klo 13:37 | 9.6.2018

Mitä ruokaa retiisistä voisi tehdä? Esimerkiksi näitä pähkinäisiä pihvejä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo
Retiisi-ricottapihvit ja kurkkurelissi
Ainekset
1
dl
cashewpähkinöitä
1 1/2
dl
kvinoaa
20
(isoa)
retiisiä
1/2
ruukku
tilliä
1/2
ruukku
ruohosipulia
100
g
ricottaa
1
kananmuna
1/2
tl
suolaa
Kurkkurelissi
1
avomaankurkku
1
kevätsipuli
1
rkl
sokeria
1
rkl
sinappia
1
rkl
majoneesia
2
tl
väkiviinaetikkaa
ripaus suolaa
Lisäksi
1
l
salaatti- tai versosekoitusta
paistamiseen voita
Työvaiheet
- Laita cashewpähkinät likoamaan kylmään veteen. Huuhtele kvinoa kylmällä vedellä tiheässä siivilässä. Keitä kvinoaa suolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia (½ tl suolaa ja 5 dl vettä). Kvinoa saa jäädä napakaksi. Valuta kvinoa ja anna jäähtyä hetki.
- Kvinoan kypsyessä tee kurkkurelissi. Pese ja kuutioi avomaankurkku. Hienonna kevätsipuli. Sekoita relissin aineet tasaiseksi seokseksi kulhossa. Anna relissin maustua kylmässä retiisipihvien valmistamisen ajan.
- Valuta cashewpähkinät ja hienonna ne tahnaksi sauvasekoittimella. Raasta retiisit ja hienonna yrtit. Sekoita keitetty kvinoa, cashewtahna, retiisiraaste, yrtit, ricotta, kananmuna ja suola kulhossa taikinaksi.
- Muotoile taikinasta kostutetuin käsin isoja pullia ja litistä ne pihveiksi. Paista retiisipihvit pannussa voissa keskilämmöllä noin 5 minuuttia molemmin puolin. Paista pihvit muutamassa erässä.
- Tarjoa retiisipihvit kurkkurelissin ja vihersalaatin kanssa.