Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1790 reseptiä.
Linkitetty 83 keittokirjaan.
OHJE Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Tutut kesäiset raaka-aineet uudella tvistillä.

Annoksia
5
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Grillatut kesäkurpitsat, sienimuhennos ja gribiche-kastike

Ainekset

2
isoa tai 4 pientä kesäkurpitsaa
1
rkl
oliiviöljyä
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee ensin gribiche-kastike ja sitten metsäsienimuhennos (ks. ohjeet alla).
  2. Kuumenna grilli tai grillipannu kuumaksi. Halkaise kesäkurpitsat.
  3. Grillaa leikkuupintoja ensin 2 minuuttia, käännä sitten paloja 90 astetta, niin saat pintaan ristikon. Grillaa myös kuperalle puolelle ristikko.
  4. Sivele kurpitsat oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa sienimuhennoksen ja gribiche-kastikkeen kanssa.

Helppo gribiche-kastike

Ainekset

4
kananmunaa
1
dl
oliiviöljyä
1
rkl
dijonsinappia
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
3
rkl
kapriksia
2
suolakurkkuja (esim. Myrttinen)
1
ruukku lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Keitä ensin munat, anna niiden kiehua 9 minuuttia. Jäähdytä kylmän veden alla.
  2. Sekoita öljy, sinappi, etikka, sokeri, suola ja pippuri kulhossa.
  3. Kuori munat ja hienonna ne äljyn joukkoon. Hienonna myös kaprikset, suolakurkut ja persilja kulhoon. Sekoita hyvin ja anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.

(4 annosta, 15 min + maustuminen 30 min)

Metsäsienimuhennos

Ainekset

1
l
metsäsieniä (kantarelleja, tatteja tai suppilovahveroita)
1
salottisipuli
1
rkl
oliiviöljyä
3
dl
kuohukermaa
2
rkl
voita
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuullota sipulia oliiviöljyssä kasarissa 3-4 minuuttia. Lisää kerma ja hauduta alhaisella lämmölllä noin 5 minuuttia tai kunnes kerma sakenee.
  2. Paista sienet kahdessa erässä voissa kuumassa pannussa. Lisää sienet kermaan. Hauduta 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

(4 annosta, 20 min)

 

Ihan maidotonta meininkiä on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Värikäs perunasalaatti sadon parhaista aineksista
Värikäs perunasalaatti sadon parhaista aineksista

Syyssadon maukkain perunasalaatti syntyy laadukkaista aineksista. Ohje on maidoton, laktoositon, kananmunaton ja täysin vegaani. Reseptissä käytetään kasvismajoneesia joka tuo salaattiin runsaasti makua ja mehevyyttä.

Mukavaa rapeutta ja pururuntumaa saadaan salaattiin raikkaalla...

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 181 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Pinaattijuustocurry

Ainekset

1
Kpl
Sipuli
1
Kpl
Valkosipulinkynsi
1
Rkl
Öljyä
1
Tl
garam masala
1/2
Tl
Juustokumina
1/2
Tl
Inkivääri raaste
400
G
Pinaatti (pakaste)
1
dl
Ruokakerma
1
dl
Turkkilainenjugurtti
200
G
Kotijuustoa
n. 1/2
Tl
Suola

Työvaiheet

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota ne öljyssä. Mausta garam masalalla, juustokuminalla ja inkivääriraasteella. Sekoittele muutama minuutti, jotta maut irtoavat. Lisää jäinen pinaatti ja kuumenna, kunnes pinaatti sulaa.
Kaada pannulle ruokakerma ja kiehauta. Lisää turkkilainenjugurtti. Lisää lopuksi kuutioitu juusto. Mausta suolalla. Tarjoa riisin ja naanleivän kanssa.

Kommentit (0)

Ihan maidotonta meininkiä on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Herkullinen kasvisburger ilman maitotuotteita ja gluteenia
Herkullinen kasvisburger ilman maitotuotteita ja gluteenia

Itse tehdyt mehevät maidottomat ja vegaanit kasvisburgerit sopivat rentoon herkutteluun viikonlopuksi, pippaloihin tai vaikka piknikille. Voit paistaa pihvit edellisenä päivänä ja kasata lämpimät burgerit juuri ennen tarjoilua.

Helpota hieman kiiretäsi ja valmista kasvispihvit edellisenä päivänä ohjeen mukaan: https://www.ihanmaidotonta.fi/blogi/rapeapintaiset-kasvispihvit

Saat ohjeella 13 -15 reilun kokoista kasvispihviä. Varaa...

Annoksia
13-15
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kommentit (0)

Emilia Soppa365 on lisännyt 25 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Paahda munakoisot herkullisiksi vohveliraudalla! Kuuma rauta toimii kuin grilliparila ja raudan painamat kolot imevät itseensä mukavasti kastiketta. Paahdetut munakoisot maistuvat sellaisenaan tai vaikka vohveliraudalla paahdettujen leipien välissä.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Misomunakoisot vohveliraudalla

Ainekset

1
pieni (250 g)
munakoiso
2–3
rkl
öljyä
Misokastike
1
rkl (1 ps)
misotahnaa
1
rkl
miriniä
2
tl
hunajaa
Lisäksi
sormisuolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

  1. Huuhdo ja leikkaa munakoiso vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sivele viipaleet öljyllä molemmin puolin. Öljy imeytyy munakoisoihin.
  2. Sekoita misotahna, mirin ja hunaja keskenään.
  3. Kuumenna vohvelirauta. Nosta 4–5 munakoisoviipaletta vohveliraudan väliin ja sulje rauta kevyesti. Anna munakoisojen kypsyä noin 3 minuuttia niiden koosta riippuen, kunnes ne ovat paahtuneet kauniisti.
  4. Nostele munakoisot lautaselle ja sivele ne misoseoksella. Ripottele sormisuolaa ja rouhi mustapippuria päälle.
  5. Tarjoa sellaisenaan tai vohveliraudalla paahdetun leivän välissä.  

Vinkki! Kokeile myös muita kastikkeita munakoisoihin. Helpoimman soosin saat sekoittamalla yhteen tilkan makeaa chilikastiketta ja soijaa.

Kommentit (0)