
Vuohenjuustolla täytetyt punajuuriterriinit syntyvät yllättävän helposti. Vuoraa ensin muffinivuoat punajuuriviipaleilla, täytä vuohenjuustolla ja laita yöksi kylmään.
Jouluaterian alkupalaksi sopivat kylmät pienet suupalat, joissa toistuvat joulun värit. Pienet punajuuri-vuohenjuustoterriinit tehdään edellisenä päivänä.
Terriini on yllättävän helppo tehdä. Siihen tulevat punajuuret keitetään täysin kypsäksi ja sillä välin vuohenjuustotäytteen ainekset sekoitetaan. Kypsät punajuuret kuoritaan ja viipaloidaan mahdollisimman ohuiksi lastuiksi.
Terriinin voi tehdä annospaloiksi esimerkiksi muffinipeltiin tai isompaan vuokaan. Muffinipellin kolot tai vuoka vuorataan huolellisesti tuorekelmulla. Sen jälkeen pohja ja reunat vuorataan kauttaaltaan punajuuriviipaleilla. Täyte lusikoidaan sisään ja sen päälle ladotaan punajuuriviipaleita. Kelmu vedetään vielä päälle ja terriinit laitetaan yöksi jääkaappiin jähmettymään.
Punajuuri-vuohenjuustoterriinit
Ainekset
Työvaiheet
- Pese punajuuret ja laita ne kuorimattomina kiehuvaan veteen. Halkaise sitruuna ja lisää molemmat puolikkaat keitinveteen; sitruuna säilyttää punajuuren heleän värin. Keitä punajuuret täysin kypsiksi, noin 45 min–1 tunti. Kokeile kypsyyttä ohuella terävällä veitsellä. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
- Tee täyte punajuurten kiehuessa. Hienonna yrtit. Sekoita yrtit, kerma, sitruunankuori ja mausteet tuorejuuston kanssa tasaiseksi massaksi. Laita jääkaappiin odottamaan.
- Kun punajuuret ovat jäähtyneet, kuori ne ja viipaloi mahdollisimman ohuiksi. Vuoraa vuoat tuorekelmulla niin, että kelmu ulottuu vuoan reunojen yli. Laita yksi punajuuriviipale kunkin vuoan pohjalle. Lisää punajuuriviipaleita vuokien reunoille lomittain eli vuoraa vuoat kauttaaltaan punajuurella. Lusikoi juusto terriinien täytteeksi. Peitä punajuuriviipaleilla. Jos viipaleet ulottuvat reunojen yli, tasoita niitä terävällä veitsellä. Käännä tuorekelmun liepeet terriinin päälle ja siirrä terriinit jääkaappiin. Anna vetäytyä vähintään 2 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
- Asettele punajuuriterriinit tarjoiluvadille. Koristele viinisuolaheinällä tai pinaatinlehdillä. Tarjoa salaatin kanssa tai sellaisenaan.