Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1920 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Uusi peruna on parasta, ja savustettuna se on vielä parempaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kapriskastike

Ainekset

3
rkl
kapriksia
2
kevätsipulinvartta
2
dl
kermaviiliä
1
rkl
sinappia
½
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Hienonna kaprikset ja kevätsipulinvarret.
  2. Sekoita kastikkeen aineet kulhossa. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa 10 minuuttia.

Ohjeesta tulee noin 2 dl valmista kastiketta.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1920 reseptiä.
Linkitetty 64 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Helppoon gnocchivuokaan upotetaan purkki papuja, säilöttyjä kirsikkatomaatteja ja ronskisti valkosipulia. Mozzarella viimeistelee makuyhdistelmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarella-gnocchivuoka

Ainekset

2
tlk (à 380/230 g)
kypsiä papuja
1
pkt (500 g)
perunagnoccheja
1
l
vettä
1+ 1
tl
suolaa
2–4
valkosipulinkynttä
1
ruukku
basilikaa
1
tlk (400 g)
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
balsamietikkaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
pkt (150 g)
mozzarellaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Valuta pavut siivilässä.
  2. Laita vesi ja 1 tl suolaa kattilaan. Keitä gnoccheja suolavedessä 2 minuuttia. Ota talteen 1 dl keitinvettä. Valuta gnocchit.
  3. Hienonna valkosipulinkynnet ja basilika.
  4. Laita pavut, gnocchit, valkosipulit ja basilika laakeaan uunivuokaan. Lisää talteen otettu keitinvesi, tomaatit, öljy ja balsamietikka. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Revi mozzarella päälle ja kypsennä uunissa 15–20 minuuttia.

Kommentit (1)

Spiide1

Mitä papuja suosittelisitte tähän ruokaan?

Me Naiset on lisännyt 930 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tee mättöruokien klassikko vaihteeksi härkiksestä! Nachopelti on helppoa ja nopeaa tarjottavaa isollekin porukalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Härkis-nachopelti

Ainekset

1
sipuli
1
paprika
1
rkl
rypsiöljyä
1
ptk (250 g)
härkistä
1
tlk
mustapapuja
1
rkl
tacomaustetta
1
tl
srirachaa
1
dl
vettä
200
g
paprika- tai chilituorejuustoa
200
g
tortillalastuja (nachoja)
150
g
raastettua cheddar-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja paloittele paprika. Kuullota öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia. Lisää härkis ja valuta ja huuhtele joukkoon pavut. Jatka paistamista minuutin ajan. Mausta.
  3. Lisää vesi ja tuorejuusto ja hauduta miedolla lämmöllä hetken, kunnes juusto sulaa.
  4. Laita voideltuun uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille puolet nachoista ja puolet härkis-tuorejuustoseoksesta. Tee toinen kerros samalla tavoin.
  5. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 10 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1920 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Paprikaschnitzelit ovat keittiömestari Simona Milazzon lapsuuden ruoka. Isoäiti grillasi juustoa valuvat paprikapihvit hiiligrillillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Paprikaschnitzel

Ainekset

4
isoa punaista paprikaa
4
isoa viipaletta juustoa
4
isoa viipaletta maalaiskinkkua
1
dl
maitoa
1
dl
vehnäjauhoa
2
kananmunaa
1
dl
korppujauhoja
Lisäksi
oliiviöljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita paprikat leivinpaperille uunipellille. Paahda noin 25 minuuttia, kunnes paprikoiden pinta on musta. Laita paprikat muovipussiin ja anna jäähtyä. Irrota paprikoiden kuoret varovasti vetämällä. Vedä myös kannat ja siemenkodat varovasti irti.
  2. Täytä paprikat juustolla ja kinkulla. Paina ne litteiksi ”pihveiksi”.
  3. Kaada yhdelle lautaselle maito, toiselle vehnäjauhot. Riko kananmunat syvälle lautaselle ja vatkaa niiden rakenne rikki. Mittaa korppujauhot neljännelle lautaselle. Kasta paprikat ensin maitoon, sitten vehnäjauhoon, seuraavaksi kananmunaan ja viimeiseksi korppujauhoon. Laita schnitzelit isolle lautaselle ja siirrä kylmään 10 minuutiksi.
  4. Kuumenna öljyä isossa paistinpannussa. Paista schnitzeleitä runsaassa öljyssä noin 5 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta on rapea.

Kommentit (1)

Vierailija

Trevligt recept. Går säkert att göra glutenfria också😊Och inhemska paprikor förstås!!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1920 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Hapokkaat granaattiomenansiemenet raikastavat carpaccion maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + pakastus 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Granaattiomena-karitsacarpaccio

Ainekset

300
g
karitsan ulko- tai sisäfileetä
1
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
oliiviöljyä
2
granaattiomenaa
2
dl
mintunlehtiä

Työvaiheet

  1. Poista fileistä jänteet ja kalvot terävällä veitsellä. Laita filee pakastimeen 20 minuutiksi, jolloin siitä on helppo leikata ohuita viipaleita.
  2. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne lautaselle. Anna lihan olla huoneenlämmössä noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Sirottele suolakiteitä ja rouhi mustapippuria päälle ja valele viipaleet oliiviöljyllä.
  3. Pyörittele granaattiomenoita leikkuulautaa vasten kevyesti painaen. Siemenet irtoavat silloin helpommin. Halkaise hedelmät ja kaavi lusikalla siemenet kulhoon. Ripottele granaattiomenansiemenet carpaccion päälle. Riivi mintunlehdet ja ripottele ne pinnalle.

Kommentit (0)