Kapristen kirpeä etikkaisuus täydentää punajuurimunakkaan makuja.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6-8 palaa
10 min + kypsennys 20 min
Helppo
Punajuurimunakas
Ainesosat
3
dl
punajuurta raastettuna
1
punasipuli
8
kananmunaa
1
dl
kuohukermaa
3
tl
za’atar-mausteseosta
1
tl
suolaa
1
pallo
(125 g) mozzarellaa
Lisäksi
1
dl
kapriksia
Vaiheet
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja halkaise sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.
- Sekoita munat ja kerma kulhossa. Lisää za’atar ja suola.
- Levitä uunivuoan (n. 30 x 40 cm) pohjalle leivinpaperi ja kaada munakasmassa vuokaan. Nostele pinnalle punajuuriraastetta ja sipulia. Revi päälle mozzarellaa.
- Kypsennä munakasta uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarjoa kapristen kanssa.
Za’atar-mausteseos
Ainesosat
1
tl
tuoretta oreganoa hienonnettuna
1
tl
seesaminsiemeniä
1
tl
sumakkia tai sitruunankuorta
ripaus merisuolaa myllystä
Vaiheet
- Hienonna oregano ja paahda seesaminsiemenet nopeasti kuumassa, kuivassa pannussa. Sekoita kaikki ainekset keskenään.