
Savustetuista punajuurista ja chileistä syntyy hienostunut alkupala. Fetavaahto tasapainottaa sekä savuisuutta että chilien potkua. Uunissa savustaessa kannattaa huolehtia tuulettamisesta.
Savupunajuuret, fetavaahto ja savuchilivinegretti
Ainekset
Työvaiheet
-
Keitä punajuuret edellisenä päivänä napakan kypsiksi, noin 30 minuuttia. Jäähdytä ja laita jääkaappiin.
-
Pistele vinegrettiin tulevat chilit terävällä veitsellä. Laita ne savustuspussiin. Kuori ja leikkaa punajuuret lohkoiksi. Lisää ne pussiin ja sulje tiiviisti pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Laita puhdas uunipelti uunin alimmalle tasolle ja kuumenna uuni 270 asteeseen.
-
Nosta savustuspussi kuuman pellin päälle. Savusta 15 minuuttia ja laske uunin lämpö 200 asteeseen. Jatka savustamista 10 minuuttia. Ota pelti uunista ja anna makujen tasaantua 10 minuuttia. Avaa pussi ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
-
Kuori ja hienonna savustetut chilit. Hienonna myös rakuunan lehdet. Sekoita vinegretin aineet kulhossa.
-
Murenna feta monitoimikoneen kulhoon. Lisää jogurtti ja öljy. Soseuta sileäksi.
-
Levitä fetavaahto annoslautasille. Leikkaa mangoldin lehdet suikaleiksi ja hienonna varret. Kokoa lautasille savustettuja punajuuria ja mangoldia. Valuta pinnalle vinegrettiä.