Vain elämää on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
Ohje Roope Rask Kuva Petri Aho

Anne Mattilan päivänä Satulinnassa syödään laulajan lempiruokaa, tomaattikeittoa. Keitto saa ihanan makunsa paahdetuista kasviksista ja tilkasta valkoviiniä. 

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 50 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Anne Mattilan tomaattikeitto

Ainekset

noin 1
kg
kypsiä tomaatteja
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
1
porkkana
1
pieni
palsternakka
1/2
dl
oliiviöljyä
noin 1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1
rkl
sokeria
½–1
ruukkua
tuoretta basilikaa
2
dl
valkoviiniä
noin 4
dl
kasvislientä
1
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Puolita tomaatit ja poista kannat. Kuori sipulit, valkosipulinkynnet, porkkana ja palsternakka. Paloittele kasvikset ja levitä ne laakeaan vuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Valele kasvikset öljyllä. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
  2. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat saaneet hieman väriä.
  3. Kumoa kasvikset kattilaan. Lisää sokeri, basilikan oksat ja valkoviini. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kasvisliemi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia.
  4. Soseuta ja lisää kerma.

Vinkki! Tarjoa keitto Anne Mattilan tapaan katkarapulisukkeen kanssa. Ohjeen löydät täältä.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 566 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Matcha-valkosuklaamoussekakkua ei kannata piilottaa koristeiden alle, koska se on jo itsessään niin kaunis. Hienostunut herkku syntyy kahden täytteen taktiikalla.

Annoksia
20
Valmistusaika
40 min + 5 h hyytyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Matcha-valkosuklaamoussekakku

Ainekset

75
g
voita
200
g
kandisokerikeksejä (esim. LU)
Täyte
4
liivatelehteä
200
g
valkosuklaata
4
dl
kuohukermaa
1
prk (250 g)
maitorahkaa (ei pehmeää)
1
dl
sokeria
2
tl
valkoista vaniljasokeria
1 1/2
rkl
limettimehua
1 1/2
rkl
matchateejauhetta (Urtekram)
1
tl
limetinkuorta hienoksi raastettuna
Koristeeksi
matchajauhetta

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Murskaa keksit monitoimikoneessa leikkuuterällä. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 18–20 cm) pohjan ja reunan väliin. Taputtele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille parin sentin korkeudelle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  3. Upota liivatelehdet kylmään veteen.
  4. Sulata valkosuklaa varovasti mikroaaltouunissa ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää valkosuklaasula ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita joukkoon rahka ja sokerit.
  5. Kuumenna limettimehu kattilassa kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota liivatteet mehuun. Kaada seos täytteeseen. Vatkaa sähkövatkaimen pienimmällä teholla tasaiseksi. Kaada puolet täytteestä toiseen kulhoon. Mausta se matchajauheella ja limetinkuoriraasteella. Tarkista maku ja vihreys. Lisää tarvittaessa matchajauhetta.
  6. Annostele vihreää ja valkoista täytettä vuorotellen kakkupohjan päälle vuokaan. Vetäise täytteiden läpi nopeasti veitsellä, jotta ne hieman sekoittuvat keskenään.
  7. Anna kakun hyytyä peitettynä mieluiten seuraavaan päivään.
  8. Irrota kakku vuoasta vadille. Siivilöi päälle koristeeksi matchajauhetta.

Vinkki! Kakku on sellaisenaan valmis juhliin. Koristele se korkeintaan pienillä, syötävillä kukilla. Saat kakusta gluteenittoman vaihtamalla keksit gluteenittomiin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1795 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Vegetartar eli vartar tehdään paahdetuista punajuurista, tuoreista yrteistä ja kapriksista. Lopputulos hämmästyttää uskomattoman syvällä maullaan. Tarjoa punajuuritartar alkuruokana sellaisenaan.

Annoksia
6 annosta alkuruokana
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuritartar

Ainekset

600
g
punajuuria
1
rkl
oliiviöljyä
½
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
kapriksia
½
dl
ruohosipulia hienonnettuna
½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
tl
dijon-sinappia
1
tl
vaahterasiirappia
1
tl
hienoa merisuolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
Piparjuurimajoneesi
2
dl
majoneesia
2
tl
piparjuuritahnaa

Työvaiheet

 

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja lohko punajuuret 4 osaan. Valuta öljy päälle ja paahda uunin keskitasolla 30 minuuttia. Jäähdytä.
  2. Hienonna punajuuret tehosekoittimessa parissa erässä, muutama kierros kerrallaan, jotta saat karkeaa haketta. Kuori ja hienonna punasipuli. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Hienonna kaprikset ja yrtit. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile seos tartarpihviksi.
  3. Sekoita majoneesi ja piparjuuritahna keskenään. Tarjoa punajuuritartar piparjuurimajoneesin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 875 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Raejuustosta, kurpitsansiemenistä ja rukolasta valmistuu ihanan mehevä pesto. Surauta soosi valmiiksi pastan kypsyessä, sekoita se valutetun pastan joukkoon ja luottoruoka on valmis!

Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustopestopasta

Ainekset

1
dl
kurpitsansiemeniä
2–4
valkosipulinkynttä
1
rs (125 g)
rukolaa
1
ruukku
basilikaa
1
tlk (200 g)
rasvatonta raejuustoa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
1/2–1
dl
vettä
Lisäksi
300
g
täysjyväspagettia
2
l
vettä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Paahda siemenet kuumalla kuivalla pannulla 1–2 minuuttia ja laita ne sauva- tai tehosekoittimen kulhoon.
  2. Hienonna joukkoon valkosipulit, lisää rukolat, basilikat ja raejuusto. Soseuta tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Ohenna pestoa tarvittaessa vedellä.
  3. Keitä pastaa kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä 8 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Ota 1–2 dl pastan keitinvettä talteen ja valuta pasta siivilässä.
  4. Laita pasta takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon pesto. Lisää pastan keitinvettä vähän kerrallaan ja sekoita voimakkaasti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1795 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Amanda Aho

Tee vihreästä matchasta päräyttävän raikas ja sitruunainen cocktail. Juoma toimii mainiosti myös ilman alkoholia.

Annoksia
1
Vaikeustaso
Helppo

Matcha-cocktail

Ainekset

6
sitruunamelissan lehteä
3
cl
sitruunamehua
4
cl
matchateetä
4
cl
omenamehua
4
cl
vodkaa
3
cl
vaniljasiirappia (ks. ohje alhaalla)
jäitä
Koristeeksi
sitruunamelissaa

Työvaiheet

  1. Jäähdytä ainekset jääkaappikylmiksi.
  2. Murskaa sitruunamelissan lehdet ja tilkka sitruunamehua keskenään. Lisää loput ainekset ja ravista esimerkiksi tiiviskantisessa lasitölkissä jäiden kanssa puoli minuuttia. Täytä lasi jäillä ja siivilöi juoma päälle. Koristele  cocktail sitruunamelissalla.

Vaniljasiirappi

Ainekset

1
dl
vettä
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria tai 1/2 vaniljatanko

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää vaniljasokeri tai vaniljatangon puolikkaan siemenet ja käännä lämpö pois. Anna siirapin hautua jälkilämmöllä 20 minuuttia. Jäähdytä.

Kommentit (0)