Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kurkku sopii mainiosti grillattavaksi, etenkin nopeasti pikkelöitynä. Grillissä rapsakka rakenne pehmenee, mutta ei muutu veteläksi. Suolainen halloumi ruokaistaa keyven kesävihanneksen. Raikasta, suolaista ja vähän erilaista kesäruokaa! Kurkku-halloumivartaat ovat varma yllättäjä kesän grillibileisiin.

Annoksia
4 annosta alkupalaksi
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut kurkku-halloumivartaat

Ainekset

4
avomaankurkkua
1
valkosipulinkynsi
1
pkt
(200 g) halloumijuustoa
1
dl
valkoviinietikkaa
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Halkaise kurkut. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Leikkaa halloumi noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
  2. Sekoita etikka, valkosipuli, sokeri ja suola. Laita kurkut liemeen ja anna maustua 30 minuuttia. Valuta kurkut. Ota liemi talteen kastiketta varten  (ks. ohje).
  3. Laita halloumit kurkkupuolikkaiden väliin ja paina kaksi grillitikkua kurkun läpi.
  4. Kuumenna kaasugrilli keskilämmölle. Sivele kurkkujen pintaan vähän öljyä. Grillaa noin 10–15 minuuttia, käännä puolessa välissä.

Kommentit (0)

Nellin on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Patukka
10 taatelia liotettuna
1dl manteleita
2dl kaurahiutaleita
2dl kookoshiutaleita
1dl proteiinijauhetta
1-2 dl extra neitsyt kookosöljyä sulatettuna
1dl kuivattuja mustikoita
1dl kuivattuja vadelmia

Suklaa
1 dl kaakaovoita (...

Annoksia
20

Myslipatukka

Työvaiheet

Paahda manteleita hetki uunissa 225c. Lisää mantelit tehosekoittimeen ja jauha niin pitkään, että massa muuttuu voimaiseksi tahnaksi. Lisää sitten taatelit, kaurahiutaleet, kookoshiutaleet, proteiinijauhe, suola ja vanilja. Sekoita ja sekoituksen aikana lisää sulatetttu kookosöljy. Tämän jälkeen lisää kuivatut marjat ja pyöräytä vilä sekaisin. Painele massa leivinpaperilla vuorattiin vuokaan.

Tämän jälkeen valmista suklaa. Sulata kaakaovoi, kookosöljy ja hunaja varovasti vesihauteessa. Tämän jälkeen lisää kaikki kuivat aineet ja sekoita hyvin. Kaada patukkamassan päälle. Jäähdytä jääkaapissa ja murra tai leikkaa palasiksi. Nauti!

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine ja Titti Uotila KUVA Sami Repo

Kanavartaissa on myös broilerinmaksaa. Maun juju piilee intensiivisessä tare-kastikkeessa.

Annoksia
4 (8-12 varrasta)
Valmistusaika
30 min + 40 min kypsennys
Vaikeustaso
Kohtalainen

Yakitori eli kanavartaat

Ainekset

1
pkt (300 g)
broilerinmaksaa
300
g
broilerin paistileikettä
½
purjosipulia
Tarekastike
1
valkosipulinkynsi
1
salottisipuli
1
cm:n pala
inkivääriä
dl
kanalientä
½
dl
miriniä (esim. Blue Dragon)
½
dl
vähäsuolaista soijaa
2
rkl
sakea
2
rkl
fariinisokeria
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
8-12
puista varrastikkua

Työvaiheet

  1. Sulata broilerinmaksat pakkauksen ohjeen mukaan. Laita varrastikut kylmään veteen likoamaan.

  2. Valmista tarekastike. Kuori ja hienonna valkosipuli, salottisipuli ja inkivääri. Mittaa kaikki kastikkeen aineet kattilaan ja keitä hiljalleen
    poreillen 40 minuuttia tai kunnes kastike on tiivistynyt noin puoleen.

  3. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjo 2 cm:n pätkiksi.

  4. Kuivaa sulaneet broilerinmaksat ja poista niistä mahdolliset kalvot. Leikkaa maksat puoliksi ja pujota palat neljään varrastikkuun.

  5. Puhdista broilerin paistileikkeet ja leikkaa ne isoiksi kuutioiksi. Pujota broilerinpalat ja purjopalat vuorotellen jäljellä oleviin tikkuihin.

  6. Kypsennä vartaat grillissä tai parilapannussa. Valele vartaita kypsennyksen aikana tarekastikkeella. Maksa kypsyy noin 2–3 minuutissa
    ja paistipalat 10 minuutissa. Tarjoa loppu kastike vartaiden kanssa.

     

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Paahtuneet kaalit saivat kaverikseen pehmeää vuohenjuustoa ja sieniä. Makuyhdistelmä on suorastaan hämmästyttävän maukas!

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaali-vuohenjuustopasta

Ainekset

400
g
spagettia
1
pss (400 g)
ruusukaaleja
1
rs (200 g)
herkkusieniä tai esikäsiteltyjä metsäsieniä
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
dl
balsamiviinietikkaa
2
rkl
hunajaa
½
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
1
pkt (200 g)
pehmeää vuohenjuustoa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pastan kiehuessa halkaise ruusukaalit, viipaloi sienet ja kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sulata voi pannussa ja paista ruusukaalia ja sieniä 5 minuuttia kovalla lämmöllä. Lisää valkosipulit ja paista vielä puoli minuuttia. Varo polttamasta valkosipulia. Ota 2 dl pastan keitinvettä talteen, valuta pasta ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää ruusukaalipaistos pastan joukkoon ja laita pannu takaisin levylle.
  3. Kaada etikka pannuun, lisää hunaja ja chili. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kasaan 5 minuuttia, kunnes etikkaa on jäljellä noin kolmannes. Kaada kastike pastan joukkoon ja sekoita niin, että pasta on kauttaaltaan kastikkeen peitossa. Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää pastan keitinvettä. Mausta suolalla.
  4. Jaa pasta-annokset lautasille ja murenna vuohenjuustoa päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 819 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Paahdetulla kurpitsalla täytetyt makirullat ovat vegaanisia.

Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Musta sushi

Ainekset

Musta sushi
½
myskikurpitsa
1
rkl
öljyä
½
tl
chilijauhetta
2
dl
mustaa riisiä
200
g
punakaalia
2
rkl
sushiriisietikkaa
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
8
norilevyä
sushi-inkivääriä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kuori kurpitsa, poista siemenet ja leikkaa kurpitsa tikuiksi. Levitä uunivuokaan, lorauta päälle öljy ja ripottele chilijauhe. Sekoita hyvin. Paahda uunissa noin 15 minuuttia eli kunnes kurpitsat ovat pehmenneet ja saaneet vähän väriä.

  2. Keitä riisi paketin ohjeen mukaan. Leikkaa kaali ohuen ohuiksi siivuiksi juustohöylän avulla. Sekoita kaalin joukkoon etikka, sokeri ja suola. Painele ja sekoittele kaalia puulusikalla tai käsin, jotta maut imeytyvät kaikkialle.

  3. Kun riisi ja kurpitsat ovat jäähtyneet, kokoa sushit. Levitä norilevy sushimatolle tai leivinpapaperin palalle. Jätä sinua lähimpään reunaan noin sentti vapaata tilaa. Levitä riisiä ohut kerros keskiosaan saakka. Kokoa sen päälle muutama kurpitsatikku, kaalia ja sushi-inkivääriä. Rullaa tiukasti ja kostuta reuna tarpeen mukaan vedellä, jotta rulla pysyy kiinni. Leikkaa terävällä veitsellä kiekoiksi.

Kommentit (0)