Paprikaschnitzelit ovat keittiömestari Simona Milazzon lapsuuden ruoka. Isoäiti grillasi juustoa valuvat paprikapihvit hiiligrillillä.
Juustoa valuvat ja sisältä pehmeät, mutta pinnalta rapeat täytetyt paprikat ovat lohduttavan herkullinen iltaruoka.
Leivitetyt täytetyt paprikat vaativat muutaman työvaiheen, mutta niiden täyteläisen tuhti ja paahteinen maku palkitsee. Paahteinen maku saadaan, kun paprikat kypsennetään uunissa kuoreltaan aivan mustaksi. Paprikoita kannattaa kääntää muutaman kerran paiston aikana, jotta kuoret mustuvat tasaisesti.
Mustuneet paprikat laitetaan tiiviiseen muovipussiin jäähtymään, minkä jälkeen paprikat saa kätevästi kuorittua sormin. Myös siemenkodat poistetaan, ja pehmeät paprikat täytetään muutamalla kinkku ja juustoviipaleella.
Sitten vaaditaan vielä leivitys, jonka jälkeen paprikat voidaan paistaa reilussa öljyssä pannulla pinnaltaan ihanan rapeiksi.
Paprikaschnitzel
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita paprikat leivinpaperille uunipellille. Paahda noin 25 minuuttia, kunnes paprikoiden pinta on musta. Laita paprikat muovipussiin ja anna jäähtyä. Irrota paprikoiden kuoret varovasti vetämällä. Vedä myös kannat ja siemenkodat varovasti irti.
- Täytä paprikat juustolla ja kinkulla. Paina ne litteiksi ”pihveiksi”.
- Kaada yhdelle lautaselle maito, toiselle vehnäjauhot. Riko kananmunat syvälle lautaselle ja vatkaa niiden rakenne rikki. Mittaa korppujauhot neljännelle lautaselle. Kasta paprikat ensin maitoon, sitten vehnäjauhoon, seuraavaksi kananmunaan ja viimeiseksi korppujauhoon. Laita schnitzelit isolle lautaselle ja siirrä kylmään 10 minuutiksi.
- Kuumenna öljyä isossa paistinpannussa. Paista schnitzeleitä runsaassa öljyssä noin 5 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta on rapea.
Trevligt recept. Går säkert att göra glutenfria också😊Och inhemska paprikor förstås!!
En käyttänyt maitoa leivittämisessä, ja erittäin hyvää tuli silti. En myöskään laittanut kinkkua, vaan käytin paksuja savujuustosiivuja. Kiitos hyvästä reseptistä!
Nyt on itselle uusi innovaatio resepti jota pitää kokeilla. Ja mitkä mahdollisuudet variaatioihin! Kiitos.
Muuten hyvä ohje mutta miksi sotkea 4 lautasta korppujauhoja takia. Kun korppujauhoja voivat olla yhdellä lautasella.
Mitä nuo ilmeisesti jonkinsortin yrteillä maustetut valkoiset kökkäreet tuossa kuvituskuvan lautasella ovat?
Juustoo ja kinkkua! Mikä näitä ihmisiä vaivaa?
Parahin kkolli! Lukemalla ohjeen ehkä sinäkin olisit huomannut, että sen mukaan paprikat täytetään juustolla ja kinkulla. Joten ne ainekset pilkottavat tuon poltetun paneroinnin alta. Eli kuvan ”valkoiset kökkäreet” on jotain ihan muuta.