
Perunaa tacojen täytteeksi? Kyllä vain! Suuta kuumotteleva raikas yrttikastike tuo potkua paahdettuihin kasviksiin.
Pienet pehmeät maissitortillat sopivat mainiosti täytettäviksi tutuilla, uunissa paahdetuilla kasviksilla. Ainakin, kun kokatessa muistaa panostaa sekä kasvisten maustamiseen että lisukkeena tarjottavaan kastikkeeseen.
Oheisessa ohjeessa perunat, kukkakaalit ja porkkanat pyöräytetään mausteöljyssä ennen levittämistä pellille. Erikoisia aineksia ei tarvita, tutut kuivamausteet ja tilkka hunajaa riittävät.
Kasvisten paahtuessa ehtii sekoittaa kastikkeen. Ohjeessa se on nimetty leikkimielisesti hottiskastikkeeksi: pehmeä, yrteillä höystetty avokadotahna saa tulisuutensa chilistä ja valkosipulista.
Helpot vegaaniset tacot sopivat mainiosti arkeen, mutta myös viikonlopun herkutteluun.
Vegetacot ja vihreä hottiskastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Sekoita mausteöljyn ainekset ja kääntele kasviksiin. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda noin 20 minuuttia, kunnes perunat, porkkanat ja kukkakaali ovat hieman pehmeitä.
-
Tee vihreä kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja hienonna chili. Kuori ja paloittele avokado. Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella keskenään. Tarkista maku.
-
Lämmitä tortillaletut nopeasti kuivalla pannulla ja täytä paahdetuilla juureksilla ja kasviksilla sekä vihreällä hottiskastikkeella.