
Rapean ja pehmeän täydellinen yhdistelmä löytää tarkoituksensa rouskuvissa sushitacoissa, joiden makumaailma yhdistää Aasian ja Meksikon.
Sushitacot
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele sushiriisiä kylmällä vedellä, kunnes vesi on kirkasta. Laita riisi kattilaan, lisää kylmä vesi ja anna riisin levätä 15 minuuttia. Peitä kattila kannella ja kuumenna liedellä kiehuvaksi. Anna sitten kiehua alhaisella lämmöllä 10 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna hautua kannen alla vielä 10 minuuttia.
- Kiehauta sillä aikaa etikka ja sokeri pienessä kattilassa. Kumoa riisi kulhoon, kaada liemi riisin päälle ja sekoita riisiä leikkaavin liikkein esimerkiksi lastalla. Anna riisin jäähtyä ilman kantta.
- Tee tacokuoret. Puristele alumiinifoliosta soikea pallo (5 x 10 cm). Pyöristä wontonlevyjen nurkat veitsellä leikkuulaudalla. Taivuta yksi taikinalevy alumiinifolion ympärille niin että siitä muodostuu tacokuori. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa 180 asteeseen. Käytä apuna lämpömittaria tai kokeile öljyn kuumuutta leipäpalalla; kun leipä nousee poreillen pintaan, öljy on sopivan kuumaa. Käytä apunasi metallisia pihtejä ja dippaa niiden avulla foliopallo ja taikinakuori 10 sekunniksi kuumaan öljyyn. Kumoa kuori talouspaperille valumaan. Paista kaikki kuoret samalla tavalla.
- Leikkaa norilevyt 3 x 5 cm:n paloiksi. Aseta palat tacokuoriin. Annostele riisiä norilevyn päälle.
- Tee srirachamajoneesi maustamalla majoneesi srirachakastikkeella.
- Hienonna korianteri. Halkaise avokadot, poista kuori ja kivi ja leikkaa avokadot ohuiksi viipaleiksi. Lisää avokadoa, kimchiä ja korianteria tacoihin. Viimeistele srirachamajoneesinokareella.
Vinkki Jos teet vegaanisia sushitacoja, varmista että korealainen hapankaali eli kimchi ei sisällä kalakastiketta. Valitse myös wontoneiksi ja majoneesiksi vegaaninen versio.