Avonaisissa nyyteissä kasvikset saavat aavistuksen hyvää savun makua.
Kasviskiharanyytit
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa alumiinifoliosta 8 noin 15 sentin levyistä suikaletta ja puolita ne. Jos käytät tavallista foliota, laita kaksi palaa päällekkäin. Sivele folioiden keskikohdat voisulalla ja nosta niiden reunat ylöspäin.
-
Huuhdo parsat hyvin ja taita tyvestä kuiva kanta pois. Pese ja kuori porkkanat. Kesäporkkanoille riittää reilu harjaus. Huuhdo kesäsipulit.
-
Viipaloi keitetyt perunat nyyttien pohjalle. Mausta suolalla ja pippurilla. Napsauta parsojen nuput irti ja lisää nyytteihin. Vedä parsanvarret ja porkkanat kuorimaveitsellä suikaleiksi. Puolita ja viipaloi sipulit. Hienonna varret.
-
Annostele nyytteihin loput kasvikset. Ripottele pinnalle suolaa, pippuria ja rakuunaa. Valuta loppu voisula. Lusikoi pinnalle nokare vuohenjuustoa. Nyytti saa jäädä avonaiseksi, jotta kasvikset saavat grillistä savun makua.
-
Grillaa nyyttejä parilan laidalla kuvulla peitettynä 15–20 minuuttia. Aika riippuu grillin kuumuudesta ja siitä, kuinka pehmeitä kasviksia haluat. Maku on parhaimmillaan, kun hieman purutuntumaa on jäljellä.