klo 14:00 | 8.6.2017

Misotahnalla marinoitu tofu koukuttaa, vaikka et muuten pitäisi tofusta. Kun ensimmäiset voikukat nousevat, ripottele terälehtiä mausteeksi. Misotahnaa myydään aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneissa kaupoissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min (+ valutus 30 min)
Vaikeustaso
Kohtalainen
Misomarinoitu tofu ja paksoipaistos
Ainekset
400
g
kiinteää tofua
1
dl
misotahnaa
1
dl
vaahterasiirappia
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
sriracha-chilikastiketta
Paksoikaalipaistos
1
iso paksoi
100
g
pinaattia
200
g
kesäkurpitsaa
1
valkosipulinkynsi
3
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria myllystä
Lisäksi
karamellisoituja sipuleita
3/4
dl
pinjansiemeniä tai 12 cashewpähkinää
(syötäviä kukan terälehtiä)
Työvaiheet
- Jos pidät miedon makuisesta tofusta, valuta neste pois ja kuivaa tofu talouspaperilla. Laita tofu painon alle jääkaappiin puoleksi tunniksi, jolloin siitä poistuu nestettä ja sen maku miedontuu.
- Laita tässä välissä lisukkeeksi tulevat karamellisipulit hautumaan.
- Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Viipaloi tofu. Laita palat uunivuokaan. Sekoita miso, vaahterasiirappi, soijakastike, viinietikka ja chilikastike kulhossa. Lusikoi puolet kastikkeesta tofuille. Paista tofua uunissa 10 minuuttia. Käännä palat, lusikoi päälle loppu kastike ja paista vielä 5 minuuttia.
- Paahda sillä aikaa pinjansiemeniä (tai cashewpähkinöitä) kuivassa kuumassa pannussa muutama minuutti sekoitellen. Siirrä ne lautaselle odottamaan.
- Paloittele paksoi. Huuhtaise pinaatit ja jätä ne siivilään valumaan. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
- Kuullota valkosipulia öljyssä pannussa 1 minuutti. Lisää paksoi ja kesäkurpitsat ja paista muutama minuutti. Lisää pinaatti ja paista pari minuuttia lisää. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Annostele paistos lautasille ja nosta päälle tofua, pähkinöitä sekä halutessasi karamellisoituja sipuleita.