Kokeile herkutella myös lämpimällä greipillä tai veriappelsiinilla. Helppo kastike syntyy rahkasta ja maapähkinävoista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo
Hasselpähkinä-appelsiinit
Ainekset
3
appelsiinia
1
dl
hasselpähkinöitä
1
dl
tummaa siirappia
50
g
kasvimargariinia tai voita
1
tl
kardemummaa
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Pese appelsiinit huolellisesti ja halkaise ne. Leikkaa saksilla lohkot irtonaisiksi kalvoista.
- Rouhi hasselpähkinät veitsellä.
- Lorauta appelsiinien pinnalle siirappia. Lisää nokare rasvaa, ripaus kardemummaa ja hasselpähkinöitä.
- Paahda appelsiineja noin 6 minuuttia, kunnes pähkinät saavat hieman väriä.
Maapähkinärahka
Ainekset
1
prk (250 g)
rahkaa
½
dl
maapähkinävoita
1½
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
Työvaiheet
- Sekoita ainekset yhteen. Tarjoa hasselpähkinä-appelsiinien kanssa.