Seesamiöljystä syntyy poken paahteinen maku. Lorauta sitä reilusti!
Kasvispoke
Ainekset
Työvaiheet
Â
- Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita riisiin suola, sokeri ja etikka. Anna sen jäähtyä.
-  Keitä puna- tai keltajuuret kypsiksi. Huuhdo juurekset kylmän veden alla ja anna jäähtyä sen verran, että pystyt kuorimaan ne. Kuori ja kuutioi.
- Valmista marinadi. Siivuta chili ohuiksi renkaiksi. Sekoita soijakastike ja seesamiöljy. Lisää chili ja seesaminsiemenet.
- Leikkaa terävällä veitsellä verigreipistä kuoret pois. Irrota veitsellä kalvojen välistä hedelmäliha.
- Puolita kurkun pala pituussuunnassa ja lusikoi pois pehmeä keskiosa. Kuutioi kurkku. Kuutioi myös avokadot. Sekoita kulhossa juureskuutiot, idut, soijapavut sekä verigreipin, kurkun ja avokadon palat yhteen marinadin kanssa.
- Hienonna norilevy muruksi veitsellä. Jaa riisi neljään kulhoon ja nosta marinoidut vihannekset päälle. Viimeistele norilevyn paloilla.
Â