Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1484 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kurkku sopii mainiosti grillattavaksi, etenkin nopeasti pikkelöitynä. Grillissä rapsakka rakenne pehmenee, mutta ei muutu veteläksi. Suolainen halloumi ruokaistaa keyven kesävihanneksen. Raikasta, suolaista ja vähän erilaista kesäruokaa! Kurkku-halloumivartaat ovat varma yllättäjä kesän grillibileisiin.

Annoksia
4 annosta alkupalaksi
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut kurkku-halloumivartaat

Ainekset

4
avomaankurkkua
1
valkosipulinkynsi
1
pkt
(200 g) halloumijuustoa
1
dl
valkoviinietikkaa
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Halkaise kurkut. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Leikkaa halloumi noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
  2. Sekoita etikka, valkosipuli, sokeri ja suola. Laita kurkut liemeen ja anna maustua 30 minuuttia. Valuta kurkut. Ota liemi talteen kastiketta varten  (ks. ohje).
  3. Laita halloumit kurkkupuolikkaiden väliin ja paina kaksi grillitikkua kurkun läpi.
  4. Kuumenna kaasugrilli keskilämmölle. Sivele kurkkujen pintaan vähän öljyä. Grillaa noin 10–15 minuuttia, käännä puolessa välissä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1484 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Kun leipuri heittäytyy vapaalle, leipäkin valmistuu vikkelästi. Neljän sortin siemenistä ja gluteenittomista jauhoista teet tunnissa rapean peltileivän, joka aavistuksen makeana sopii niin juustolautaselle kuin aamiaisellekin.

Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
1 t

Gluteeniton siemennäkkäri

Ainekset

1 1/2
dl
kikhernejauhoa eli gram-jauhoa
3 1/2
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
2
1/2
seesaminsiemeniä
2
dl
kurpitsansiemeniä
1/2
dl
auringonkukansiemeniä
2
rkl
chiansiemeniä
1
tl
suolaa
2 1/2
dl
kuumaa vettä
2
rkl
taatelisiirappia (tai hunajaa)
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Mittaa jauhot, hiutaleet, siemenet ja suola kulhoon. Sekoita ja lisää vesi, siirappi ja öljy. Anna taikinan turvota 30 minuuttia huoneenlämmössä leivinliinan alla.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja voitele paperi oliiviöljyllä. Kaada taikina uunipellille ja taputtele se levyksi (35 x 35 cm) oliiviöljyllä kostutetuilla käsillä. Voit levittää taikinaa myös hakkaamalla sitä kevyesti kämmensyrjillä. Paista leipä uunissa keskitasossa noin 20 minuuttia.
  3. Anna leivän jäähtyä sen verran, että voit tarttua siihen käsin, ja murra leipä palasiksi. Tarjoa vahva-aromisen juuston kanssa

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1484 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Tuomas Kolehmainen

Kanelilla ryyditetty belugalinssisalaatti pistää veren kiertämään.

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssi-fetasalaatti

Ainekset

2
dl
belugalinssejä
1/2
l
vettä
1
kanelitanko
1
tl
suolaa
400
g
kesäkurpitsaa
6
valkosipulinkynttä
1
rasia (250 g)
kirsikkatomaatteja
100
g
fetaa
1
l
rucolaa
1 1/2
dl
minttua hienonnettuna
Kastike
1
sitruunan mehu
3/4
dl
oliiviöljyä
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Huuhtele linssit. Laita ne veden ja kanelitangon kanssa kattilaan. Lisää suola ja keitä 20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Valuta ja jäähdytä. Ota kanelitanko pois.
  2. Leikkaa kesäkurpitsa puolen sentin viipaleiksi. Paahda viipaleita parilapannussa molemmin puolin muutama minuutti eli kunnes ne saavat kauniin raidoituksen. Ota viipaleet lautaselle odottamaan. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet pitkittäin. Paahda valkosipulia pannussa molemmin puolin muutamia minuutteja.
  3. Halkaise tomaatit ja murenna feta. Hienonna rucola ja minttu.
  4. Tee kastike. Purista sitruunasta mehu ja sekoita joukkoon muut aineet.
  5. Yhdistä salaattiainekset ja lisää joukkoon kastike.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1484 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Tuomas Kolehmainen

Gluteeniton karviaispannari syntyy ranskalaisen clafoutis'n innostamana.

Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
25 min + kypsennys 50 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolen kilon karviaispannari

Ainekset

1/2
kg
karviaisia
4
kananmunaa
1
dl
sokeria
1
dl
maissitärkkelystä
1/2
dl
mantelijauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1/4
tl
suolaa
2
dl
kermaa
3
dl
maitoa
2
rkl
ruokosokeria
Lisäksi
2
rkl
voita
tomusokeria tai marenkimurua

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka (ø 24 cm) voilla. Perkaa karviaiset.
  2. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa maissitärkkelys, mantelijauhe, vaniljasokeri ja suola joukkoon. Lisää kerma ja maito ja vatkaa tasaiseksi.
  3. Ota kourallinen karviaisia erilleen koristelua odottamaan. Laita loput karviaiset vuokaan. Kaada taikina päälle. Kypsennä uunissa 30 minuuttia. Ripottele ruokosokeria pannarin pinnalle ja kypsennä vielä noin 20–30 minuuttia, kunnes pannari on keskeltäkin kiinteä.
  4. Anna pannarin jäähtyä, jotta se ei valahda vuoasta irrotettaessa. Ripottele loput karviaiset päälle ja koristele tomusokerilla tai murustetulla marengilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1484 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Haukikebakko korvaa nakin tässä uudenlaisessa hot dogissa! Lisää täytteiksi hernedippiä, marinoitua sipulia ja salaattia.

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
1 t 30 min + kohotus 1 t 10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Haukihodarit

Ainekset

Haukikebakot
500
g
haukifileetä jauhettuna
1
sitruunan raastettu kuori
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
dl
kuohukermaa
1
kananmuna
3
rkl
korppujauhoja
1 1/2
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria
Hernedippi
1
ps (200 g)
pakasteherneitä
2
tl
raastettua sitruunaruohoa (esim. Spice up)
1 1/2
dl
turkkilaista jogurttia
1/2
sitruunan mehu
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
marinoitus punasipulia (ks. ohje alhaalla)
12
puista varrastikkua
1. 1/2
dl
öljyä
1
ps
salaatti- tai versosekoitusta
12
hodarisämpylää (ks. ohje alhaalla)

Työvaiheet

  1. Jauha haukifilee (ruotoineen) esimerkiksi monitoimikoneella. Jos käytät sauvasekoitinta, kuutioi liha ja poista ruodot ensin. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi joukkoon. Hienonna ruohosipuli ja lisää se ja loput kebakoiden aineet. Sekoita tasaiseksi. Laita seos kylmään lisukkeiden valmistamisen ajaksi.
  2. Tee hernedippi. Soseuta herneet sauvasekoittimella. Lisää loput aineet ja pyöräytä tasaiseksi. Siirrä dippi kylmään odottamaan.
  3. Laita punasipulit marinoitumaan. Pane puiset varrastikut veteen likoamaan.
  4. Muotoile haukimassasta kostutetuin käsin hieman hodarisämpylää pidempiä, ohuita kebakoita liotettujen puutikkujen ympärille ja laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Esikypsennä kebakoita 200-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia tai kunnes ne hieman napakoituvat.
  5. Kuumenna grilli. Öljyä kebakoiden pinnat ja grillaa noin 5 minuuttia välillä tikkuja käännellen. Poista tikut kypsistä kebakoista.
  6. Halkaise sämpylät ja täytä ne haukikebakolla, hernedipillä, marinoidulla sipulilla ja salaatilla tai versoilla.

Näin marinoit punasipulin

Leikkaa kaksi sipulia ohuiksi renkaiksi kulhoon. Raasta ruokalusikallinen inkivääriä ja lisää se ja puoli desiä öljyä sekä ruokalusikalliset hunajaa ja viinietikkaa sipuleille. Mausta suolalla ja pippurilla.

Hodarisämpylät

Ainekset

3
dl
maitoa
25
g
tuorehiivaa
1
rkl
sokeria
1 1/2
tl
suolaa
1/2
dl
öljyä
2
dl
maissijauhoja
5-6
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, suola ja öljy. Alusta maissi- ja vehnäjauhot taikinaan käsin vaivaten. Jatka vaivaamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista, lisää vehnäjauhoja tarvittaessa. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä kaksinkertaiseksi, noin 40 minuuttia.
  2. Jauhota leivonta-alusta. Jaa sämpylätaikina 12 osaan ja leivo pitkulaisiksi hodarisämpylöiksi. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Kypsennä sämpylöitä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Kommentit (0)