Me Naiset on lisännyt 946 reseptiä.
Linkitetty 139 keittokirjaan.
Kaisa Nieminen Kuva Anna Huovinen

Grillattuna munakoisot saavat sen ystävät laulamaan ylistyslauluja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Grillattua munakoisoa ja mozzarellaa

Ainekset

2
munakoisoa
oliiviöljyä
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
250
g
(2 palloa) mozzarellaa
1
rkl
pinjansiemeniä
kastike
4
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
punasipuli
1
punainen chili
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
lehtipersiljaa

Työvaiheet

 

  1. Leikkaa munakoiso pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Grillaa viipaleita molemmin puolin kullanruskeiksi miedolla lämmöllä niin, että ne ovat kypsiä.
  2. Voitele kypsät munakoisoviipaleet oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Asettele viipaleet vadille. Revi mozzarella päälle.
  3. Tee kastike. Kuori punasipuli ja hienonna. Halkaise chili, kopauta siemenet pois ja hienonna. Sekoita punaviinietikan joukkoon hunaja, öljy, punasipuli, chili, hienonnettu valkosipuli ja lehtipersilja. Lusikoi kastiketta munakoisojen ja mozzarellan päälle.
  4. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja ripottele lopuksi munakoisojen päälle. Tarjoa lisäkkeenä vihreää salaattia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 596 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Marokkolainen chermoula-kastike on täydellinen kaveri grillatulle kalalle. Se toimii myös ihanana täytteenä: leikkaa lohipaloihin viillot, lusikoi niihin chermoulaa ja sujauta grilliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + grillaaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Chermoulalla maustettu lohi

Ainekset

1
kg
lohifileetä (leveästä päästä)
1
tl
hienoa merisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Chermoula-täyte
1
ruukku
korianteria
1
ruukku
lehtipersiljaa
2
valkosipulinkynttä lastuiksi leikattuna
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
hienoa merisuolaa
½
tl
jauhettua korianteria
½
tl
paprikajauhetta
¼
tl
cayennenpippuria

Työvaiheet

  1. Leikkaa lohifilee kuuteen leveään palaan. Leikkaa jokaisen keskelle viilto. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä kalapalat vierekkäin kaksinkertaisen foliopalan päälle.
  2. Valmista chermoula. Hienonna yrtit ja leikkaa valkosipulinkynnet lastuiksi. Sekoita joukkoon muut ainekset. Lusikoi täyte lohen viiltoihin.
  3. Grillaa epäsuorasti kuvun alla 15–25 minuuttia fileen paksuudesta ja grillin lämmöstä riippuen. Lohi on valmista juuri ja juuri kypsänä, kun se lohkeaa kauniisti haarukalla.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 596 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Grillipanzanella on kesän kuumin salaatti! Siinä rapea leipä saa seurakseen parilalla käväisseitä tomaatteja ja maukkaita kapriksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillipanzanella

Ainekset

1
rs (300 g)
grillitomaatteja eli isoja kirsikkatomaatteja
2
pihvitomaattia
3
(puna)sipulia varsineen
1
(300 g)
ciabatta-leipä
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
(varrellisia kapriksia)
1
dl
basilikan lehtiä
Kastike
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
punaviinietikkaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Sekoita kastikkeen ainekset isossa kulhossa, johon rakennat salaatin.
  2. Leikkaa pihvitomaatit reiluiksi viipaleiksi. Huuhdo ja viipaloi sipulit. Hienonna varret ja säästä ne viimeistelyyn.
  3. Leikkaa ciabatta ohuehkoiksi viipaleiksi. Sivele palat öljyllä ja paahda ne ritilällä epäsuoraa grillausta käyttäen molemmin puolin kauniin raidallisiksi. Kumoa kulhoon ja kauho sekaisin.
  4. Kuumenna öljy parilalla. Paista tomaatit ja sipulit nopeasti kovalla lämmöllä molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Nostele ainekset kulhoon limittäin leipäviipaleiden kanssa. Ripottele päälle kaprikset ja basilika.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1941 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Kaunis mureke on näyttävä pääruoka juhlapöytään. Arkena massan voi muotoilla pihveiksi ja paistaa pannulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 1/2 t
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-falafelmureke

Ainekset

200
g
herkkusieniä
dl
auringonkukansiemeniä
1
dl
kaurahiutaleita
1
rkl
soijakastiketta
1
prk (230 g)
kypsiä kikherneitä
1
prk (230 g)
kypsiä mustia papuja
3
dl (n. 2 kpl)
punajuurta raastettuna
1
sipuli
tuoreita yrttejä tai syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Pilko sienet pieniksi ja sekoita ne siementen, hiutaleiden ja soijakastikkeen kanssa tehosekoittimessa tasaiseksi taikinaksi.
  2. Huuhdo ja valuta kikherneet ja pavut siivilässä. Lisää ne sieniseokseen ja pyöräytä karkeaksi seokseksi.
  3. Pese ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita punajuuret ja sipuli kevyesti mureketaikinaan. Kaada mureketaikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan ja kypsennä uunissa 30 minuuttia. Peitä foliolla ja kypsennä toiset 30 minuuttia.
  4. Anna murekkeen jäähtyä, jotta sen rakenne tiivistyy. Lämmitä mureketta 150-asteisessa uunissa 20 minuuttia ennen tarjoamista. Koristele yrteillä ja/tai syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 946 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Väliahde Kuva: Tuomas Kolehmainen

Kokoa leivät valmiiksi jääkaappiin ja nosta grilliin, kun yön juhlijat kaipaavat huikopalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut lohileivät

Ainekset

½
maalaisleipä
2
rkl
voita
4
retiisiä
2
kevätsipulia
4-8
siivua
kylmäsavulohta
50
g
pinaattia
100
g
juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Laita grilli kuumenemaan. Siivuta leivästä 8 palaa. Voitele palat. Siivuta retiisit ja hienonna kevätsipulit varsineen. Huuhdo ja kuivaa tarvittaessa pinaatti.
  2. Kokoa leivät. Laita voideltu puoli alustaa vasten ja kokoa leivälle retiisejä, pinaattia, kevätsipulia, lohisiivu ja juustoraastetta. Nosta toinen leipäsiivu kanneksi, taas voipuoli ulospäin. Paina leipä tiukasti kiinni.
  3. Grillaa leivät molemmin puolin. Paina paistolastalla leipiä paiston aikana, näin ne pysyvät paremmin kasassa.

Kommentit (0)