
Välimeren vegeburgeri
Ainekset
Työvaiheet
- Tee tilli-fetatahna valmiiksi.
- Tee kikhernepihvit. Laita valkosipulinkynnet ja valutetetut, huuhdotut kikherneet monitoimikoneen kulhoon. Lisää korppujauhot, muna, chili, suola ja sitruunan mehu. Hienonna ainekset tasaiseksi, karkeahkoksi massaksi. Hienonna persilja ja kesäsipuli ja sekoita ne massaan.
- Muotoile taikinasta kostutetuin käsin 8 pihviä. Paista pihvit öljyssä miedohkolla lämmöllä grillin parilatasolla tai paistinpannussa kauniin ruskeiksi, noin 4 minuuttia molemmilta puolilta. Käännä varovasti, sillä pihvit ovat hieman hauraita. Voit myös paistaa pihvit 200-asteisessa uunissa, noin 15 minuuttia.
- Paahda leipiin rapea pinta grillissä. Viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi. Kokoa hampurilaiset. Sipaise oliiviöljyä leiville. Nosta sipulia, salaattia, juustoa, pihvit ja aurinkotomaatit leiville. Viimeistele tilli-fetatahnalla.
Feta-tillitahna (noin 3 dl)
Ainekset
Työvaiheet
- Murustele feta kulhoon. Kuori valkosipuli ja hienonna se mahdollisimman pieneksi. Sekoita valkosipuli ja jogurtti fetan joukkoon. Mausta sitruunankuorella, tillillä ja pippurilla. Lisää halutessasi hieman suolaa.
- Tarjoa tahna hampurilaisten kanssa, grillatun leivän päällä tai osana alkupalapöytää.