micsno on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Piristävä rautapitoinen superfood smoothie

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-3
Valmistusaika
10-20 min
Vaikeustaso
Helppo

Piristävä nokkos smoothie

Ainekset

1,5
Dl
Ryöpättyjä nokkosia
10
Kpl
Viinirypäleitä
0,2
Dl
Papaija
0,5
Kpl
Banaania
10
Kpl
Goji-marjoja
1
Rkl
Chian siemeniä
1/3
Kpl
Tuorekurkkua
Vettä

Työvaiheet

Kerää nokkosia hyviä lehtiä ja latvoja. Jätä paksut varret pois. Muista käyttää hanskoja, ettei nokkoset polttele.

-Laita nokkosen lehdet kattilaan kiehumaan, ota pois ja huuhtele kiehumisen jälkeen.
Veden voi käyttää vaikka puutarhassa kukilla.
-lisää kaikki ainesosat tehosekoittimen kulhoon tai pulloon.
-lisää kylmää vettä loppu osa.
-Hienonna sekoittimella kaikki tasaiseksi.
-Jos smoothie jää paksuksi, lisää lisää vettä.
-Nauti kylmänä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1316 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Munakoiso hämää lihaisuudellaan tomaattisessa ja tulisessa vegekastikkeessa. Voit korvata srirachan myös harissalla, jota voi laittaa ruokaan reilummin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Tulinen munakoiso-tomaattikastike

Ainekset

600
g
munakoisoa
2
rkl + 2 rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
jeeraa
1
rkl
savupaprikaa
½
tl
suolaa
2
tlk (á 500 g)
tomaattimurskaa
1
dl
vettä
1
tlk
kikherneitä
1
rkl
juoksevaa hunajaa
2–3
tl
srirachaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Leikkaa munakoiso 3 cm x 3 cm kuutioiksi ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Kääntele 2 ruokalusikallista öljyä ja suola joukkoon. Paahda noin 20 minuuttia, käännä puolivälissä.

  3. Kuori ja hienonna sillä aikaa sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista jäljellä olevassa öljyssä paistinpannulla pehmeäksi noin 5 minuuttia. Lisää mausteet ja jatka minuutin ajan. Lisää tomaattimurskat ja vesi ja hauduta kannen alla 10 minuuttia.

  4. Valuta ja huuhdo kikherneet joukkoon. Lisää myös hunaja, sriracha ja paahdetut munakoisot. Tarkista maku, lisää srirachaa tarvittaessa. Lämmitä.

  5. Tarjoa riisin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2607 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Jogurttikaarna on lapsille suunnattu terveellinen jääherkku, josta syntyy pienellä muokkauksella aikuisillekin maistuva viilentäjä. Laitetaan kuorrutteeksi kinuskikastiketta, ripotellaan päälle suolamanteleita ja elokuun kunniaksi kotimaisia punaisia marjoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + jäädytys 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Jäädytetty jogurttikaarna

Ainekset

600
g
turkkilaista jogurttia (rasvaa 10 %)
1
dl
kinuskikastiketta (esim. dulce de lecheä)
2
tl
vaniljasokeria
2
dl
punaherukoita
2–3
dl
kotimaisia vadelmia
1
dl
suolattuja manteleita
(ripaus sormisuolaa)

Työvaiheet

  1. Laita leivinpaperi pakastimeen mahtuvalle uunipellille tai leikkuulaudalle.

  2. Sekoita jogurtti, 3 ruokalusikallista kinuskikastiketta ja vaniljasokeri kulhossa. Levitä seos leivinpaperille noin 1 cm:n kerrokseksi. Valuta loput kinuskista päälle nokareiksi ja levitä lusikalla raidoiksi.

  3. Paina marjat jogurttilevyn pintaan. Rouhi mantelit veitsellä ja ripottele ne jogurtin pinnalle. Lisää halutessasi muutama hiutale sormisuolaa.

  4. Peitä pelti foliolla ja laita pakastimeen 4 tunniksi tai yön yli. Murra jäätynyt levy paloiksi ja tarjoa heti tai säilö pakastuspussiin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1316 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tuoreita vadelmia ja ruusuvedellä maustettua vegaanista moussea. Tämä maidoton jälkkäri on ylellinen, mutta yllättävän helppo tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min + hyytyminen 4 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vegaaninen ruusu-vadelmamalja

Ainekset

250
g
tuoreita vadelmia
2
dl
vispautuvaa soija- tai kaura- pohjaista valmistetta (esim. kauravispi)
2
dl
maustamatonta soijajogurttia tai -rahkaa
1
tl
vaniljasokeria
½
dl
sokeria
1
rkl
sitruunamehua
1
dl
vaahterasiirappia
1
ps
vegegeliä eli vegaanista liivatetta (esim. Dr Oetker)
4
tl
ruusuvettä
Päälle
250
g
tuoreita vadelmia
¾
dl
vettä
¼
dl
sokeria
1
rkl
ruusuvettä
1
ps
vegegeliä

Työvaiheet

  1. Mittaa vadelmat 6 lasin pohjalle. Vaahdota kasvivispi. Sekoita jogurttiin, mausta sokereilla.

  2. Mittaa kattilaan sitruunamehu ja vaahterasiirappi. Kiehauta ja sekoita joukkoon vegegel. Hämmennä, kunnes neste kirkastuu. Jäähdytä hieman, mausta ruusuvedellä ja sekoita jogurttitäytteeseen. Kaada laseihin marjojen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia.

  3. Soseuta päällystä varten vadelmat sauvasekoittimella. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa, kunnes sokeri liukenee. Sekoita joukkoon vegegel. Hämmennä, kunnes neste kirkastuu. Jäähdytä hieman, sekoita joukkoon ruusuvesi ja kääntele vadelmasoseen joukkoon.

  4. Lusikoi sose päällimmäiseksi laseihin. Anna hyytyä toiset 2 tuntia. Koristele halutessasi tuoreilla vadelmilla ja syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1316 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Suklaa-kinuskikakun raikastaa itse tehty vadelmatahna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
2 h 15 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Suklainen vadelma-kinuskikakku

Ainekset

Pohja
2
kananmunaa
2
dl
luonnonjogurttia
1
dl
rypsiöljyä
2
dl
kiehuvaa vettä
4
dl
sokeria
dl
vehnäjauhoja
dl
kaakaojauhetta
tl
ruokasoodaa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
1
tl
vaniljasokeria
Vadelmacurd
250
g
vadelmia
2
dl
hillosokeria
1
tl
jauhettua kardemummaa
100
g
voita
2
keltuaista
Kuorrutus
2
prk
vaahtoutuvaa kinuskikermaa
1
rs (250 g)
mascarponea
Päälle
vadelmia ja syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Tee ensin vadelmacurd. Mittaa vadelmat, hillosokeri ja kardemumma kattilaan. Keitä ilman kantta 10 minuuttia. Painele vadelmia liiskaksi keittämisen aikana.

  2. Siivilöi siemenet pois lusikalla tiheään siivilään painellen. Koeta saada mahdollisimman paljon siemenetöntä hilloa. Kaada se takaisin kattilaan. Sulata joukkoon voi. Lisää keltuaiset joukkoon koko ajan sekoittaen ja keitä ensimmäisiin kupliin asti.

  3. Poista kattila levyltä. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Siirrä sitten jääkaappiin kiinteytymään.

  4. Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Vuoraa kaksi irtopohjavuokaa (halkaisijaltaan noin 26 cm) leivinpaperilla.

  5. Sekoita kulhossa kananmunat, jogurtti ja öljy. Lisää kiehuva vesi joukkoon hitaasti sekoittaen.

  6. Yhdistä kuivat aineet isossa kulhossa. Sekoita jogurttiseos varovasti joukkoon.

  7. Jaa taikina kahteen vuokaan ja paista yksi kakkupohja kerrallaan, noin 30 minuuttia. Irrota pohjat vuoista ja anna jäähtyä.

  8. Vatkaa kinuskikermat vaahdoksi, lisää lopuksi mascarpone ja vatkaa tasaiseksi vaahdoksi.

  9. Levitä vadelmacurd toiselle kakkulevylle ja ¼ kuorrutuksesta päälle. Laita toinen kakkulevy päälle ja levitä päälle ja sivuille loput kuorrutteesta.

  10. Koristele vadelmilla ja syötävillä kukilla.

Kommentit (0)