Me Naiset on lisännyt 819 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Sami Repo

Runsaaseen piirakkaan sekoitetaan banaania, omenaa, manteleita ja taateleita.

Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaanipiiras ilman uunia

Ainekset

2
dl
kuorettomia manteleita
5
taatelia
1
rkl
hunajaa
2
tl
kanelia
1/4
tl
muskottia
Täyte
1
omena
1
banaani
2
taatelia
1
tl
kanelia
1
banaania pinnalle
Kastike
2
dl
cashewpähkinöitä
1
dl
vettä
1
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Mittaa mantelit, taatelit, hunaja ja mausteet monitoimikoneeseen. Pyöräytäainekset tahmeaksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle.
  2. Tee täyte. Kuori omena ja poista siitä siemenkota. Kuori banaani. Laita omena, banaani, taatelit ja kaneli monitoimikoneeseen. Anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista. Lusikoi seos piiraspohjalle.
  3. Viipaloi banaani piiraan pinnalle. Tee kastike jauhamalla cashewpähkinät monitoimikoneessa veden ja hunajan kanssa. Tarjoa kastike piiraan lisukkeena.
Nellin on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Patukka
10 taatelia liotettuna
1dl manteleita
2dl kaurahiutaleita
2dl kookoshiutaleita
1dl proteiinijauhetta
1-2 dl extra neitsyt kookosöljyä sulatettuna
1dl kuivattuja mustikoita
1dl kuivattuja vadelmia

Suklaa
1 dl kaakaovoita (...

Annoksia
20

Myslipatukka

Työvaiheet

Paahda manteleita hetki uunissa 225c. Lisää mantelit tehosekoittimeen ja jauha niin pitkään, että massa muuttuu voimaiseksi tahnaksi. Lisää sitten taatelit, kaurahiutaleet, kookoshiutaleet, proteiinijauhe, suola ja vanilja. Sekoita ja sekoituksen aikana lisää sulatetttu kookosöljy. Tämän jälkeen lisää kuivatut marjat ja pyöräytä vilä sekaisin. Painele massa leivinpaperilla vuorattiin vuokaan.

Tämän jälkeen valmista suklaa. Sulata kaakaovoi, kookosöljy ja hunaja varovasti vesihauteessa. Tämän jälkeen lisää kaikki kuivat aineet ja sekoita hyvin. Kaada patukkamassan päälle. Jäähdytä jääkaapissa ja murra tai leikkaa palasiksi. Nauti!

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Paahtuneet kaalit saivat kaverikseen pehmeää vuohenjuustoa ja sieniä. Makuyhdistelmä on suorastaan hämmästyttävän maukas!

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaali-vuohenjuustopasta

Ainekset

400
g
spagettia
1
pss (400 g)
ruusukaaleja
1
rs (200 g)
herkkusieniä tai esikäsiteltyjä metsäsieniä
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
dl
balsamiviinietikkaa
2
rkl
hunajaa
½
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
1
pkt (200 g)
pehmeää vuohenjuustoa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pastan kiehuessa halkaise ruusukaalit, viipaloi sienet ja kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sulata voi pannussa ja paista ruusukaalia ja sieniä 5 minuuttia kovalla lämmöllä. Lisää valkosipulit ja paista vielä puoli minuuttia. Varo polttamasta valkosipulia. Ota 2 dl pastan keitinvettä talteen, valuta pasta ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää ruusukaalipaistos pastan joukkoon ja laita pannu takaisin levylle.
  3. Kaada etikka pannuun, lisää hunaja ja chili. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kasaan 5 minuuttia, kunnes etikkaa on jäljellä noin kolmannes. Kaada kastike pastan joukkoon ja sekoita niin, että pasta on kauttaaltaan kastikkeen peitossa. Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää pastan keitinvettä. Mausta suolalla.
  4. Jaa pasta-annokset lautasille ja murenna vuohenjuustoa päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 819 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Paahdetulla kurpitsalla täytetyt makirullat ovat vegaanisia.

Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Musta sushi

Ainekset

Musta sushi
½
myskikurpitsa
1
rkl
öljyä
½
tl
chilijauhetta
2
dl
mustaa riisiä
200
g
punakaalia
2
rkl
sushiriisietikkaa
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
8
norilevyä
sushi-inkivääriä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kuori kurpitsa, poista siemenet ja leikkaa kurpitsa tikuiksi. Levitä uunivuokaan, lorauta päälle öljy ja ripottele chilijauhe. Sekoita hyvin. Paahda uunissa noin 15 minuuttia eli kunnes kurpitsat ovat pehmenneet ja saaneet vähän väriä.

  2. Keitä riisi paketin ohjeen mukaan. Leikkaa kaali ohuen ohuiksi siivuiksi juustohöylän avulla. Sekoita kaalin joukkoon etikka, sokeri ja suola. Painele ja sekoittele kaalia puulusikalla tai käsin, jotta maut imeytyvät kaikkialle.

  3. Kun riisi ja kurpitsat ovat jäähtyneet, kokoa sushit. Levitä norilevy sushimatolle tai leivinpapaperin palalle. Jätä sinua lähimpään reunaan noin sentti vapaata tilaa. Levitä riisiä ohut kerros keskiosaan saakka. Kokoa sen päälle muutama kurpitsatikku, kaalia ja sushi-inkivääriä. Rullaa tiukasti ja kostuta reuna tarpeen mukaan vedellä, jotta rulla pysyy kiinni. Leikkaa terävällä veitsellä kiekoiksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Nopeasti valmistuvaa lohturuokaa! Tölkit ja pakasteet pelastavat äkkinälältä. Keitä nopea kastike tomaateista ja lisää kypsät säilykepavut lopuksi.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolen tunnin papupata

Ainekset

1
pss (250 g)
soijapapuja (pakaste)
2
tlk (à 310/ 250 g)
käyttövalmiita papuja
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
porkkana
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
1
ruukku
minttua
1
pkt (180 g)
pekonia
2
rkl
öljyä
3
dl
lihalientä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Sulata soijapavut esimerkiksi siivilässä kylmän veden alla. Valuta säilykepavut. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi porkkana. Huuhtele tomaatit. Hienonna minttu. Viipaloi pekoni.
  2. Paista pekonit öljyssä rapeiksi ja siirrä pois pannusta. Paista sipuli, valkosipuli ja porkkanakuutiot samassa pannussa, pekonista jääneessä rasvassa, noin 3 minuuttia. Lisää liemi ja puolet tomaateista. Keitä kasaan 5 minuuttia.
  3. Lisää pavut, suola ja mustapippuri. Keitä vielä 5 minuuttia. Soseuta muutama papu haarukalla kastikkeeseen suurusteeksi. Lisää loput tomaatit ja minttu. Ripottele pekoni päälle.

Kommentit (0)