
Tämä rapean keveä pinaattipiirakka päihittää kaikki. Palassa on rutkasti makua, mutta olemattomasti kaloreita.
Pinaatti-rahkapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa filoarkit kahteen osaan. Laita kaksi arkkia noin 30-senttisen vuoan pohjalle ja reunoille. Sivele päällimmäisen arkin pinta kevyesti oliiviöljyllä. Jatka kunnes olet laittanut kaikki arkit vuokaan.
- Sulata ja valuta pinaatti. Lisää joukkoon rahka, vuohenjuusto ja kananmunat. Sekoita massa tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää suola ja pippuri.
- Kaada pinaattiseos piirakkavuokaan. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja nosta viipaleet piirakan pinnalle. Koristele pinta tuoreilla pinaatinlehdillä. Sivele filotaikinan reunat lopulla öljyllä.
- Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.