klo 11:56 | 29.10.2015

Superherkulliseen syyspuuroon jää koukkuun. Puurokattilan pohjarippeistä syntyy taatusti taistelu!
Puuro on gluteeniton ja sopii myös vegaaneille.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 annos
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo
Kurpitsapiiraalta maistuva puuro
Ainekset
2
dl
mantelimaitoa
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
kurpitsasosetta (ohje alla)
1
tl
kanelia
1/2
tl
jauhettua inkivääriä
1/2
dl
pähkinöitä rouhittuna
1
rkl
vaahterasiirappia
Työvaiheet
- Kuumenna mantelimaito kiehuvaksi pienessä kattilassa ja lisää kaurahiutaleet. Keitä pari minuuttia välillä sekoitellen.
- Lisää kurpitsasose ja mausteet. Jatka keittämistä vielä muutama minuutti.
- Rouhi pähkinät ja lisää ne vaahterasiirapin kanssa puuroon. Tarjoa puuro sellaisenaan tai mantelimaidon kera.
Kurpitsasose
Ainekset
1
Kurpitsa
Työvaiheet
- Halkase kurpitsa ja kaavi siemenet pois. Kuori ja paloittele kurpitsa.
- Laita kurpitsapalat leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kurpitsa on haarukalla kokeillessa kypsää.
- Soseuta kurpitsa sauvasekoittimella tasaiseksi.