
Nimestään huolimatta vegaaninen herkku sopii pikkunaposteltavaksi illanistujaisiin ja television äärelle. Tämä pähkinäpötkö on oikeaa superfoodia, sillä raaka-aineita ei kypsennetä.
Vegaaninen pähkinäsalami
Ainekset
Työvaiheet
-
Rouhi hasselpähkinät hienoksi, pilko taatelit muutamaan osaan. Irrottele rosmariinista oksat. Nosta kulhoon hasselpähkinärouhe, taatelit, rosmariininlehdet. Mausta suolalla, ja soseuta seos sauvasekoittimella tahnaksi.
-
Levitä tahna leivinpaperille noin 15 cm pituiseksi ja 10 cm levyiseksi levyksi. Levitä parapähkinät ja pistaasipähkinät levyn päälle. Rullaa pötköksi paperin avulla. Sulje rulla päistään kuin karkkipötkö. Anna kovettua jääkaapissa ainakin tunti ennen tarjoilua.
Mun mielestä on kohtuutonta, kun Suomi 100v ei ole vielä edes kunnolla kuopattu niin heti ollaan hakemassa tätä "Euroopan meininkiä". Mikä vika olisi esimerkiksi nimessä "vegaaninen kannuswursti"?
Joo'o, seuraavan kerran kun pitää tehdä pähkinäpökäleitä, ja vielä vegaanisena, niin kaivanpa tämän reseptin arkistoista. Not.