Me Naiset on lisännyt 1031 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tee se spesiaalimmin! Klassikkoyhdistelmä aurinkokuivatut tomaatit ja basilika toimii loistavasti perinteiseen falafelreseptiin.

Huom! Falafelit kiinteytyvät jäähtyessään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
30 kpl
Valmistusaika
40min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Tomaatti-falafelit

Ainekset

1 1/2
rkl
pellavansiemenrouhetta
3
rkl
vettä
1 + 2
rkl
rypsiöljyä
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
2
tlk
kikherneitä
1
dl
basilikanlehtiä
1 (+ 3rkl)
dl
vegaanista parmesaania
1 + 1/2
dl
(gluteenittomia) korppujauhoja
1 1/2
tl
kuivattua oreganoa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita pellavansiemenrouhe ja vesi keskenään. Anna turvota 5 minuuttia.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota niitä ruokalusikallisessa öljyä muutaman minuutin ajan. Siirrä sivuun ja anna jäähtyä .
  3. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja valuta ja huuhtele kikherneet. Hienonna basilika karkeasti ja raasta vegaanijuusto. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna käydä, kunnes taikina on tasaista, mutta siinä on vielä purentavastusta. Tarkista maku.
  4. Pyöritä massasta pieniä pullia ja kieritä lopuissa korppujauhoissa ja vegaanijuustoraasteessa.
  5. Paista erissä pannulla lopussa öljyssä 5 minuutin ajan, varovasti käännellen. Siirrä uuniin 15 minuutiksi. Anna jäähtyä ja kiinteytyä. Tarjoa valkosipulilla maustetun soijajogurtin kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2095 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Kuohkeista haukikvenelleistä syntyy taivaallinen kalasoppa! Kun keität haukipyörykät eri liemessä ja lisäät ne keittoon vasta lopuksi, keiton liemi pysyy kirkkaana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kirkas haukipullakeitto

Ainekset

Haukikvenellit
800
g
jauhettua haukea
1
ruukku
tilliä
1
kananmuna
1 1/2
tl
suolaa
1
tl
jauhettua valkopippuria
4
dl
kuohukermaa
Keitto
600
g
kiinteitä perunoita
4
porkkanaa
2
l
kalalientä (fondista tai kuutiosta)
(suolaa)
1-2
dl
herneenversoja
2
kevätsipulinvartta
(150 g smetanaa)

Työvaiheet

  1. Tee ensin haukimureketaikina kvenellejä varten. Hienonna tilli. Laita jauhettu hauki, tilli, kananmuna, suola ja valkopippuri yleiskoneen kulhoon. Sekoita aineet koneen leikkuuterällä. Lisää jääkaappikylmä kerma ohuena nauhana kalaseokseen ja käytä konetta vain sen verran, että kerma sekoittuu. Laita seos jääkaappiin vetäytymään.
  2. Pese (ja kuori) perunat. Puolita ne tai paloittele neljään osaan. Kuori ja paloittele porkkanat. Kiehauta kalaliemi ja mausta se tarvittaessa suolalla. Keitä perunoita ja porkkanoita liemessä noin 12 minuuttia tai kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä.
  3. Kuumenna kvenellejä varten keitinvettä keskikokoisessa kattilassa ja mausta vesi suolalla (2 tl suolaa/1 l vettä). Ota ruokalusikkaan noin pingispallon kokoinen määrä haukiseosta. Kostuta toinen lusikka kylmään veteen ja pyörittele seoksesta kahdella lusikalla soikea kvenelli. Tipauta se lusikasta kiehuvaan suolaveteen. Kypsennä 3–4 kvenelliä kerrallaan, noin 2 minuuttia, ja nosta reikäkauhalla pois liemestä.
  4. Lisää kypsät kvenellit keittoon juuri ennen tarjoamista. Jaa annokset kulhoihin ja lisää niihin herneenversoja ja hienonnettua kevätsipulinvartta. Tarjoa halutessasi smetanan kanssa.

Vinkki! Haukipullat voi pakastaa, joten keitä niitä samalla seuraavaan soppaan.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 61 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kasviksilla höystetty makoisa pho-keitto valmistuu puolessa tunnissa. Jo haluat keitosta vegaanisen, voit vaihtaa kalakastikkeen soijaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikainen pho-keitto

Ainekset

l
kasvislientä
3
tähtianista
3
neilikkaa
1
kanelitanko
5
cm pala
inkivääriä
2
rkl
kalakastiketta tai soijakastiketta
½
purjoa
½
kiinankaalia
150
g
täysjyvänuudeleita
1
pkt (250 g)
härkistä
1
rkl
öljyä
½
dl
limetin mehua
Lisäksi
1
punainen chili
tuoretta minttua ja korianteria

Työvaiheet

  1. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää joukkoon anis, neilikka, kaneli, viipaloitu inkivääri ja kalakastike. Anna liemen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
  2. Huuhdo ja suikaloi purjo ja kiinankaali ja annostele suikaleet keittokulhojen pohjalle.
  3. Lisää nuudelit liemeen ja keitä noin 3 minuuttia tai kunnes nuudelit ovat kypsiä.
  4. Nuudeleiden kypsyessä paista härkistä öljyssä kuumalla pannulla parin minuutin ajan.
  5. Mausta keitto limetin mehulla ja jaa kulhoihin. Annostele keiton pinnalle härkistä, tuoretta chiliä ja yrttejä.

Kommentit (0)

Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 85 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
Apetina
...
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
1 h valmistus + 1 h paisto
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mehevä paneer-munakoisopaistos

Ainekset

2
munakoisoa
1
rkl
suolaa
1
kg
bataattia
2
sipulia
6
valkosipulin kynttä
rypsiöljyä
3
tl
cyrryjauhetta
1
tl
jauhettua kanelia
1/2
tl
kardemummaa
ripaus
jauhettua neilikkaa
2
laakerin lehteä
1
dl
punaviiniä
1
tlk
kuorittuja tomaatteja
1
rkl
hunajaa
suolaa
Paneer-valkokastike
100
g
voita
2
dl
vehnäjauhoja
8
dl
täysmaitoa
1/2
tl
muskottia
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
1
kananmuna
1
pkt (225 g)
Apetina Paneer-juustoa

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  2. Viipaloi munakoisot ja aseta ne uunipellille. Ripottele niille suola. Anna suolan vaikuttaa ja viipaleiden itkeä huoneenlämmössä 15 minuuttia.
  3. Pese bataatit ja kuori ne halutessasi. Viipaloi bataatit 2 cm paksuiksi paloiksi. Kiehauta iso kattilallinen suolalla maustettua vettä ja keitä bataattikiekkoja 10–12 minuuttia, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä.
  4. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi ja hienonna valkosipulin kynnet. Laita korkeareunaiseen pannuun öljyä ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä. Lisää kuivat mausteet sipuleiden joukkoon. Varo ruskistamasta sipuleita ja alenna lämpöä tarvittaessa. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää pannuun punaviini sekä tölkkitomaatit mehuineen. Riko tomaatteja pienemmäksi lastalla. Sekoita. Anna seoksen porista hiljaa noin 10 minuuttia.
  5. Sillä välin pyyhi munakoisoista ylimääräinen neste talouspaperilla. Pirskottele munakoisoille öljyä ja nosta uunin yläosaan paahtumaan noin 10–15 minuutiksi kunnes munakoisot ovat ruskeita ja pehmeitä. Ota munakoisot uunista ja alenna uunin lämpö 180 asteeseen.
  6. Mausta tomaattikastike suolalla ja hunajalla. Tarkista maku.  Kääntele kastikkeen joukkoon munakoisot. Ota pois liedeltä.
  7. Tee valkokastike. Sulata voi paksupohjaisessa kasarissa. Lisää jauhot ja sekoita vispilällä kunnes seos muuttuu taikinapalloksi. Lisää sitten puolet maidosta ohuena nauhana vatkaten voimakkaasti. Kun kastikepohjassa ei ole enää paakkuja, kaada joukkoon loput maidot. Lisää mausteet. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Tarkista maku. Ota kattila pois liedeltä jäähtymään ja jäähdytä kädenlämpöiseksi..
  8. Asettele keitetyt bataattikiekot noin 30x40cm kokoisen uuninkestävän vuoan pohjalle. Nostele päälle munakoisot ja kaikki tomaattikastike.
  9. Lisää kananmuna jäähtyneen valkokastikkeen joukkoon ja vispaa kastike sileäksi. Kaada kastike vuokaan. Kallista vuokaa ja ravista kevyesti, jotta ilmakuplat poistuvat kerrosten väleistä ja kastike imeytyy hyvin.
  10. Murusta lopuksi Apetina Paneer-juusto vuokaan valkokastikkeen päälle ja paista uunivuokaa noin 45 minuuttia uunin keskiosassa.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 656 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Joulupöydän tähdessä maistuvat tuore appelsiini ja seesamista tehty tahini.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
25 minuuttia + 1 tunti + 30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Tähtileipä

Ainekset

1
iso appelsiini
dl
vettä
8–10
dl
vehnäjauhoja
½
rkl
kuivahiivaa
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
tl
suolaa
Täyte
1
l
tuoretta pinaattia
½
dl
vettä
2
rkl
timjamin lehtiä
¾
dl
tahinia
2
rkl
tomaattipyreetä
Pinnalle
2
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Pese appelsiini juuresharjalla. Raasta kuori ja purista mehu (1½ dl). Kuumenna mehu ja vesi 42-asteiseksi. Lisää vehnäjauhojen joukkoon kuivahiiva. Alusta puolet jauhoista nesteeseen.
  2. Lisää öljy, kuoriraaste, sokeri ja suola sekä jauhoja niin paljon, että taikinasta tulee napakan pehmeää. Jatka vaivaamista vielä viisi minuuttia.
  3. Nostata taikinaa leivinliinan alla, kunnes se on noussut kaksinkertaiseksi.
  4. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen paloista jauhotetulla pöydällä noin 30 senttiä leveäksi pyöreäksi pohjaksi.
  5. Kumoa pinaatit pannulle ja lisää joukkoon vesi. Anna pinaattien höyrystyä muutaman minuutin ajan. Kaada pannulla oleva neste pois ja purista pinaatit mahdollisimman kuivaksi. Riivi tuoreesta timjamista lehdet.
  6. Levitä kaulitulle pohjalle tahini ja tomaattipyree. Ripottele pinaatti ja timjami tasaisesti päälle. Kauli toinen taikinapala samankokoiseksi kanneksi ja nosta se täytteen päälle.
  7. Leikkaa leipä neljään osaan niin, että keskelle jää noin viiden sentin alue, joka pitää leivän koossa. Jaa neljännekset vielä kolmeen tai neljään sakaraan. Käännä jokainen sakara kierteelle. Kohota leipää liinan alla 20 minuuttia. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.
  8. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Kommentit (0)