
Pannulla ihanan rapeiksi paistetut kasvispihvit maistuvat koko perheelle. Ohjeessa on käytetty vatsalle lempeitä kasviksia ja proteiinin lähteenä mantelijauhetta. Tuore basilika, persilja, timjami sekä soijakastike antavat pihveihin mahtavaa lisämakua.
Maukkaat kasvispihvit valmistetaan ilman kananmunaa, soijaproteiinia, lihaa, gluteiinia, maitotuotteita ja laktoosia. Ohje on suunniteltu vatsaystävälliseksi, sillä reseptissä ei käytetä myöskään palkokasveja (jotka usein turvottaa vatsaa).
Kasvispihvien perustana käytetään tuiki tavallisia kotimaisia juureksia: perunaa, lanttua ja porkkanaa sekä sipulia ja kesäkurpitsaa. Pihveistä tulee näillä perusaineksilla ruokaisia ja monen makuun sopivia. Halutessasi voit lisätä makua rohkeammilla mausteilla, tuunaus onkin hauskinta!
Ohjeella tulee 15 kpl reilun kokoista kasvispihviä. Varaa aikaa pihvien paistamiseen, miedolla lämmöllä paistaen pihveistä tulee rapeapintaisia ja paistettaessa helpompia käsitellä.
Herkulliset kasvispihvit, vegaani ja gluteeniton
Ainekset
Työvaiheet
1. Kuori perunat, porkkanat sekä lanttu ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kiehauta juurekset mahdollisimman pienessä vesimäärässä kypsiksi, näin saat säilytettyä juuresten maun parhaimmillaan. Kaada keitinvesi pois ja hienonna kypsät juurekset haarukalla. Pieniä sattumia saa jäädä, on hyvä jättää pientä purutuntumaa.
2. Höyrytä tai kiehauta parsakaalin palat kypsäksi ja hienonna silpuksi.
3. Hienonna raaka sipuli ja puserra valkosipuli puristimella. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja kuullota sipuli- ja valkosipulisilppu läpikuultavaksi.
4. Raasta kesäkurpitsa hienoksi ja kaada isoon kulhoon. Lisää joukkoon hienonnettu juuresseos, parskaali, sipulit ja mausta soijakastikkeella, mustapippurilla sekä kasvisliemijauheella. Mittaa kulhoon myös mantelijauhe, riisijauho ja korppujauho ja sekoita. Hienonna persilja, basilika ja nypi timjaminlehdet ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita huolellisesti tasaiseksi massaksi.
5. Anna seoksen levätä noin 10 minuuttia, silloin korppu- ja riisjauhot ehtivät imeä itseensä taikinassa olevaa kosteutta ja taikina jämäköityy. Jos taikina tuntuu vielä löysältä, voit lisätä hieman riisijauhoa.
6. Maista kasvistaikinaa ja tarkista onko mausteita riittävästi. Jos taikina kaipaa lisämakua voit lisätä soijakastiketta, mustapippuria tai kasvisliemijauhetta. Kun maku on kohdillaan, muotoile taikinasta pihvejä ja paista pannulla öljytilkassa rapeapintaiseksi molemmin puolin.
Vinkki! Anna pihvien pinnan paistua hiljalleen miedolla lämmöllä kauniin ruskeaksi ja rapeaksi, silloin pihvit pysyvät paremmin kasassa ja niiden kääntäminen on helppoa.
Tarjoa lämpimät kasvispihvit keitettyjen perunoiden, yrteillä maustetun Kaura Fraichen ja raikkaan vihersalaatin kera.