Kevään raikkain alkupala yhdistää kurkun, avokadon ja miniparsat samalle lautaselle. Mausta vastaavat kevyesti paahdetut korianterinsiemenet ja riisiviinietikka.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2–4 annosta pikku ruokana
10 min
Helppo
Kurkkua, avokadoa ja parsaa
Ainesosat
1
pieni avokado
½
kurkkua
100
g
miniparsaa
4–8
shisonlehteä
½
rkl
korianterinsiemeniä
2
rkl
avokado- tai oliiviöljyä
1
rkl
riisiviinietikkaa
½
tl
sormisuolaa
Vaiheet
- Halkaise avokado, poista kivi ja kuoret ja leikkaa hedelmäliha ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi.
- Leikkaa parsoista kuivat kannat pois. Leikkaa parsat ohuiksi paloiksi, mutta jätä nuput kokonaisiksi. Huuhtele shisonlehdet. Laita kasvikset tarjoilulautaselle.
- Paahda korianterinsiemeniä pari minuuttia kuumassa kuivassa pannussa. Yhdistä riisiviinietikka ja öljy, kaada seos kasviksille. Ripottele korianterinsiemenet ja sormisuola pinnalle.
VINKKI Tuoretta shisoa löytää varmimmin aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneista kaupoista. Voit korvata sen mintulla tai sitruunamelissalla.