Korealaiset maut kuten gochujang, inkivääri, riisiviinietikka ja seesamiöljy takaava grillatulle tofulle upean maun.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 15 min
Vaikeustaso
Helppo
Korealainen grillitofu
Ainekset
400
g
maustamatonta, kiinteää tofua
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
inkivääriä raastettuna
2
rkl
gochujang-chilitahnaa
2
rkl
fariinisokeria
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
paahdettua seesamiöljyä
2
tl
riisiviinietikkaa
2
rkl
vettä
tarjoiluun tuoretta korianteria
Työvaiheet
- Leikkaa tofu kolmioiksi ja kääräise palat keittiöpyyhkeen tai muutaman talouspaperikerroksen väliin ja laita painon alle valumaan vähintään puoleksi tunniksi. Valmista sillä välin marinadi.
- Kuori ja raasta valkosipulinkynnet ja inkivääri kulhoon. Lisää gochujang-chilitahna, fariinisokeri, soijakastike, seesamiöljy ja riisiviinietikka. Lisää vettä, kunnes marinadin koostumus on sopivan notkea.
- Sekoita marinadi tofukolmioiden joukkoon ja anna maustua vähintään puoli tuntia tai yön yli. Grillaa tofut molemmin puolin kauniin värisiksi. Voit valella tofuja marinadilla paistamisen aikana.
- Viimeistele grillatut tofut tuoreella korianterilla.