klo 10:47 | 7.6.2017

Ei porkkana vaan porkkala - eli vegaanin kylmäsavulohi. Usko tai älä: näillä konsteilla teet porkkanasta perinteiset lohileivät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo
Vegaanin lohileivät
Ainekset
2
isoa porkkanaa
1
rkl
öljyä
2
tl
savuaromia (esim. Poppamies)
2
tl
sitruunamehua
1/2
tl
suolaa
Levite
1/2
nippua
tilliä
1
dl
vegaanista tuorejuustoa
Lisäksi
8
siivua leipää
sitruuna
ruohosipulia
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Kuori porkkanat ja siivuta ne juustohöylällä ohuiksi siivuiksi. Nosta siivut uunivuokaan.
- Mittaa öljy, savuaromi, sitruunamehu ja suola porkkanoiden joukkoon. Sekoita hyvin. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä uunissa 15 minuuttia. Nosta porkkanat jääkaappiin maustumaan yön yli.
- Silppua tilli hienoksi. Sekoita kulhossa tuorejuuston kanssa. Voitele leivät tilli-tuorejuustolla. Nostele päälle porkkanasiivuja. Koristele sitruunalla ja ruohosipulilla