
Croissant-ritarissa yhdistyvät kahden brunssiklassikon elementit. Kuivahtanut croissantti muuttuu ihanan meheväksi juustoiseen munamaitoon kastettuna.
Suolaiset croissant-ritarit
Ainekset
Työvaiheet
-
Teen ensin uppomunat ja kastike. Kuumenna vettä isossa laakeassa kattilassa poreilevaksi. Lisää veteen etikka ja tee kauhalla veteen pyörre. Riko munat yksi kerrallaan veden joukkoon ja anna kypsyä noin 3 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt, mutta keltuainen on vielä raaka. Nosta uppomunat reikäkauhalla varovasti pois vedestä ja laita lautaselle.
-
Sulata voi hollandaisea varten. Purista sitruunan mehu. Tee vesihaude. Ota kattila, jonne laitat vettä kiehumaan pohjalle ja aseta päälle metallikulho. Laita keltuaiset ja sitruunamehu kulhoon. Vatkaa, kunnes seos on kuohkeaa. Ota kulho pois ja vatkaa sula voi joukkoon ohuena nauhana niin, että kastike sakeutuu. Mausta kastike suolalla.
-
Halkaise croissantit. Sekoita munat ja maito yhteen. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä. Raasta joukkoon parmesaani.
-
Upota croissantinpuolikkaat varovasti munamaitoon. Sulata voi paistinpannulla ja paista croissantit siinä kullanruskeiksi. Siirrä croissantit pois pannulta.
-
Paista varsiparsakaalit ja pinaatit oliiviöljyssä pannulla. Mausta suolalla.
-
Laita varsiparsakaalit ja pinaatit croissantien päälle. Nosta uppomuna päälle ja viimeistele annokset hollandaisekastikkeella.