Tatti ja tattari ne yhteen sopii.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20-25 kpl
Valmistusaika
30 min + vetäytyminen 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Tatti-tattaripyörykät
Ainekset
2
dl
kokonaisia tattarisuurimoita
6
dl
vettä
1
tl
suolaa
400
g
herkkutatteja (n. 3 dl kuutioina)
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
öljyä
1
dl
tattarijauhoja
3
dl
parmesaania
5-8
isoa salvianlehteä
1/2
tl
mustapippuria
ripaus suolaa
(öljyä paistamiseen)
Työvaiheet
- Keitä tattarisuurimoita suolalla maustetussa vedessä 10–15 minuuttia.
- Tattarin kiehuessa puhdista ja paloittele tatit. (Jos käytät pakastettuja sieniä, anna niiden sulaa hieman.) Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy pannussa. Kypsennä sipulia öljyssä 5 minuuttia, kunnes se on pehmeää. Lisää tatit ja valkosipuli. Paista 8–10 minuuttia niin, että sienet kypsyvät pehmeäksi massaksi.
- Valuta kypsät tattarit siivilässä ja anna jäähtyä. Yhdistä tattarisuurimot, tatti-sipulipaistos ja tattarijauhot isossa kulhossa. Raasta parmesaani joukkoon. Hienonna salvianlehdet ja lisää taikinaan. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Anna vetäytyä kylmässä noin 30 minuuttia.
- Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Pyöritä massasta öljytyin käsin pieniä pyöryköitä. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia tai paista paistinpannussa kuumassa öljyssä kullanruskeiksi.
Vinkki! Näissä kasvispullissa on reilusti parmesaania ja salviaa. Siksi ne sopivat hyvin italialaiseen tomaattikastikkeeseen, mutta toki myös muusin ja soosin kotoisaan seuraan.
Ketju on lukittu.
Kokeilin näitä pakastetuista herkkutateista ja todella herkullisia syntyi. Syötiin iltapalaksi limemajoneesiin dipattuna. Teen toistekin.