Anne Mattilan päivänä Satulinnassa syödään laulajan lempiruokaa, tomaattikeittoa. Keitto saa ihanan makunsa paahdetuista kasviksista ja tilkasta valkoviiniä.
Anne Mattilan tomaattikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Puolita tomaatit ja poista kannat. Kuori sipulit, valkosipulinkynnet, porkkana ja palsternakka. Paloittele kasvikset ja levitä ne laakeaan vuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Valele kasvikset öljyllä. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
- Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat saaneet hieman väriä.
- Kumoa kasvikset kattilaan. Lisää sokeri, basilikan oksat ja valkoviini. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kasvisliemi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia.
- Soseuta ja lisää kerma.
Vinkki! Tarjoa keitto Anne Mattilan tapaan katkarapulisukkeen kanssa. Ohjeen löydät täältä.