
Näsinneulan näkötornin ravintolan mustajuurikeitto vie makunystyrät taivaisiin. Kermainen keitto pysyy vaaleana, kun sitä ei kerman lisäämisen jälkeen enää keitä pitkään.
Näsinneulan mustajuurikeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese mustajuuret huolellisesti juuresharjalla. Kuori mustajuuret, huuhtele ja laita ne heti kylmään veteen kulhoon, jotta juuret pysyisivät vaaleina. Voit lisätä veteen sitruunamehua tummumista estämään.
-
Hienonna sipulit ja leikkaa mustajuuret muutaman sentin paloiksi.
-
Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä sipulit ja mustajuuret, noin 5 minuuttia.
-
Lisää vettä sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes mustajuuret ovat pehmeitä.
-
Lisää kerma ja kiehauta keitto nopeasti. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Samettisen sileän lopputuloksen saat, kun vielä siivilöit keiton ennen tarjoamista.
-
Mausta suolalla ja viimeistele nokareella voita. Koristele annokset halutessasi versoilla tai yrteillä.