
Ranskankermalla ja hölskysipuleilla ryyditetyt mäiskypotut maistuvat kaiken kanssa. Myös sellaisenaan, jopa kylmänä!
Mäiskypotut, sinappinen ranskankerma ja hölskysipulit
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese perunat ja pakkaa ne isoon palaan (noin 40 cm x 40 cm) vahvaa foliota. Jätä folionyytti avoimeksi. Laita voi nokareina nyytiin päälle ja kaada kiehuva vesi päälle. Laske grillin kupu alas ja grillaa perunanyyttiä keskilämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
-
Mausta ranskankerma sinapilla ja suolalla. Hienonna lehtipersilja ja sekoita se joukkoon.
-
Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi kannelliseen rasiaan. Lisää etikka, sokeri ja suola joukkoon. Sulje kansi ja ravista rasiaa noin 1 minuutti voimakkaasti.
-
Siirrä kypsät perunat grillistä vadille ja litistä pottuja painamalla niitä vaikkapa juomalasin pohjalla tai muusinuijalla. Lusikoi potuille ranskankermaa ja hölskysipuleita.