klo 13:15 | 28.11.2017

Rosolli kuuluu venäläiseen ja itäeurooppalaiseen ruokaperinteeseen, mutta salaatin nimi on rosollin sijaan ”vinegret”. Omenan ja sillin sijaan salaattiin sekoitetaan hapankaalia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
1 t + vetäytyminen
Vaikeustaso
Helppo
Venäläinen rosolli eli vinegret
Ainekset
5
keskikokoista kiinteää perunaa
5
keskikokoista porkkanaa
2-3
dl
hapankaalia
4
mauste- tai hapankurkkua
2
salottisipulia
5
keskikokoista etikkapunajuurta
Työvaiheet
- Kuori perunat ja porkkanat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa / 1 l vettä). Juurekset kypsyvät 20-30 minuutissa. Valuta ja anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa vaikka seuraavaan päivään, jolloin niiden kuutioiminen on helppoa. Laita myös punajuuripurkki jääkaappiin viilenemään.
- Laita hapankaali valumaan siivilään.
- Kuutioi perunat, porkkanat ja kurkut tasakokoisiksi kuutioiksi ja laita ne kulhoon. Kuori sipulit ja hienonna ne aivan pieniksi kuutioiksi. Lisää kurkku ja sipuli perunoiden ja porkkanoiden joukkoon.
- Kuutioi etikkapunajuuret omaan kulhoonsa.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
Vinegret on normaalisti ranskalainen salaattikastike. Kirjoitetaan vinaigrette. Sanan merkitys on ehkä muuttunut Venäjällä, jonka keittiössä on paljon ranskalaisia vaikutteita.
Venäjällä tämän salaatin nimi on vinegret.