Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2024 reseptiä.
Linkitetty 118 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Arto Vuohelainen

Vuohenjuustolla täytetyt punajuuriterriinit syntyvät yllättävän helposti. Vuoraa ensin muffinivuoat punajuuriviipaleilla, täytä vuohenjuustolla ja laita yöksi kylmään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
1 t 45 min + 10 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Punajuuri-vuohenjuustoterriinit

Ainekset

800
g
punajuuria
1
(luomu)sitruuna
Täyte
3
rs
(450 g) pehmeää vuohenjuustoa (esim. Chavroux)
1 1/2
rkl
ruohosipulia
1 1/2
rkl
tuoretta minttua
4
rkl
kuohukermaa
2
tl
(luomu)sitruunan kuorta
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria myllystä
Koristelu
viinisuolaheinää tai pinaatinlehtiä
Lisäksi
8
muffini- tai muuta pientä vuokaa

Työvaiheet

  1. Pese punajuuret ja laita ne kuorimattomina kiehuvaan veteen. Halkaise sitruuna ja lisää molemmat puolikkaat keitinveteen; sitruuna säilyttää punajuuren heleän värin. Keitä punajuuret täysin kypsiksi, noin 45 min–1 tunti. Kokeile kypsyyttä ohuella terävällä veitsellä. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
  2. Tee täyte punajuurten kiehuessa. Hienonna yrtit. Sekoita yrtit, kerma, sitruunankuori ja mausteet tuorejuuston kanssa tasaiseksi massaksi. Laita jääkaappiin odottamaan.
  3. Kun punajuuret ovat jäähtyneet, kuori ne ja viipaloi mahdollisimman ohuiksi. Vuoraa vuoat tuorekelmulla niin, että kelmu ulottuu vuoan reunojen yli. Laita yksi punajuuriviipale kunkin vuoan pohjalle. Lisää punajuuriviipaleita vuokien reunoille lomittain eli vuoraa vuoat kauttaaltaan punajuurella. Lusikoi juusto terriinien täytteeksi. Peitä punajuuriviipaleilla. Jos viipaleet ulottuvat reunojen yli, tasoita niitä terävällä veitsellä. Käännä tuorekelmun liepeet terriinin päälle ja siirrä terriinit jääkaappiin. Anna vetäytyä vähintään 2 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
  4. Asettele punajuuriterriinit tarjoiluvadille. Koristele viinisuolaheinällä tai pinaatinlehdillä. Tarjoa salaatin kanssa tai sellaisenaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2024 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pippurinen juustopasta cacio e pepe on ihana kesäruoka retiiseillä ja herneillä tuunattuna. Vartti vain ja valmista on!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pippurinen retiisi-hernepasta

Ainekset

400
g
pastaa
1
rkl
kokonaisia mustapippureita
1
nippu (150 g)
retiisejä
1
ps (150 g)
sokeriherneitä
1
punainen chili
40
g
parmesaania raastettuna
4
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pastan kiehuessa paahda mustapippureita kuivassa pannussa 1 minuutti. Rouhi paahdetut pippurit huhmaressa.
  3. Viipaloi retiisit ja suikaloi herneenpalot. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Raasta juusto.
  4. Ota pastan keitinvettä 1 dl talteen ja siivilöi pasta. Kaada pasta takaisin kattilaan ja lisää juusto, öljy ja pippuria makusi mukaan. Lisää ½ dl keitinvettä kerrallaan ja sekoita voimakkaasti niin, että juusto sulaa kastikemaiseksi. Lisää retiisit, herneet ja chili. Mausta suolalla ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2024 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Misotahnalla marinoitu, grillissä meheväksi paahdettu munakoiso vie jalat alta. Viimeistele herkku pistaaseilla ja rucolanversoilla, muuta ei tarvita!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset misomunakoisot

Ainekset

2
munakoisoa
1+ 2
rkl
ruokaöljyä
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan mehu
3
rkl
misotahnaa (esim. Yutaka)
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
½
dl
pistaaseja kuorittuna
rucolan versoja

Työvaiheet

  1. Laita grilli kuumenemaan.
  2. Halkaise munakoisot pitkittäin. Viillä leikkuupintaan veitsen kärjellä kevyet ristiviillot. Sivele ristikkopinta öljyllä.
  3. Hienonna valkosipuli ja purista sitruunasta mehu. Sekoita misotahna, sitruunamehu, valkosipuli, sokeri ja suola kulhossa.
  4. Pane munakoisot leikkuupinta alaspäin grilliin paahtumaan noin 5 minuutiksi tai kunnes pinta on kullanruskea. Käännä munakoisot ja sivele leikkuupinnat misoseoksella.
  5. Siirrä munakoisot grillissä matalamman lämmön alueelle. Jatka kypsennystä grillikuvun alla 5–7 minuuttia eli kunnes munakoisot ovat läpikypsiä.
  6. Rouhi pistaasit. Viimeistele munakoisot pistaaseilla ja rucolanversoilla.

Kommentit (2)

Vierailija

Miksi sitruunan raastettu kuori? Alkup. Ohjeessa ei ole. Miksi pitää tehdä yksinkertaisesta aina pikkuisen vaivaalloisempaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hmm, onkohan kommenttisi tullut vahingossa väärään reseptiin?

Sport on lisännyt 58 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tee vegevokki lisukkeeksi tai vokkaa kasvisten joukkoon kuutioitua tofua annosta tukevoittamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + kypsennys 8 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegevokki

Ainekset

300
g
punakaalia
2
porkkanaa
3
kevätsipulia varsineen
1
punainen chilipalko
1
rkl
öljyä
200
g
soijapapuja (pakaste)
1
rkl
seesaminsiemeniä
Kastike
1
dl
ananasmehua
1
tl
valkoviinietikkaa
2
tl
fariinisokeria
1
rkl
soijaa
2
rkl
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Aloita sekoittamalla kaikki kastikkeen aineet kulhossa keskenään.
  2. Suikaloi punakaali ja porkkanat. Hienonna kevätsipuli ja chili. Kuumenna öljy vokkipannussa ja paista kasviksia noin 5 minuuttia käännellen. Pidä pannu koko ajan kuumana. Lisää pavut ja seesaminsiemenet ja jatka paistamista vielä muutama minuutti.
  3. Tarjoa kastike joko kylmänä erikseen tai lisää vokkipannulle kasvisten joukkoon ja kuumenn vielä pikaisesti.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 58 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Helppo ramen-kulho valmistuu vartissa! Ramen-kulho sopii hyvin eväslounaaksi, sillä se maistuu yhtä hyvin kuumana, haaleana tai kylmänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 (2 dl)
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ramen-kulho ja inkiväärikastike

Ainekset

7
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
2
kevätsipulin vartta
100
g
siitakesieniä
100
g
sokeriherneitä
100
g
munanuudeleita
Inkiväärikastike
2
rkl
soijaa
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
inkivääriraastetta
ripaus
sokeria
Lisäksi
2
keitetty muna
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuumenna kattilassa vesi ja lisää liemikuutio. Viipaloi kevätsipulit ja siitakesienet. Paista sipuleita, sieniä ja sokeriherneitä pari minuuttia öljyssä kuumalla pannulla.
  2. Kypsennä nuudelit kasvisliemessä. Valuta hyvin ja sekoita sipulin, sienten ja sokeriherneiden joukkoon. Jaa seos kahteen kulhoon.
  3. Sekoita kastikkeen aineet ja lusikoi kastike kulhojen päälle. Viimeistele keitetyillä munanpuolikkailla.

APUA LIHASKIPUUN. Inkivääri sisältää roppakaupalla hyvää tekeviä ainesosia, jotka vähentävät tulehduksia ja kipua. Sporttaajan kannalta inkiväärillä
on suotuisa vaikutus tiukan treenin aiheuttamaan lihaskipuun. Lisäksi inkiväärin on huomattu lieventävän pahoinvointia, flunssan oireita ja edistävän
ruoansulatusta.

Kommentit (0)