klo 12:00 | 14.7.2017

Kurkku sopii mainiosti grillattavaksi, etenkin nopeasti pikkelöitynä. Grillissä rapsakka rakenne pehmenee, mutta ei muutu veteläksi. Suolainen halloumi ruokaistaa keyven kesävihanneksen. Raikasta, suolaista ja vähän erilaista kesäruokaa! Kurkku-halloumivartaat ovat varma yllättäjä kesän grillibileisiin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta alkupalaksi
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo
Grillatut kurkku-halloumivartaat
Ainekset
4
avomaankurkkua
1
valkosipulinkynsi
1
pkt
(200 g) halloumijuustoa
1
dl
valkoviinietikkaa
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
1
rkl
öljyä
Työvaiheet
- Halkaise kurkut. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Leikkaa halloumi noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
- Sekoita etikka, valkosipuli, sokeri ja suola. Laita kurkut liemeen ja anna maustua 30 minuuttia. Valuta kurkut. Ota liemi talteen kastiketta varten (ks. ohje).
- Laita halloumit kurkkupuolikkaiden väliin ja paina kaksi grillitikkua kurkun läpi.
- Kuumenna kaasugrilli keskilämmölle. Sivele kurkkujen pintaan vähän öljyä. Grillaa noin 10–15 minuuttia, käännä puolessa välissä.
Missä kastikkeen ohje?