klo 11:05 | 7.3.2018

Mansikka ja suklaa ovat mahtava makupari – myös salaatissa. Mitä tummemman suklaan valitset, sitä paremmin se sopii salaattiin. Mansikankannoista tehty roosanvärinen, makeankirpeä chilivinegretti on sopii myös esimerkiksi kalan lisukkeeksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo
Mansikka-suklaasalaatti
Ainekset
½
litraa
(luomu)mansikoita
50
g
tummaa suklaata (vähintään 85 % kaakaota)
2
ruukkua
salaattia (esim. jääsalaattia)
1
pieni kerä punasalaattia
2
rkl
unikonsiemeniä
syötäviä kukkia, esim. orvokkeja tai sarviapiloita
Työvaiheet
- Poista mansikoista kannat veitsellä niin, että niihin jää vähän mansikkaa. Siirrä kantapalat sivuun vinegretin valmistusta varten.
- Paloittele mansikat. Rouhi suklaa. Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet ja revi ne suupaloiksi.
- Yhdistä mansikat, suklaarouhe ja salaatit isossa kulhossa.
- Paahda unikonsiemeniä 2 minuuttia kuumassa kuivassa pannussa. Pidä pannu liikkeessä, etteivät siemenet pala. Anna jäähtyä hetki.
- Tee mansikankanta-chilivinegretti (ks. ohje).
- Kääntele kastike salaatin joukkoon juuri ennen tarjoamista. Ripottele paahdetut unikonsiemenet pinnalle. Koristele syötävillä kukilla.
Vinkki! Syötäviä kukkia myydään isojen markettien hedelmä- ja vihannesosastoilla.
Mansikankanta-chilivinegretti
Ainekset
1
dl
mansikankantoja
1
pieni mieto tai keskivahva chili
1
dl
oliiviöljyä
2
rkl
valkoista balsamiviinietikkaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
ripaus mustapippuria
Työvaiheet
- Mittaa mansikankannat sauvasekoittimen kulhoon. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha. Lisää mansikankantojen joukkoon.
- Kaada öljy ja etikka kulhoon. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Sekoita kastike tasaiseksi sauvasekoittimella.