Seesamiöljystä syntyy poken paahteinen maku. Lorauta sitä reilusti!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo
Kasvispoke
Ainekset
Riisi
2
dl
sushiriisiä
1/2
tl
suolaa
1
tl
sokeria
2
rkl
riisietikkaa
Poke
4
puna- tai keltajuurta
1
verigreippi
1/2
kurkku
2
avokadoa
2
dl
soijapapuja (sulatettuja)
1/2
dl
ituja
Marinadi
1
chili
4
rkl
soijakastiketta
4
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
seesaminsiemeniä
Tarjoiluun
1
levy
norimerilevää
Työvaiheet
- Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita riisiin suola, sokeri ja etikka. Anna sen jäähtyä.
- Keitä puna- tai keltajuuret kypsiksi. Huuhdo juurekset kylmän veden alla ja anna jäähtyä sen verran, että pystyt kuorimaan ne. Kuori ja kuutioi.
- Valmista marinadi. Siivuta chili ohuiksi renkaiksi. Sekoita soijakastike ja seesamiöljy. Lisää chili ja seesaminsiemenet.
- Leikkaa terävällä veitsellä verigreipistä kuoret pois. Irrota veitsellä kalvojen välistä hedelmäliha.
- Puolita kurkun pala pituussuunnassa ja lusikoi pois pehmeä keskiosa. Kuutioi kurkku. Kuutioi myös avokadot. Sekoita kulhossa juureskuutiot, idut, soijapavut sekä verigreipin, kurkun ja avokadon palat yhteen marinadin kanssa.
- Hienonna norilevy muruksi veitsellä. Jaa riisi neljään kulhoon ja nosta marinoidut vihannekset päälle. Viimeistele norilevyn paloilla.