Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1670 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kurkku sopii mainiosti grillattavaksi, etenkin nopeasti pikkelöitynä. Grillissä rapsakka rakenne pehmenee, mutta ei muutu veteläksi. Suolainen halloumi ruokaistaa keyven kesävihanneksen. Raikasta, suolaista ja vähän erilaista kesäruokaa! Kurkku-halloumivartaat ovat varma yllättäjä kesän grillibileisiin.

Annoksia
4 annosta alkupalaksi
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut kurkku-halloumivartaat

Ainekset

4
avomaankurkkua
1
valkosipulinkynsi
1
pkt
(200 g) halloumijuustoa
1
dl
valkoviinietikkaa
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Halkaise kurkut. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Leikkaa halloumi noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
  2. Sekoita etikka, valkosipuli, sokeri ja suola. Laita kurkut liemeen ja anna maustua 30 minuuttia. Valuta kurkut. Ota liemi talteen kastiketta varten  (ks. ohje).
  3. Laita halloumit kurkkupuolikkaiden väliin ja paina kaksi grillitikkua kurkun läpi.
  4. Kuumenna kaasugrilli keskilämmölle. Sivele kurkkujen pintaan vähän öljyä. Grillaa noin 10–15 minuuttia, käännä puolessa välissä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1670 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Keskeltä täydellisen tahmeaa, mutta reunoilta rapeaa. Täydellinen pavlova kuorrutetaan raikkaalla jogurttikermalla ja viimeistellään vadelmilla.

Annoksia
10
Valmistusaika
1 t 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Jogurtin raikastama vadelmapavlova

Ainekset

2 1/2
dl
erikoishienoa sokeria
2
tl
maissitärkkelystä
4
kananmunanvalkuaista
1
tl
omenaviinietikkaa
Vadelma-jogurttitäyte
2
dl
vadelmia
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
dl
vispikermaa
Koristeluun
2
dl
vadelmia
5
valkoista pikkumarenkia
Lisäksi
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen. Piirrä leivinpaperille ympyrä (ø 20 cm). Sivele ympyrään öljyä, jotta marenki irtoaa helpommin.
  2. Mittaa 1 dl sokeria pieneen kulhoon ja sekoita maissitärkkelys sokeriin.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää 1 1/2 dl sokeria ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää sitten sokeri-maissitärkkelysseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi etikka ja jatka vatkaamista, kunnes marenki on paksua ja kiiltävää.
  4. Lusikoi marenkivaahto leivinpaperille ympyrän sisään niin että marenkilevy on keskeltä hieman ohuempi. Kypsennä uunissa noin 1 tunti. Pavlova on kypsä, kun reunat tuntuvat kovilta mutta keskusta on vielä pehmeä. Anna jäähtyä.
  5. Sekoita 2 dl vadelmia, jogurtti ja sokerit. Vaahdota kerma ja kääntele se vadelmaseokseen. Lusikoi täyte marenkilevyn keskelle. Ripottele vadelmat täytteen päälle ja viimeistele murskatuilla pikkumarengeilla.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Lasse Lecklin

Anikselta tuoksuva fenkoli sopii mainiosti pastan päätähdeksi. Raikas ruoka valmistuu hetkessä!

Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Fenkolispagetti

Ainekset

4
tl
oliiviöljyä
2
tl
fenkolinsiemeniä
3
valkosipulinkynttä
2
suurta
fenkolia
1
ison sitruunan kuori ja mehu
1 1/2
tl
suolaa
300
g
spagettia
1/2
ruukkua
lehtipersiljaa
Päälle
4
rkl
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Kuumenna öljy pannussa ja paista fenkolinsiemeniä muutaman minuutin ajan. Varo, että ne eivät pala.
  2. Kuori ja hienonna valkosipuli joukkoon. Huuhdo ja viipaloi sekaan fenkoli. Lisää myös sitruunankuoriraaste.
  3. Paista noin 10 minuutin ajan, kunnes fenkoli pehmenee. Lisää loppuvaiheessa sitruunamehu, suola ja hieman pastan keitinvettä.
  4. Kypsennä sillä aikaa spagetti suolalla maustetussa vedessä ohjeen mukaan. Valuta.
  5. Sekoita fenkolit ja spagetti keskenään. Hienonna joukkoon lehtipersiljaa. Tarjoa parmesaanin kera.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Kiusaus saa mehevyyttä ja proteiinia, kun teet sen vaihteeksi kurpitsasta ja broilerinjauhelihasta.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Broilerikiusaus

Ainekset

600
g
kurpitsaa
400
g
broilerinjauhelihaa
1
rkl
öljyä
1
tl
juustokuminaa
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
kuivattua rakuunaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
500
g
peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
200
g
herkkusieniä
2
dl
kanalientä
2
dl
laktoositonta ruokakermaa (10 %)
Lisäksi
voiteluun margariinia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kuori ja raasta kurpitsa karkeaksi raasteeksi.
  2. Paista jauheliha öljyssä paistinpannulla. Lisää pannulle kurpitsaraaste ja mausteet. Jatka paistamista noin 5 minuuttia. oitele uunivuoka. Lado vuokaan kurpitsajauhelihasekoitusta ja peruna-sipulisekoitusta niin, että kaikki ainekset sekoittuvat.
  3. Viipaloi herkkusienet ja laita viipaleet riviin kiusauksen pinnalle.
  4. Sekoita keskenään kanaliemi ja ruokakerma ja kaada liemi kiusauksen päälle.
  5. Kypsennä uunissa noin 1 tunti. Peitä kiusaus tarvittaessa loppuvaiheessa foliolla, jotta pinta ei ruskistu liikaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1670 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Tuplavihreät letut juhlistavat kevään alkua. Tavallista mehevämmät pinaattilätyt nautitaan siitakesienillä vahvistetun parsakastikkeen kanssa. Näitä kehtaa tarjota vieraillekin!

Annoksia
8–10 isoa lettua
Valmistusaika
1 t + turvottaminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pinaattiletut ja parsakastike

Ainekset

Taikina
1
ps (150 g)
pakastepinaattia
4
dl
maitoa
1
kananmuna
dl
vehnäjauhoja
½
dl
mantelijauhetta
1
rkl öljyä
½
tl
suolaa
Parsakastike
1
nippu
vihreää parsaa
1
rs (200 g)
siitakesieniä
1
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
voita
2
dl
kermaa
1
tl
kuivattua rakuunaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
4–6
rkl
voita tai öljyä lettujen paistamiseen

Työvaiheet

  1. Sulata pinaatti esimerkiksi mikrossa. Soseuta se maidon kanssa sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Sekoita kananmuna pinaattimaitoon kulhossa ja lisää loput taikinan ainekset. Sekoita ja anna turvota 30 minuuttia.
  2. Paista lettuja voissa tai öljyssä pannussa (Ø noin 24 cm) kuumalla levyllä molemmin puolin 2–3 minuuttia.
  3. Poista parsoista kova tyvi ja leikkaa parsat neljään osaan. Viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
  4. Sulata voi pannussa ja paista sipulia, valkosipulia ja sieniä 5 minuuttia. Lisää parsat ja kerma pannuun ja keitä 5–8 minuuttia, kunnes parsat kysyvät ja kerma keittyy kasaan. Mausta rakuunalla, suolalla ja pippurilla. Tarjoa lämpimänä pinaattilettujen kanssa.

Kommentit (0)