Sport on lisännyt 49 reseptiä.
Linkitetty 65 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Uusista perunoista tulee grillissä vieläkin makeampia ja mahtavan rapeakuorisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalipihvit, varhaisperunat ja mojo-kastike

Ainekset

2
pientä kukkakaalia
400
g
pieniä varhaisperunoita
1/2
dl
kiehuvaa vettä
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
Mojo-kastike
1
vihreä paprika
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1/2
ruukku
korianteria
1/2
tl
suolaa
1
rkl
punaviinietikkaa
2
rkl
öljyä
1
tl
sokeria
1
(kuivahtanut) paahtoleipäviipale
1
tl
juustokuminaa
Lisäksi
öljyä

Työvaiheet

  1. Aloita kastikkeesta. Mittaa ainekset tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi.
  2. Leikkaa kukkakaalit paksuiksi kiekoiksi. Pese perunat ja pakkaa ne avonyytiksi kaksinkertaiseen folioon. Lisää nyyttiin kiehuva vesi, öljy ja suola ja sulje nyytti kevyesti. Kypsennä grillissä noin 20–30 minuuttia perunoiden koosta riippuen. Tarkista kypsyys hammastikulla.
  3. Sivele kukkakaalikiekoille öljyä ja grillaa ne samaan aikaan perunoiden kanssa keskilämmöllä noin 15 minuutin ajan. Käännä kiekkoja muutaman kerran kypsennyksen aikana.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 969 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Mehukas vegaaninen mustikkapiirakka muistuttaa rakenteeltaan hieman enemmän pannaria kuin piirakkaa. Täyte on uskomattoman syvän mustikkainen.

Tomusokerikuorrutus on vapaaehtoinen lisä makean ystäville, ei välttämätön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25 palaa
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen mustikkapeltipiirakka

Ainekset

4 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
kookoshiutaleita
1 1/2
dl
sokeria
3
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
1 1/2
dl
rypsiöljyä
3
dl
(kookospohjaista) kasvimaitoa
TÄYTE
1
l
mustikoita
1/2
dl
sokeria
1/4
dl
vehnäjauhoja
1
sitruunan mehu ja kuoriraaste
1
rkl
vegaanista margariinia
1
rkl
chiansiemeniä
PÄÄLLE
2
dl
mantelilastuja
KUORRUTUS
1 1/2
dl
tomusokeria
4
tl
(kookospohjaista) kasvimaitoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat ainekset yhteen. Sekoita öljy ja kasvimaito keskenään ja kääntele kuiviin aineksiin nopeasti. Vuoraa iso uunivuoka (28 x 28 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina päälle. Laita uuniin 5 minuutiksi.
  2. Mittaa kaikki täytteen ainekset kattilaan ja keitä noin 8 minuuttia, koko ajan sekoitellen ja marjoja samalla murskaksi painellen. Levitä marjat esipaistetun pohjan päälle ja ripottele mantelilastut päälle. Kypsennä noin 3 0 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita päällyksen ainekset keskenään ja kaada raidoiksi piirakan päälle. Leikkaa neliöiksi.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 49 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen


Mehevä klassikkopasta Sisiliasta jättää sopivan kevyen olon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pasta Norma

Ainekset

1
munakoiso
1
punainen chilipalko
1
salottisipuli
2
tl
öljyä
1
prk
kuorittuja tomaatteja
1
rkl
kapriksia
1
tl
punaviinietikkaa
ripaus
sokeria
1
tl
suolaa
2
rkl
lehtipersiljaa
Lisäksi
100
g
täysjyväpastaa
30
g
parmesaanijuustoa

Työvaiheet

  1. Kuutioi munakoiso. Hienonna chili ja salottisipuli. Paista kasviksia öljyssä pannulla noin 5 minuuttia.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
  3. Leikkaa purkkitomaatit neljään osaan ja lisää pannulle yhdessä kapristen, etikan, sokerin ja suolan kanssa. Hauduta 5 minuuttia.
  4. Sekoita keskenään kuuma pasta ja munakoiso-tomaattiseos. Sekoita joukkoon lehtipersilja ja ripottele pinnalle parmesaanijuustoa joko raasteena tai lastuina.

VÄLTÄ SUMMAMUTIKKAA. Pastaa ei tarvitse keittää rekkamiehen määrää. Paketin kyljessä neuvotaan yleensä varaamaan kuivaa pastaa
100 g per syöjä, mutta vähempikin riittää. Kannattaa satsata kasviksiin, joita voi olla annoksessa vähintään sama määrä kuin pastaa – enemmänkin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 969 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Rakastu munakoisoon yrttisen pastan muodossa! Tämä herkkupasta valmistuu alle puolessa tunnissa ja sopii siksi kiireisellekkin kokkaajalle.

Ilman juustoa munakoisopasta on ihana vegaaninen herkku! Juuston ystävät voivat halutessaan raastaa pinnalle parmesaania tai esimerkiksi murustella fetaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25
Vaikeustaso
Helppo

Yrttinen munakoisopasta

Ainekset

800
g
munakoisoa
tilkka
öljyä
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
1/2
tl
suolaa
MARINADI
2
valkosipulinkynttä
1
mieto chili
2
rkl
hienonnettua lehtipersiljaa
2
rkl
hienonnettua basilikaa
2
rkl
hienonnettua minttua
1/4
dl
oliiviöljyä
1/2
sitruunan mehu
1
tl
suolaa
1/2
tl
sokeria
LISÄKSI
300
g
pastaa
Päälle halutessasi
juustoa/ravintohiivahiutaleita

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuutioi munakoiso pieniksi kuutioiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Lorauta päälle vähän öljyä ja ripottele suolaa ja pippuria. Paahda noin 15 minuuttia, kunnes munakoiso on pehmeää.
  2. Valmista sillä aikaa marinadi: kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chili ja yrtit. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada kasvisten joukkoon.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja kääntele marinoituihin munakoisoihin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1990 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Kananrinnat mehevöitetään maustevoilla ja tarjotaan grillattujen hedelmien ja kasvisten kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + kypsennys 16 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut maissikananrinnat

Ainekset

4
nahallista maissikananrintaa
Maustevoi
25
g
pehmeää voita
1
rkl
timjamia hienonnettuna
1
valkosipulinkynsi
1/2
tl
suolaa
Kasvikset
2
fenkolia
4
nektariinia
400
g
vihreää parsaa
2
rkl
öljyä
1
tl
sormisuolaa
1/2
sitruuna
Kastike
1
dl
majoneesia
1
rkl
kokojyväsinappia
12
salvianlehteä
12
basilikanlehteä

Työvaiheet

  1. Ota lihat huoneenlämpöön.
  2. Laita voi kulhoon. Hienonna timjami ja valkosipulinkynsi joukkoon, mausta suolalla ja sekoita tasaiseksi. Työnnä maustevoita kanan nahan ja rintafileen väliin.
  3. Leikkaa fenkolit neljään osaan. Leikkaa nektariinit paksuiksi viipaleiksi. Napsauta parsoista pois puumainen tyvi. Sivele fenkolit, nektariinit ja parsat öljyllä.
  4. Tee kastike. Sekoita majoneesi ja sinappi kulhossa. Hienonna salvia ja basilika ja sekoita ne kastikkeeseen.
  5. Kypsennä kanoja grillin parilalla keskilämmöllä noin 8 minuuttia molemmin puolin. Kun kanat ovat olleet kääntämisen jälkeen grillissä noin 3 minuuttia, lisää kasvikset ja nektariinit grilliin. Käännä kasvikset ja nektariinit kerran kypsennyksen aikana. Ripottele grillatuille kasviksille sormisuolaa ja purista sitruunanmehua. Tarkista lihan kypsyys tikulla. Kypsän kanan lihasneste on kirkasta.

Kommentit (0)