Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2095 reseptiä.
Linkitetty 199 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Lihansyöjä paistaa tatticarbonaran kylkeen rapeaa pekonia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tatticarbonara

Ainekset

400
g
spagettia
3
l
vettä
1
rkl
suolaa
4-5
(n. 600 g) keskikokoisia herkkutatteja
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2 + 2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
1
dl
pieniä kuivattuja herkkutattiviipaleita
4
huoneenlämpöistä kananmunaa
4
dl
parmesaani- tai pecorinojuustoa
1/2-1
dl
pastan keitinvettä

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja kypsennä se pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pastan kiehuessa puhdista ja viipaloi herkkutatit. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulit. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa hyvin kuumaksi. Ruskista sieniviipaleita ja sipulia 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä sivuun.
  3. Lisää 2 rkl öljyä pannuun. Laita kuivatut sienet öljyyn ja paista ne rapeiksi, 3–4 minuuttia. Nosta talouspaperille valumaan.
  4. Riko kananmunat kulhoon ja raasta juusto joukkoon. Sekoita.
  5. Siivilöi kypsä pasta ja säästä 1 dl keitinlientä. Yhdistä pasta ja kananmuna-juustoseos. Sekoita puulastalla nopeasti ja voimakkaasti. Lisää keitinlientä muutamassa erässä sekoittamisen aikana niin, että juusto sulaa ja muodostaa kananmunan kanssa vaalean kastike-maisen pinnan pastalle. Sekoita paistetut sienet ja sipulit pastaan. Viimeistele annokset rapeaksi paistetuilla, kuivatuilla herkku-tattiviipaleilla.

Vinkki Voit paistaa lisäksi myös rapeaa pekonia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 61 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kasviksilla höystetty makoisa pho-keitto valmistuu puolessa tunnissa. Jo haluat keitosta vegaanisen, voit vaihtaa kalakastikkeen soijaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikainen pho-keitto

Ainekset

l
kasvislientä
3
tähtianista
3
neilikkaa
1
kanelitanko
5
cm pala
inkivääriä
2
rkl
kalakastiketta tai soijakastiketta
½
purjoa
½
kiinankaalia
150
g
täysjyvänuudeleita
1
pkt (250 g)
härkistä
1
rkl
öljyä
½
dl
limetin mehua
Lisäksi
1
punainen chili
tuoretta minttua ja korianteria

Työvaiheet

  1. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää joukkoon anis, neilikka, kaneli, viipaloitu inkivääri ja kalakastike. Anna liemen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
  2. Huuhdo ja suikaloi purjo ja kiinankaali ja annostele suikaleet keittokulhojen pohjalle.
  3. Lisää nuudelit liemeen ja keitä noin 3 minuuttia tai kunnes nuudelit ovat kypsiä.
  4. Nuudeleiden kypsyessä paista härkistä öljyssä kuumalla pannulla parin minuutin ajan.
  5. Mausta keitto limetin mehulla ja jaa kulhoihin. Annostele keiton pinnalle härkistä, tuoretta chiliä ja yrttejä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2095 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kotiruokaklassikko makkarakastike on entistäkin parempaa, kun sen valmistaa tuoremakkaroista ja maustaa piparjuurella. Tarjoa se kuohkean pottumuusin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoremakkarakastike ja perunamuusi

Ainekset

1
sipuli
400
g
tuoremakkaraa
2
tl
tomaattipyreetä
2
dl
kermaa
1
dl
vettä
2
tl
kokojyvädijonsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1–2
rkl
raastettua piparjuurta
Perunamuusi
6
perunaa (jauhoinen lajike)
dl
maitoa
25
g
voita
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita perunoista. Kuori ja paloittele ne. Keitä suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 15 minuuttia. Tee sillä aikaa kastike.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna paistinpannu. Purista makkarat kuoristaan pyöryköiksi kuumaan pannuun ja paista kauniin ruskeiksi. Lisää sipuli ja tomaattipyree ja paista vielä pari minuuttia. Lisää kerma, vesi, sinappi, suola ja pippuri. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 5–7 minuuttia.
  3. Viimeistele muusi. Kiehauta maito ja voi pienessä kattilassa. Kaada perunoiden keitinvesi pois ja soseuta perunat. Lisää kuuma maito-voiseos. Mausta suolalla.
  4. Raasta piparjuuri kastikkeeseen juuri ennen tarjoamista. Lisää ensin pieni määrä, maista ja lisää sitten omaan makuun sopiva määrä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2095 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun kaalikäärylehimo iskee mutta aikaa on vain vähän, kokkaa nämä! Pikaiset kaalikääryleet tehdään lehtikaalista ja niiden sisälle tulee mehevä jauheliha-couscoustäyte. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaali-couscouskääryleet ja puolukkachutney

Ainekset

400
g
lehtikaalia
Täyte
½
dl
couscousia
¼
tl + ½ tl
suolaa
1
dl
kiehuvaa vettä
300
g
paistijauhelihaa
1
dl
turkkilaista jogurttia
1
kananmuna
2
tl
juustokuminaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Valeluliemi
dl
lihalientä (fondista)
1
rkl
hunajaa
Lisäksi
2
rkl
voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Tee chutney (ks. ohje alla).
  2. Laita couscous ja ¼ tl suolaa kulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada couscousin päälle. Peitä kulho kannella ja anna couscousin turvota huoneenlämmössä 5–7 minuuttia. Lisää sitten jauheliha, jogurtti, kananmuna, juustokumina, pippuri ja ½ tl suolaa. Sekoita täyte tasaiseksi.
  3. Leikkaa lehtikaaleista kova ruoti pois niin että lehti jää mahdollisimman ehjäksi. Laita runsas ruokalusikallinen täytettä lehdelle, käännä lehden reunat täytteen päälle ja rullaa tiukaksi kääröksi. Sulje puutikuilla.
  4. Tee lihaliemi ja mausta se hunajalla.
  5. Paista kääröjä kahdessa paistinpannussa voissa ensin kovalla lämmöllä 2 minuuttia ja sitten miedolla lämmöllä noin 8–10 minuuttia. Valele kääryleitä kypsentämisen aikana hunaja-lihaliemellä.

Puolukkachutney

Ainekset

1
pieni sipuli
2
rkl
sokeria
2
tl
valkoviinietikkaa
1
laakerinlehti
½
tl
kanelia
¼
tl
suolaa
2
dl
puolukoita

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli ja laita se pieneen kattilaan. Lisää sokeri, etikka ja mausteet ja kiehauta. Lisää puolukat ja keitä noin 5 minuuttia. Jätä jäähtymään. Poista laakerinlehti, kun chutney on jäähtynyt.

Kommentit (0)

Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 85 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
Apetina
...
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
1 h valmistus + 1 h paisto
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mehevä paneer-munakoisopaistos

Ainekset

2
munakoisoa
1
rkl
suolaa
1
kg
bataattia
2
sipulia
6
valkosipulin kynttä
rypsiöljyä
3
tl
cyrryjauhetta
1
tl
jauhettua kanelia
1/2
tl
kardemummaa
ripaus
jauhettua neilikkaa
2
laakerin lehteä
1
dl
punaviiniä
1
tlk
kuorittuja tomaatteja
1
rkl
hunajaa
suolaa
Paneer-valkokastike
100
g
voita
2
dl
vehnäjauhoja
8
dl
täysmaitoa
1/2
tl
muskottia
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
1
kananmuna
1
pkt (225 g)
Apetina Paneer-juustoa

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  2. Viipaloi munakoisot ja aseta ne uunipellille. Ripottele niille suola. Anna suolan vaikuttaa ja viipaleiden itkeä huoneenlämmössä 15 minuuttia.
  3. Pese bataatit ja kuori ne halutessasi. Viipaloi bataatit 2 cm paksuiksi paloiksi. Kiehauta iso kattilallinen suolalla maustettua vettä ja keitä bataattikiekkoja 10–12 minuuttia, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä.
  4. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi ja hienonna valkosipulin kynnet. Laita korkeareunaiseen pannuun öljyä ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä. Lisää kuivat mausteet sipuleiden joukkoon. Varo ruskistamasta sipuleita ja alenna lämpöä tarvittaessa. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää pannuun punaviini sekä tölkkitomaatit mehuineen. Riko tomaatteja pienemmäksi lastalla. Sekoita. Anna seoksen porista hiljaa noin 10 minuuttia.
  5. Sillä välin pyyhi munakoisoista ylimääräinen neste talouspaperilla. Pirskottele munakoisoille öljyä ja nosta uunin yläosaan paahtumaan noin 10–15 minuutiksi kunnes munakoisot ovat ruskeita ja pehmeitä. Ota munakoisot uunista ja alenna uunin lämpö 180 asteeseen.
  6. Mausta tomaattikastike suolalla ja hunajalla. Tarkista maku.  Kääntele kastikkeen joukkoon munakoisot. Ota pois liedeltä.
  7. Tee valkokastike. Sulata voi paksupohjaisessa kasarissa. Lisää jauhot ja sekoita vispilällä kunnes seos muuttuu taikinapalloksi. Lisää sitten puolet maidosta ohuena nauhana vatkaten voimakkaasti. Kun kastikepohjassa ei ole enää paakkuja, kaada joukkoon loput maidot. Lisää mausteet. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Tarkista maku. Ota kattila pois liedeltä jäähtymään ja jäähdytä kädenlämpöiseksi..
  8. Asettele keitetyt bataattikiekot noin 30x40cm kokoisen uuninkestävän vuoan pohjalle. Nostele päälle munakoisot ja kaikki tomaattikastike.
  9. Lisää kananmuna jäähtyneen valkokastikkeen joukkoon ja vispaa kastike sileäksi. Kaada kastike vuokaan. Kallista vuokaa ja ravista kevyesti, jotta ilmakuplat poistuvat kerrosten väleistä ja kastike imeytyy hyvin.
  10. Murusta lopuksi Apetina Paneer-juusto vuokaan valkokastikkeen päälle ja paista uunivuokaa noin 45 minuuttia uunin keskiosassa.