
Vegegrillaaja innostuu sinapin, kaalin ja sinappikaalin yhdistelmästä.
Briellä kuorrutettu grillattu kiinankaali
Ainekset
Työvaiheet
- Ota juusto huoneenlämpöön tunti ennen tarjoamista. Tee hunaja-sinappivinegretti (ks. ohje alla).
- Kuumenna grilli puoliteholle.
- Paahda saksanpähkinöitä grilliparilalla tai kuivassa kuumassa pannussa 3–5 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes ne ovat kevyesti paahtuneita.
- Halkaise kiinankaali ja voitele oliiviöljyllä. Grillaa leikkuupintaa 5 minuuttia, käännä ja grillaa kuperaa puolta 5 minuuttia, varo ettei kaali pala. Viipaloi briejuusto ja laita viipaleet grillauksen loppuvaiheessa kaalin päälle lämpenemään.
- Lämmitä vinegretti, nosta kaalinpuolikkaat vadille ja valuta vinegretti kaalin päälle. Viimeistele rucolalla, pähkinöillä, suolalla ja pippurilla.
Hunaja-sinappivinegretti
Ainekset
Työvaiheet
- Paahda sinapinsiemeniä kattilassa noin 1 minuutti, kunnes ne alkavat poksahdella ja saavat paahtuneen värin. Nosta kattila pois liedeltä.
- Lisää hunaja, etikka ja suola sinapinsiementen joukkoon. Kiehauta ja nosta sivuun. Lisää oliiviöljy.