
Mitä ruokaa retiisistä voisi tehdä? Esimerkiksi näitä pähkinäisiä pihvejä.
Retiisi-ricottapihvit ja kurkkurelissi
Ainekset
Työvaiheet
- Laita cashewpähkinät likoamaan kylmään veteen. Huuhtele kvinoa kylmällä vedellä tiheässä siivilässä. Keitä kvinoaa suolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia (½ tl suolaa ja 5 dl vettä). Kvinoa saa jäädä napakaksi. Valuta kvinoa ja anna jäähtyä hetki.
- Kvinoan kypsyessä tee kurkkurelissi. Pese ja kuutioi avomaankurkku. Hienonna kevätsipuli. Sekoita relissin aineet tasaiseksi seokseksi kulhossa. Anna relissin maustua kylmässä retiisipihvien valmistamisen ajan.
- Valuta cashewpähkinät ja hienonna ne tahnaksi sauvasekoittimella. Raasta retiisit ja hienonna yrtit. Sekoita keitetty kvinoa, cashewtahna, retiisiraaste, yrtit, ricotta, kananmuna ja suola kulhossa taikinaksi.
- Muotoile taikinasta kostutetuin käsin isoja pullia ja litistä ne pihveiksi. Paista retiisipihvit pannussa voissa keskilämmöllä noin 5 minuuttia molemmin puolin. Paista pihvit muutamassa erässä.
- Tarjoa retiisipihvit kurkkurelissin ja vihersalaatin kanssa.