Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2967 reseptiä.
Linkitetty 64 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Tuomas Kolehmainen

Valele mansikat voisulalla, hunajalla ja sitruunalla ennen grillaamista. Vielä ripaus suolaa ja olet mansikkataivaassa! Grillatut mansikat maistuvat täydellisiltä basilikalla maustetun hapankermajäätelön kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + pakastus 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut mansikat ja basilikajäätelö

Ainekset

500
g
mansikoita
2
rkl
voita sulatettuna
2
rkl
juoksevaa hunajaa
2
rkl
sitruunanmehua
ripaus suolaa
Hapankermajäätelö
½
l
vaniljajäätelöä
1
ruukku
basilikaa
1
prk (150 g)
ranskankermaa
Lisäksi
puisia varrastikkuja

Työvaiheet

  1. Valmista jäätelö noin 4 tuntia ennen tarjoamista. Anna vaniljajäätelön sulaa huoneenlämmössä noin 15 minuuttia. Hienonna basilika ja sekoita se ja ranskankerma hieman sulaneen jäätelön sekaan. Laita seos rasiaan ja pakastimeen noin 4 tunniksi.

  2. Kuumenna grilli juuri ennen tarjoilua.

  3. Perkaa mansikat ja työnnä ne kokonaisina puisiin varrastikkuihin. Sulata voi ja sekoita hunaja ja sitruunamehu siihen. Valele seos mansikoille. Grillaa mansikoita 1–2 minuuttia/puoli. Ripota niille varovasti suolaa.

  4. Tarjoa mansikat kuumina basilikajäätelön kanssa.

Kommentit (6)

Vierailija

Ihme sotkuja, taas kerran. Puuttuu enää, että joukkoon laitettaisiin pastaa, tuota soppalan vakioraaka-ainetta!

Vanitas vanitatum et omnia van...

Valmitautuminen:

1. Torille mansikan ostoon.

2.kauppaan ostamaan hunajaa, basilikaa, jne.  ja grillihiiliä.

3. Grilli tulille ja hiillosta odottamaan.

4. Perkaat mansikat

5. odottelet.

6. kaadat mansikat grilliin.

7. poltat ne hiilelle.'

8. rakennat annoksen jonka pääle ruukullinen basilikaa.

9. Nautit.

10. Muista kuumia hiiliä ei saa kaataa roskikseen tai muoviämpäriin eikä saa säilyttää kuistilla.

Anna mun kaikki kestää.:(

Grillatut mansikat..???

Ja ois voinut tuon jätskin tehdä itse, eikö vain lisätää valmisvaniljaan basilikaa..

taivaan portinvartija

Kuka tuollaisia raaskii tehdä?

Eihän mansikoita saa syödä, ne täytyy pakastaa heti koko laatikollinen tai mielummin kaksi.

Mansikat on tarkoitettu pakastettaviksi, ei syötäviksi.

Vierailija

hyhhyh ihme virityksiä . pehmistä saa kun odottaa että jäätelö hieman sulaa ja sekoittaa, ei siihen hapankermaa eikä basilikaa tarvita. mansikat tuoreina, ei grillattuina eikä kuumina :D

Aika mennyt palaa takaisin

" Ihme sotkuja, taas kerran. Puuttuu enää, että joukkoon laitettaisiin pastaa, tuota soppalan vakioraaka-ainetta!"

Sanos muuta, en voi sietää pastaa, enkä näitä sotkuja, mitä jtk tänne tunkee, onko typerämpää, kuin grillata mansikat..?

En nyt keksi.

Sama juttu on noissa viikkolehtien ohjeissa, jtk kookos, ulkom.purkkikastike..

Onneksi on omat hyväksihavaitut ohjeet päässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2967 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Banaaniviipaleet on helpointa grillata kuorineen. Pehmeä kinuskikerma maistuu myös kesän marjojen seurana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillibanoffee

Ainekset

2
banaania
2
dl
kuohukermaa
100
g
karamellisoitua kondensoitua maitoa
8
kaurakeksiä
1
dl
pekaanipähkinöitä
LISÄKSI
4
varrastikkua

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli.

  2. Leikkaa banaani kuorineen viipaleiksi. Pujottele viipaleet neljään (liotettuun) varrastikkuun.

  3. Vaahdota kerma pehmeäksi. Lisää kinuskiksi karamellisoitunut kondensoitu maito ja vatkaa vielä hetki. Laita kerma jääkaappiin odottamaan.

  4. Grillaa banaanisiivuihin raidat molemmin puolin.

  5. Murustele keksit ja pähkinät neljälle lautaselle. Lusikoi kinuskivaahto päälle. Voit joko irrottaa banaanisiivut ja kuoria ne valmiiksi annosten päälle tai tarjota vartaan lautasen sivussa ja antaa ruokailijoiden viimeistellä annokset itse.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 290 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Ja KUVA Tuuli Kanerva

Sesongin hauskin frittiherkku syntyy munakoisosta, joka suikaloidaan niin, että se muistuttaa mustekalaa lonkeroineen. Nauti munakoiso kuumana ketsupin tai chilikastikkeen kanssa.

Katso video munakoison valmistuksesta Sopan instagramista: https://www.instagram.com/reel/CgRZ3NAIaHV/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Friteerattu munakoisomustekala

Ainekset

1
munakoiso
2
dl
korppujauhoja
1
kananmuna
1
tl
suolaa
1
rkl
maissitärkkelystä
1
l
rypsi- tai auringonkukkaöljyä
LISÄKSI
ketsuppia ja majoneesia

Työvaiheet

  1. Kuori munakoiso. Leikkaa se pitkittäin kolmeen tai neljään osaan jättäen kuitenkin osat kannasta kiinni toisiinsa. Käännä munakoisoa leikkuulaudalla ja leikkaa toiset kolme tai neljä viiltoa pitkittäin niin, että aikaisemmista viilloista muodostuneet siivut muuttuvat suikaleiksi.
  2. Kaada korppujauho laakealle lautaselle ja vispaa toisella lautasella kananmuna, suola ja maissitärkkelys sekaisin. 
  3. Pyörittele munakoiso ensin kanamunaseoksessa ja sen jälkeen korppujauhoissa huolellisesti. Varmista lusikalla, että kananmuna ja korppujauho löytävät tiensä kaikkialle suikaleiden väliin.
  4. Kuumenna rypsiöljy isohkossa kattilassa, jonne munakoiso mahtuu kokonaan. Kun öljy on noin 175 asteista, laske munakoiso varovasti öljyyn ja friteeraa sitä välillä käännellen noin 10 minuuttia, kunnes se on kauttaaltaan kauniin ruskea.
  5. Siirrä munakoiso talouspaperilla päällystetylle ritilälle hetkeksi valumaan. Tarjoile vielä kuuma munakoiso ketsupin ja majoneesin kanssa.

Vinkki Koeta pitää paistoöljy koko ajan kuumana. Ison munakoison lisääminen öljyyn laskee sen lämpötilaa yllättävän paljon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2967 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Yhdistä salaatissa sekä pieniä että isoja tomaatteja. Pihvitomaatit pysyvät grillissä hyvin kasassa. Mozzarellan sijaan salaattiin sopii myös burrata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu caprese

Ainekset

400
g
erilaisia tomaatteja
2
palloa (250 g)
bufalamozzarellaa
YRTTIÖLJY
1
ruukku basilikaa
dl
oliiviöljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli.

  2. Tee yrttiöljy. Saksi basilikanoksat sauvasekoittimen kulhoon. Lisää öljy, etikka, hunaja, suola ja mustapippuri. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

  3. Paloittele tomaatit. Jos käytät kirsikkatomaatteja, niitä ei tarvitse pilkkoa. Isot tomaatit voi puolittaa tai viipaloida.

  4. Grillaa tomaatit kunnolla raidallisiksi.

  5. Nostele tomaatit vadille. Valuta mozzarella ja revi juusto vadille. Valuta yrttiöljy tomaattien ja juuston päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2967 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Juuri sopivasti kypsynyt lohkeava lohi, pehmeät ja täyteläiset sienet sekä tomaatit kypsennetään öljyyn upotettuina. Nyt ei ole kuitenkaan kyse uppopaistamisesta, vaan hellävaraisemmasta ravintoloiden suosimasta tavasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Confit-kypsennetyt sienet, tomaatit ja lohi

Ainekset

1
l
rypsi- tai auringonkukkaöljyä
2
isoa portobellosientä
100
g
kirsikkatomaatteja (tertussa)
10
timjaminoksaa
2
kokonaista valkosipulia
400
g
ruodotonta lohifileetä
1
tl
merisuolaa
Paahdettu valkosipulitahna
2
confit-kypsennettyä valkosipulia
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
omenaviinietikkaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
ruukku
tuoretta oreganoa

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 160-asteiseksi. Puhdista sienet ja pese tomaatit.
  2. Mittaa uuninkestävään vuokaan 1 litra öljyä. Laita sienet, tomaatit, kokonaiset valkosipulit ja timjaminoksat öljyyn niin, että ne peittyvät kokonaan. Peitä vuoka foliolla ja laita se uuniin noin 30 minuutiksi. Tällöin öljy kuumenee noin 80-asteiseksi.
  3. Mausta tällä välin lohifileen pinta merisuolalla.
  4. Ota vuoka uunista. Poista folio ja nosta kasvikset reikäkauhalla toiseen astiaan. Anna öljyn jäähtyä huoneenlämmössä 60–70-asteiseksi. Tähän menee noin 30 minuuttia. Öljy tuntuu tällöin edelleen kuumalta, mutta ei polta. Pyyhi lohen pinta kuivaksi ja laita se öljyyn. Anna lohen kypsyä jäähtyvässä öljyssä noin 20–25 minuuttia riippuen fileen paksuudesta. Öljy jäähtyy tällöin noin 40-asteiseksi.
  5. Tee valkosipulitahna. Halkaise valkosipulit poikittain. Purista pehmenneet kynnet kulhoon tai mortteliin. Painele ne ruokalusikalla tai morttelilla hienoksi tahnaksi ja lisää joukkoon oliiviöljyä, omenaviinietikkaa, merisuolaa ja mustapippuria.
  6. Viipaloi portobellot ja halkaise herkkusienet. Irrota tomaatit tertuista. Laita sienet ja tomaatit kulhoon. Hienonna joukkoon oreganoa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita. Tarjoa lohen ja valkosipulitahnan kanssa.

Kommentit (0)