klo 14:44 | 24.5.2017

Nosta pöytään vihersalaattia ja marinoi kylkeen helpot lisukkeet.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo
Salaattibaari
Ainekset
BB-salaatti bulgurista ja belugalinsseistä
2 1/2
dl
bulguria
1
dl
belugalinssejä
3
rkl
oliiviöljyä
1 1/2
rkl
sitruunan mehua
1
t
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
kurkkua
100
g
fenkolia
1
ruukku
lehtipersiljaa
Työvaiheet
- Hauduta bulguri pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja keitä linssejä 20 minuuttia. Valuta ja lisää bulguriin. Sekoita öljy, mehu ja mausteet lämpimän bulguri-linssiseoksen joukkoon.
- Halkaise kurkku. Koverra siemenet lusikalla ja kuutioi kurkku pieneksi. Leikkaa fenkoli pieniksi kuutioiksi. Hienonna persilja. Yhdistä kasvikset jäähtyneeseen bulguri-linssiseokseen. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
Soijamarinoidut sipulit
Ainekset
1
kg
pieniä sipuleita
1
dl
soijakastiketta
3/4
dl
muscovadosiirappia
1/2
rkl
valkoviinietikkaa
Työvaiheet
- Kuori sipulit ja keitä vähässä vedessä 3 minuuttia. Halkaise hieman jäähtyneinä.
- Yhdistä soijakastike, siirappi ja etikka. Kaada seos sipuleille. Anna maustua viileässä 6 tuntia, mieluiten yön yli. Voit välillä käännellä sipuleita, jotta ne marinoituvat tasaisemmin.
- Levitä sipulit uunipellille. Grillaa muutama minuutti uunin grillivastuksen alla. Varo, etteivät sipulit pala. Tarjoa kuumana tai kylmänä.
Parmesaanikesäkurpitsat
Ainekset
900
g
kesäkurpitsaa
1
dl
sitruunan mehua
1
dl
oliiviöljyä
2
dl
raastettua parmesaania
sormisuolaa
Työvaiheet
- Halkaise kesäkurpitsat. Jos siemeniä on paljon, koverra ne pois. Leikkaa kesäkurpitsat noin 10 cm:n tikuiksi. Yhdistä sitruunan mehu ja öljy. Kaada liemi kurpitsoille. Marinoi viileässä vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli.
- Laita uunin grillivastus kuumenemaan. Pyyhi kurpitsan palat öljystä, levitä uunipellille ja ripottele parmesaani päälle. Paista noin 5 minuuttia eli kunnes juusto sulaa. Ripottele sormisuolaa päälle. Tarjoa kuumana tai kylmänä.
Sinappi-jogurttikastike
Ainekset
2
rkl
tuoretta inkivääriä
500
g
kreikkalaista jogurttia
2
rkl
vahvaa sinappia
1
tl
ruokosokeria
1
tl
suolaa
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna inkivääri. Yhdistä ainekset. Nosta kastike jääkaappiin 2 tunniksi tai seuraavaan päivään.
Seesamiporkkanat
Ainekset
1,2
kg
porkkanoita
3
dl
appelsiinimehua
1/2
dl
seesamiöljyä
1
dl
seesaminsiemeniä
sormisuolaa
Työvaiheet
- Kuori porkkanat ja leikkaa kannat pois. Leikkaa paksuhkoiksi 8 cm:n tikuiksi kulhoon. Yhdistä appelsiinimehu ja seesamiöljy. Sekoita liemi porkkanoiden joukkoon. Anna marinoitua viileässä vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli. Kääntele porkkanoita välillä.
- Laita uunin grillivastus kuumenemaan. Pyyhi porkkanat öljystä. kieritä tikut seesaminsiemenissä ja levitä uunipellille. Paista noin 5 minuuttia eli kunnes saavat pintaansa hieman väriä. Ripottele kevyesti sormisuolaa päälle. Tarjoa kuumana tai kylmänä.