Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3183 reseptiä.
Linkitetty 100 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Tarjoa hummus vaihteeksi kuumana New Yorkin trendiravintoloiden tapaan. Valitse mieluiset lisäkkeet ja tarjoile pitaleivän kanssa – tähän rakastuvat kaikki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuuma hummus

Ainekset

Hummus
3
tlk (à 300 g)
kikherneitä
2
sitruunan mehu
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia
2
tl
juustokuminaa
1 1/2
tl
suolaa
noin 1/2
dl
vettä
noin 1/2
dl
oliiviöljyä
Pinnalle
4
tl
voita
Lisukkeet
(Neitsyt)oliiviöljyä, sormisuolaa ja mustapippuria, paprikajauhetta, paahdettuja pinjansiemeniä, lehtipersiljaa, retiisiä, granaattiomenan siemeniä, persimonia, sitruunaa, pitaleipää

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Kaada kikherneet lävikköön, huuhtele ja valuta.
  3. Laita hummuksen ainekset öljyä ja vettä lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja soseuta. Lisää vettä ja öljyä sen verran, että saat sopivan paksua hummustahnaa.
  4. Kaada hummus uunivuokaan ja lusikoi voi nokareina pinnalle. Kuumenna uunin keskitasolla 10–15 minuuttia, kunnes voi sulaa ja hummus saa hiukan väriä sekä painuu hieman kuopalle. Valitse mieluiset lisukkeet ja laita niitä hummuksen päälle. Tarjoa pitaleivän kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3183 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Coleslaw maistuu mahtavalta myös talvella. Ohuen ohueksi suikaloitujen kasvisten joukkoon sekoitetaan sitruunainen tahinikastike. Pähkinäinen tofu tuo salaattiin ruokaisuutta ja lisää makukerroksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Talvislaw

Ainekset

1/3
punakaali
½
savoijinkaali
3
rkl
sitruunamehua
tl
suolaa
1
porkkana
2
dl
pekaanipähkinöitä paahdettuna
1
ruukku lehtipersiljaa ja/tai minttua
1
dl
granaattiomenansiemeniä (pakaste)
1
rkl
unikonsiemeniä
TAHINIKASTIKE
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
tahinia
1
rkl
vaahterasiirappia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
TARJOILUUN
maapähkinätofua (ohje alla)

Työvaiheet

  1. Leikkaa kaalit mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Purista joukkoon sitruunaa ja lisää suola. Rutistele kaaleja puhtain käsin.

  2. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuenohuiksi tikuiksi tai lastuiksi. Paahda pähkinät kevyesti kuivalla, kuumalla pannulla ja siirrä jäähtymään. Irrottele yrtinlehdet.

  3. Tee kastike sekoittamalla ainekset.

  4. Yhdistä kasvikset, yrtinlehdet ja kastike. Viimeistele pähkinöillä, granaattiomenan- ja unikonsiemenillä. Tarjoa tofun kanssa.

Vinkki Voit tarjota salaatin kanssa tofun sijaan myös paistettua broileria.

Maapähkinätofu

Ainekset

500
g
kiinteä tofua
2
valkosipulinkynttä
2
tl
tuoretta inkivääriä hienonnettuna
2
rkl
limettimehua
2
dl
maapähkinävoita
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
riisiviinietikkaa
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
PAISTAMISEEN
1
rkl
öljyä
(VIIMEISTELYYN
tuoretta chiliä ja korianteria)

Työvaiheet

  1. Kääri tofu keittiöpyyhkeeseen lautaselle. Valuta tofua kevyen painon alla 15 min.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Purista limettimehu. Sekoita ne maapähkinävoin, soijan, riisiviinietikan, vaahterasiirapin ja chilin kanssa kulhossa.

  3. Revi tofu tai leikkaa se paloiksi. Paista tofupaloihin pannulla öljyssä kaunis väri.

  4. Yhdistä tofu ja kastike. Koristele halutessasi chilillä ja korianterinlehdillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3183 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Kokki Joël Robuchonin perunamuusi ei ole mikä tahansa arkimuusi. Siihen tulee uskomaton määrä voita, joka tekee koostumuksesta ja mausta ainutlaatuisen. Myös valmistusprosessi eroaa tavallisesta muusista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Joël Robuchonin voinen perunamuusi

Ainekset

1
kg
jauhoisia perunoita
2
l
kylmää vettä
1
rkl
karkeaa merisuolaa
250
g
kylmää voita
dl
täysmaitoa
¼
tl
mustapippuria
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Pese perunat huolellisesti. Laita kokonaiset perunat, vesi ja suola isoon kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, laske lieden lämpöä ja peitä kannella. Keitä noin 25 minuuttia tai kunnes perunat ovat kokeiltaessa kypsiä.

  2. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja laita se jääkaappiin odottamaan.

  3. Valuta ja kuori perunat kuumina. Purista perunat perunaprässin läpi isoon pinnoitettuun kattilaan tai kasariin. Voit myös soseuttaa perunat monitoimikoneessa pienintä raastinterää käyttäen.

  4. Laita kattila keskilämmölle ja sekoita lastalla reippaasti käännellen noin 5 minuuttia, jotta sose hieman kuivuu.

  5. Kuumenna samaan aikaan maito pienessä kattilassa tai mikroaaltouunissa.

  6. Laske lieden lämpöä. Lisää kylmä voi muusiin pienissä erissä voimakkaasti vatkaten. Lisää kuuma maito nauhana, edelleen sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes maito on imeytynyt. Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla.

Vinkki Jos haluat soseesta vieläkin silkkisempää, siivilöi se ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3183 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Fish & chips -annoksesta inspiroituneessa perjantaiherkussa maistuvat savukala ja etikan puraisu. Etikka kannattaa pirskotella ranujen päälle pikkulusikan kautta, jotta ei tule vahinkolorausta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Tikkuperunat ja savukalamajoneesi

Ainekset

10
keskikokoista kiinteää perunaa (esim. Annabelle)
1
l
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
2
tl
sormisuolaa
SAVUKALAMAJONEESI
2
dl
majoneesia (ks. ohje)
200
g
savusilakoita tai savusiikaa
1
rkl
sitruunamehua
LISÄKSI
½–1
rkl
punaviinietikkaa
10
ruohosipulinvartta

Työvaiheet

  1. Valmista ensin majoneesi (ks. ohje). Poista kaloista nahka ja ruodot. Laita kalat ja majoneesi sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta ainekset. Purista sitruunamehu joukkoon. Nosta kylmään maustumaan.

  2. Pese perunat huolellisesti ja kuivaa ne. Leikkaa perunoista ohuita tikkuja tai höylää perunat keittiömandoliinilla. Kuivaa perunatikut huolellisesti talouspaperilla.

  3. Lämmitä rypsiöljy paksupohjaisessa kattilassa 180-asteiseksi. Mittaa öljyn lämpötila elektronisella lämpömittarilla. (Pidä kansi käden ulottuvilla ja lämpö tasaisena lieden tehoa säätämällä.)

  4. Uppopaista perunoita kourallinen kerrallaan 4–5 minuuttia. Valuta ne talouspaperin päällä. Mausta sormisuolalla.

  5. Laita tikkuperunat vadille. Valuta päälle maun mukaan punaviinietikkaa. Hienonna lopuksi pinnalle ruohosipulia.

Pikamajoneesi

Ainekset

2
dl
rypsiöljyä
1
rkl
dijoninsinappia
1
tl
etikkaa
1
kananmuna
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista majoneesi huoneenlämpöisistä aineksista. Laita öljy, sinappi ja etikka sauvasekoittimen kulhoon. Riko päälle huoneenlämpöinen kananmuna.

  2. Nosta sauvasekoitin ainesten päälle kulhoon niin, että keltuainen jää terän alle. Käynnistä sekoitin ja anna sen käydä, kunnes majoneesi on tasaista ja paksua. Mausta suolalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3183 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ajankohtaisimmat croissantit ovat nyt raidallisia. Voitaikinan ja tumman suklaan liitto keikkuu makean ja suolaisen rajamaastossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 kpl
Valmistusaika
20 min + sulattaminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Minisuklaacroissantit

Ainekset

1
pkt (500 g)
esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa (pakaste)
50
g
voita huoneenlämpöisenä
2
rkl
kaakaojauhetta
100
g
tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 %)

Työvaiheet

  1. Ota voitaikina huoneenlämpöön sulamaan noin tuntia ennen leipomista.

  2. Sekoita pehmeä voi ja kaakaojauhe.

  3. Kauli voitaikina noin puolta ohuemmaksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä voi-kaakaojauheseos ohueksi kerrokseksi levylle. Leikkaa levy pitkittäin puoliksi taikinapyörällä. Leikkaa puolikkaat pieniksi kolmioiksi. Yhdestä puolikkaasta levystä tulee 9 kolmiota.

  4. Laita jokaisen kolmion leveään päähän pieni pala suklaata. Rullaa kolmiot sarviksi. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.

Kommentit (0)