
Sipaise leivälle ketunleipäpestoa. Laita päälle rapeaksi paistettua pekonia ja grilliparsaa. Tätä parempaa kevätherkkua saa hakea!
Vihreät parsat kuuluvat kevään odotetuimpiin herkkuihin. Ne sopivat hyvin myös grillissä kypsennettäviksi.
Tärkeintä parsojen grillauksessa on muistaa niiden esikäsittely. Ensin parsoista napsautetaan kuiva kanta pois. Vihreiden parsojen kuoriminen ei ole tarpeen, elleivät varret vaikuta kuivahtaneilta.
Parsoissa saattaa olla hiekkaa ja muuta likaa, joka olisi hyvä saada pois ennen kypsennystä. Yleensä huuhtelu runsaalla juoksevalla vedellä riittää, mutta jos hiekkaisuus epäilyttää, parsat voi kiehauttaa voimakkaasti kuplivassa vedessä esimerkiksi paistokasarissa. Huuhtaisu kylmällä vedellä pysäyttää kypsymisen.
Öljyssä pyöräytetyt parsat voi grillata joko ritilällä tai parilalla. Epäsuora lämpö takaa, etteivät nuput pääse mustumaan vaan säilyttävät vihreytensä. Muutama minuutti riittää paahtamaan parsat niin, että niiden rakenne säilyy edelleen napakkana.
Grillatut vihreät parsat ja pekoni
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita grilli kuumenemaan ja valmista ketunleipäpesto (ks. ohje alla)
-
Leikkaa parsoista kuivat kannat. Parsoja ei tarvitse kuoria, jos niiden kuori on ohut ja pehmeä. Sivele öljy parsoille ja grillaa parsat napakan kypsiksi välillä käännellen, noin 6 minuuttia. Grillaa pekoniviipaleet rapeiksi parsojen vieressä. Paahda myös leipäviipaleet grillissä.
-
Mausta parsat suolalla ja tarjoa ketunleipäpeston, paahdetun leivän ja pekonin kanssa.
Ketunleipäpesto
Ainekset
Työvaiheet
-
Huuhtele ketunleivät.
-
Laita ketunleivät, parmesaaniraaste ja mantelit monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet joukkoon. Soseuta ainekset tahnaksi ja lisää öljy koneen käydessä. Mausta pippurilla ja suolalla. Tarjoa pesto grillattujen parsojen kastikkeena.