Kyssäkaali on intialaisessa keittiössä tuttu juttu. Mehevän kyssäkaalicurryn herkullisuudesta vastaa itse tehty masala-tahna, jossa maistuvat kookos, chili ja kurkuma.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo
Kyssäkaalicurry
Ainekset
4
kyssäkaalia
5
dl
vettä
5
currylehteä
1
tl
sinapinsiemeniä
1
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
kurkumaa
1
tl
suolaa
2
dl
paksua maustamatonta jogurttia
Kookosmasala
1
vihreä chili
3
cm:n pala
inkivääriä
1
dl
kookoshiutaleita
1
dl
kookoskermaa
1
rkl
riisijauhoja
2
tl
juustokuminaa
1/2
tl
jauhettua kurkumaa
Työvaiheet
- Tee ensin kookosmasala. Paloittele chili muutamaan osaan. Poista siemenet halutessasi. Kuori ja hienonna inkivääri. Soseuta kaikki masalan aineet tehosekoittimessa tasaiseksi, karkeaksi tahnaksi.
- Kuori ja paloittele kyssäkaalit suupaloiksi. Laita vesi, kyssäkaalit, currylehdet ja mausteet kattilaan tai korkeareunaiseen pannuun. Keitä 10–15 minuuttia, kunnes vesi haihtuu ja kyssäkaali on pehmeää.
- Sekoita jogurtti curryyn ja keitä 2–3 minuuttia. Sekoita kookosmasala joukkoon ja hauduta 5 minuuttia.
Vinkki Tarjoa korianterilla maustetun riisin kanssa.