Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1717 reseptiä.
Linkitetty 79 keittokirjaan.
OHJE Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Tutut kesäiset raaka-aineet uudella tvistillä.

Annoksia
5
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Grillatut kesäkurpitsat, sienimuhennos ja gribiche-kastike

Ainekset

2
isoa tai 4 pientä kesäkurpitsaa
1
rkl
oliiviöljyä
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee ensin gribiche-kastike ja sitten metsäsienimuhennos (ks. ohjeet alla).
  2. Kuumenna grilli tai grillipannu kuumaksi. Halkaise kesäkurpitsat.
  3. Grillaa leikkuupintoja ensin 2 minuuttia, käännä sitten paloja 90 astetta, niin saat pintaan ristikon. Grillaa myös kuperalle puolelle ristikko.
  4. Sivele kurpitsat oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa sienimuhennoksen ja gribiche-kastikkeen kanssa.

Helppo gribiche-kastike

Ainekset

4
kananmunaa
1
dl
oliiviöljyä
1
rkl
dijonsinappia
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
3
rkl
kapriksia
2
suolakurkkuja (esim. Myrttinen)
1
ruukku lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Keitä ensin munat, anna niiden kiehua 9 minuuttia. Jäähdytä kylmän veden alla.
  2. Sekoita öljy, sinappi, etikka, sokeri, suola ja pippuri kulhossa.
  3. Kuori munat ja hienonna ne äljyn joukkoon. Hienonna myös kaprikset, suolakurkut ja persilja kulhoon. Sekoita hyvin ja anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.

(4 annosta, 15 min + maustuminen 30 min)

Metsäsienimuhennos

Ainekset

1
l
metsäsieniä (kantarelleja, tatteja tai suppilovahveroita)
1
salottisipuli
1
rkl
oliiviöljyä
3
dl
kuohukermaa
2
rkl
voita
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuullota sipulia oliiviöljyssä kasarissa 3-4 minuuttia. Lisää kerma ja hauduta alhaisella lämmölllä noin 5 minuuttia tai kunnes kerma sakenee.
  2. Paista sienet kahdessa erässä voissa kuumassa pannussa. Lisää sienet kermaan. Hauduta 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

(4 annosta, 20 min)

 

Riikka Soppa365 on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva iStock

Pienet vihreät pimientos de padron -paprikat ovat monelle Espanjan kävijälle tuttu grillattava. Kuumilla hiilillä ne valmistuvat vaivatta.

Helpot pikku paprikat ovat kesän paras grillattava. Ensinnäkin pimientoseita saa nyt kaikkialta. Ne ovat myös omiaan nostettavaksi grilliin aivan ensimmäisenä, jolloin ne voi tarjota naposteltavaksi ennen varsinaista grillailua. Pikkuisesta paprikasta on helppo napata kannasta kiinni ja...

Annoksia
2-4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Pimientos de padron -grillipaprikat

Ainekset

200
g
pimientos de padron -paprikoita
1
rkl
öljyä
sormisuolaa

Työvaiheet

1. Kuumenna grilli. Pyöräytä paprikat öljyssä kevyesti.

2. Nostele paprikat grilliit. Anna niiden tummentua ensin yhdeltä puolelta kunnolla ja käännä sitten. Kun paprika alkaa rypistyä ja painua kasaan, se on valmis.

3. Suolaa valmiit paprikat sormisuolalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1717 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Lindström KUVA Panu Pälviä

Meri-Tuuli Väntsin arkibravuureihin kuuluva minestrone on melkein keitto ja melkein pata. Päälle ripotellaan reilusti pecorino-juustoa.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Melkein minestrone

Ainekset

1/2
savoijinkaali tai varhaiskaali
1
rasia
herkkusieniä
1 1/2
l
kasvislientä
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
kuivattua timjamia
(suolaa)
5
dl
pastaa (esim. simpukka tai penne)
1/2
tl
mustapippuria myllystä
100
g
pecorinojuustoa

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Viipaloi herkkusienet. Kuumenna kasvisliemi valmiiksi.
  2. Kuumenna oliiviöljy paksupohjaisessa kattilassa, lisää kasvikset kattilaan ja kuullota pari minuuttia, kunnes kaali hieman pehmenee.
  3. Lisää kuuma kasvisliemi ja timjami. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Kun liemi kiehuu, lisää pastat liemeen ja keitä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan, 8–10 minuuttia.
  4. Mausta valmis ruoka mustapippurilla ja tarjoa raastetun pecorinojuuston kanssa.

Kommentit (0)

Kaupallinen yhteistyö
Stockmann Herkku on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Stockmann Herkku
Annoksia
4-6

Flank steak & chimichurri

Ainekset

1
flank steak
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Chimichurri
1
valkosipulinkynsi
2
dl
hienonnettuja yrttejä, esim. lehtipersiljaa, korianteria ja oreganoa
n. 3/4
dl
oliiviöljyä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
savupaprikajauhetta
1/2
tl
juustokuminaa
1/4
tl
rouhittua chiliä myllystä
1
tl
(sormi)suolaa
1/2
tl
sokeria
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota liha vähintään puoli tuntia ennen grillausta huoneenlämpöön. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Valmista chimichurri. Kuori valkosipuli ja laita se kulhoon muiden aineiden kanssa. Soseuta sauvasekoittimella karkeahkoksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä, jos seos tuntuu liian paksulta.
  3. Grillaa lihaa kuumassa grillissä n. 5–8 minuuttia, riippuen lihan paksuudesta. Kääntele lihaa paistamisen aikana. Parhaimman tuloksen saat käyttämällä paistolämpömittaria. Työnnä se lihan paksuimpaan kohtaan. Kun mittari osoittaa 58 astetta, liha on medium.
  4. Kääräise liha folioon. Anna vetäytyä 10 minuuttia. Leikkaa lihasta mahdollisimman ohuita viipaleita.
Tarjoa chimichurrin kanssa.

 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1717 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kokonaiset rapeat retiisit dipataan paahteiseen dukkahiin ja hapokkaaseen jogurttiin.  Tämä alkupala on superhelppo, vaikka sen esikuva löytyy Nomasta. Retiisistä voi syödä myös naatit!

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Dippiretiisit

Ainekset

20
retiisiä naatteineen
2
dl
kreikkalaista jogurttia
1/2
(luomu) sitruunan kuori raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
Dukkah
1
dl
manteleita
1
rkl
sinapinsiemeniä
1
rkl
seesaminsiemeniä
1 1/2
tl
juustokuminaa
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele retiisit naatteineen kylmällä vedellä ja anna valua kuiviksi puhtaan keittiöpyyhkeen päällä.
  2. Valmista dukkah. Rouhi mantelit veitsellä. Laita kaikki dukkahin aineet kuumaan pannuun ja paahda pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä hetki.
  3. Lusikoi jogurtti pieneen kulhoon. Raasta sitruunan ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista hedelmästä mehu. Mausta jogurtti kuoriraasteella ja mehulla. Jaa jogurtti neljään lasiin. Ripottele dukkah jogurtin pinnalle. Nosta retiisit laseihin. Syö retiisit jogurttiin ja dukkahiin dipaten.

Kommentit (0)