Kyssäkaali on intialaisessa keittiössä tuttu juttu. Mehevän kyssäkaalicurryn herkullisuudesta vastaa itse tehty masala-tahna, jossa maistuvat kookos, chili ja kurkuma.
Kyssäkaalicurry
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin kookosmasala. Paloittele chili muutamaan osaan. Poista siemenet halutessasi. Kuori ja hienonna inkivääri. Soseuta kaikki masalan aineet tehosekoittimessa tasaiseksi, karkeaksi tahnaksi.
- Kuori ja paloittele kyssäkaalit suupaloiksi. Laita vesi, kyssäkaalit, currylehdet ja mausteet kattilaan tai korkeareunaiseen pannuun. Keitä 10–15 minuuttia, kunnes vesi haihtuu ja kyssäkaali on pehmeää.
- Sekoita jogurtti curryyn ja keitä 2–3 minuuttia. Sekoita kookosmasala joukkoon ja hauduta 5 minuuttia.
Vinkki Tarjoa korianterilla maustetun riisin kanssa.