Makea punajuuri saa hapokkuutta balsamicosta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + haudutus 10 t
Vaikeustaso
Kohtalainen
Punajuuritartar
Ainekset
4
keskikokoista punajuurta
2-3
keskikokoista punasipulia
2
rkl
karkeaa merisuolaa
Lisäksi
ripaus suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
tummaa balsamicoa
Työvaiheet
- Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. Ripottele suola uunivuuan pohjalle. Pese punajuuret. Laita ne ja sipulit kuorineen suolan päälle. Hauduta uunissa 10 tuntia, esimerkiksi yön yli. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
- Kuori punajuuret ja sipulit ja jauha ne lihamyllyllä tai monitoimikoneella.
- Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää kosteutta ja happoa oliiviöljyllä ja balsamiviinietikalla.
- Muotoile massa lautasille palloiksi ja tarjoa persiljamajoneesin kanssa (ks. ohje alla). Koristele persiljalla.
Persiljamajoneesi
Ainekset
2
kananmunaa
ripaus suolaa
(pari tippaa etikkaa)
Persiljaöljy
4
dl
rypsiöljyä
2
ruukkua persiljaa
Työvaiheet
- Kuumenna kattilallinen vettä kananmunien keittämistä varten. Keitä munia 3 minuuttia ja jäähdytä ne nopeasti jäävedessä.
- Tee persiljaöljy. Laita öljy ja persiljat varsineen tehosekoittimeen; säästä muutama oksa koristelua varten. Anna koneen käydä noin 3 minuuttia, jotta öljy vähän lämpenee. Siivilöi toiseen astiaan.
- Kaavi munat lusikalla tehosekoittimen kulhoon ja soseuta. Kaada persiljaöljyä koneen käydessä ohuena nauhana kananmunien joukkoon, kunnes seos paksuuntuu.
- Mausta suolalla ja halutessasi parilla etikkatipalla.
Ketju on lukittu.
Kokeiltu, joskin ilman persiljamajoneesia tänään. Hyvää, niin hyvää, että lusikka oli piilotettava ?
Voiko ton massan tehdä etukäteen, eli voiko pakastaa? Resepti vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta ? Joulupöytään olisi tarkoitus tehdä.