klo 15:03 | 14.8.2017

Tällä ohjeella tateista tulee uskomattoman herkullisia, kuin kasvissyöjän ostereita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo
Italialaiset punaviini-tattileivät
Ainekset
4
keskikokoista herkkutattia
1
plo
punaviiniä
2
laakerinlehteä
2
tl
korianterin siemeniä
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
2
tl
suolaa
1
valkosipulin kynsi
2
rkl
sokeria
Lisäksi
4
viipaletta
tuoretta leipää
2
rkl
oliiviöljyä
1
ruukku
rucolaa
4
rkl
parmesaania
Työvaiheet
- Irrota tateista lakit ja viipaloi jalat. Jos käytät kuivattuja sieniä, liota niitä kuumassa vedessä 15 minuuttia ja valuta. Kaada liotusvesi viinin joukkoon.
- Kaada punaviini kattilaan. Lisää laakerinlehti ja mausteet. Keitä hiljalleen poreillen 20-30 minuuttia, kunnes neste on haihtunut puoleen.
- Lisää nesteeseen tatinlakit ja viipaloidut jalat. Hauduta noin 15 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä tatit liemessä. Säästä liemi ja pakasta se (hyödynnä myöhemmin esimerkiksi kastikkeissa tai padoissa.)
- Viipaloi tattien lakit. Paahda leipäviipaleet. Ripottele leivälle öljyä, rucolaa ja tatit. Raasta päälle parmesaania.