Kokkaa seuraavasta tattisaaliistasi jotain unohtumatonta. Syksyn herkullisimmissa sieniruuissa on mukana pala Italiaa.

Mureke: tatit <3 yrtit

Perinteisen färssin italialaisessa versiossa maistuu pecorino. Parasta on kuitenkin tatti-pinjansiementäyte, jossa ei säästellä lehtipersiljaa eikä valkosipulia. Pekonipinnan alla mureke kypsyy meheväksi. Älä unohda salviaa!

 

Bruschetta: tatit <3 punaviini

Hauduta tatit laakerinlehdillä ja mustapippurilla maustetussa punaviinissä. Jäähdytä. Kasaa paahdetuille ja kevyesti öljytyille leiville punaviinitatteja, rucolaa ja parmesaania. Mykistävän hyvää! Tatti-punaviinileivät sopivat alku- tai vaikka yöpalaksi.

 

Salaatti: tatit <3 valkosipuli

Paista viipaloidut tatit valkosipuliöljyssä ja kumoa rucola-lehtipersiljapedille. Suolaisenhapan sardellikastike antaa lämpimään salaattiin sopivasti ytyä. Tarjoa tyylikäs salaatti alkuruokana tai vaikka paistetun kalan kanssa.

 

Pasta: tatit <3 kananmuna

Tee kauden koukuttavin pasta carbonaran tapaan, mutta ilman pekonia. Täyteläisen sienen maun saat yhdistämällä pastaan sekä tuoreita että kuivattuja sieniä. Juustoksi käy yhtä hyvin parmesaani tai suolaisempi pecorino. Tämän kulhollisen äärellä syksy on uusi lempivuodenaikasi.

Kuvat Sami Repo, Tuomas Kolehmainen ja Pia Inberg.