Tämä pizza sopii kyllä ihan jokaiselle, ilman vatsan väänteitä :)

Ruokapankista löydät lisää herkullisia reseptejä http://ruokapankki.blogspot.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 pizzaa
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsapizza taivaallisella tomaattikastikkeella

Ainekset

Kesäkurpitsapizzan pohja:
1
iso
kesäkurpitsa raasteena
1
kpl
kananmuna
muutama
rkl
gluteenittomia kaurajauhoja
suolaa
Tomaattikastike:
4
kpl
isoa pehmeetä tomaattia
2
kpl
valkosipulin kynttä
½
ruukkua
ruohosipulia tai 1 kpl salottisipulia
oreganoa
basillikaa
suolaa
mustapippuria
1
tl
hunajaa
1
kpl
chiliä
1
kpl
kookosöljyä
Lisäksi: tomaattikastiketta kts. alta, serranon kinkkua, tomaattiviipaleita, pehmeää vuohenjuustoa ja raastettua vuohenjuusto -g

Työvaiheet

 
Pohja:
 
Sekoita kaikki aineet sekaisin, valuta enimmät nestees pois ja levitä leivinpaperilla päällystetyille pelleille. Laita uuniin 250 asteeseen 10 minuutiksi. Levitä tomaattikastike (ohje alla) ja täyteaineet päälle. Paista uunissa vielä 30 minuuttia, kunnes pizza on saanut kauniin rusehtavan värin pintaan. 
 
 
Tomaattikastike:
 
Laita kaikki raaka-aineet paitsi kookosöljy tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi massaksi. Laita kattilaan kookosöljy, anna sulaa. Kaada kastike kattilaan ja anna hautua noin 30-40 minuuttia, maista. Sekoita myös välillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2262 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kreikkalainen kesäkurpitsapaistos on kuin piiras ilman pohjaa. Tärkeintä on malttaa antaa kasvisten muhia rauhassa uunin lämmössä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1½ h
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen kesäkurpitsapaistos briam

Ainekset

600
g
perunoita (kiinteä lajike)
600
g
kesäkurpitsaa
2
tomaattia
1
punasipuli
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
prk (400 g
tomaattimurskaa
Lisäksi
oliiveja, fetaa, maalaisleipää, salaattia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori tai harjaa perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi kesäkurpitsa ja tomaatit. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulit. Laita kaikki kasvikset kulhoon. Valuta öljy joukkoon. Lisää oregano, suola ja pippuri.

  2. Laita puolet tomaattimurskasta uunivuokaan (Ø n. 26 cm). Lado kasvikset päälle ja lisää loppu tomaattimurska. Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa 45 minuuttia.

  3. Poista folio, kaada hieman oliiviöljyä paistokseen ja jatka paistamista, kunnes kasvikset ovat pehmeitä, noin 30 minuuttia.

  4. Tarjoa paistos oliivien, fetan, leivän ja salaatin kanssa.

Vinkki Kaipaatko annokseen proteiinia? Lisää vuokaan keitettyjä kikherneitä samalla kun poistat folion ja lisäät oliiviöljyä.

Kommentit (0)

Jaana ja Viivi-kissa on lisännyt 32 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Aivan tuiki tavallisiin maanläheisiin syksyn ruokahetkiin
Aivan tuiki tavallisiin maanläheisiin syksyn ruokahetkiin

Tässä ainekset stemmaavat vain niin hyvin yhteen, ettei sanotuksi saa.

selleriä, päärynöitä, sinihomejuustoa, sipulia, kasvisliemikuutio, Arla kuohukermaa, alkoholitonta valkoviiniä, laakerinlehtiä, valkosipulinkynsiä, risottoriisiä, paahdettua hasselpähkinärouhetta, mustapippuria, meijerivoita, kesäkurpitsoita, oliiviöljyä, kuivattua basilikaa, kuivattua...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Selleri-homejuustorisotto rapeilla kesäkurpitsanauhoilla

Ainekset

400
g
lehtiselleriä
2
sipulia
5
dl
kasvislientä jossa mukana kasvisliemikuutio
2
kasvisliemikuutiota
2
dl
kuohukermaa
1
dl
alkoholitonta valkoviiniä
2
dl
risottoriisiä
4
valkosipulinkynttä
meijerivoita
100
g
hasselpähkinärouhetta
2
laakerinlehteä
mustapippuria
2
päärynää
140
g
Aura sinihomejuustoa
Rapeat kesäkurpitsanauhat
3
kesäkurpitsaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
korianterimaustetta
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
kuivattua basilikamaustetta
Lisäksi
porkkanasiivuja
kevätsipulin varsia

Työvaiheet

Kuori ja paloittele selleri. Kuori toinen sipuli ja hienonna. Kuumenna kattilassa kasvisliemi jossa kasvisliemikuutiot, ja laita sellerit ja hienontamasi sipuli sinne keittymään. Lisää kerma, laakerinlehdet, viini ja kuumenna noin 20 minuuttia. Siivilöi neste kulhoon ja poimi laakerinlehdet pois. Kuori toinen sipuli myös ja valkosipulinkynnet ja hienonna. Paista ne kannen alla voissa kattilassa riisin kanssa lisäten myös kasvisliemi sellerillä ja sipulilla joukkoon ja sekoita joukkoon hasselpähkinät. Keitä miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Tee tällä välin rapeat kesäkurpitsanauhat; puhdista kesäkurpitsat vedessä ja leikkaa ne ohuiksi liuskemaisiksi nauhoiksi juustohöylällä. Höyrytä ne toisessa kattilassa ritilän päällä niin että vettä ulottuu ritilän pohjaan asti. Höyrytä kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Laita öljy wok-pannuun ja paista kesäkurpitsanauhat vielä rapeiksi ja siihen sivuun voit kuullottaa kevätsipulia ja porkkanasiivuja. Vatkaa niihin kaadettava liemi kulhossa; sekoita öljy, omenaviinietikka, basilikamauste, korianterimauste ja paprikajauhe keskenään. Samalla kuori päärynät ja siivuta ne pituussuunnassa tehden niihin koristeellisia leikkauksia sivuille. Tarjoa selleri-homejuustorisotto aura sinihomejuustolla ja päärynäsiivuilla, sekä koristele annoslautasiin rapeat kesäkurpitsanauhat ja niiden päälle liemi, ja porkkanan ja kevätsipulin siivuja.

Kommentit (0)

Punakaalisalaatissa maistuu kumina, joka täydentää kookosmaidontäyteistä ruokaa.

kukkakaali, peruna, kurkumamauste, sinapinsiemen, tuore inkivääri, tuore korianteri, valkosipulia, punaista chiliä, tomaattia, kikherneitä, sipulia, ananaspaloja, kookosmaitoa, sitruunamehua, punakaalia, kurkku, kuminaa, bulgarian jogurttia, majoneesia, taateleita, fenkoli, mustia oliiveja,...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaali-kasvispata punakaali-kurkkusalaatilla

Ainekset

1/2
kukkakaali
3
perunaa
2
tl
kurkumaa
3
cm
pala tuoretta inkivääriä
3
valkosipulinkynttä
2
sipulia
1
tuore punainen chili
1
ruukku
tuoretta korianteria
1
prk
ananasta
1
prk
kikherneitä
400
g
kookosmaitoa
2
tomaattia
sitruunamehua oman maun mukaan
Punakaalisalaatti
1/2
punakaali
1/2
kurkku
kuminaa
majonesia
taateleita
bulgarian jogurttia
Fenkoli-appelsiini-salaatti-keltaisella riisillä
2
dl
keitettyä riisiä, joukossa kurkumaa
2
tl
kurkumaa
1
fenkoli
taateleita
1
appelsiini
korianteria
mustia oliiveja
sulatejuustoa
kevätsipulia

Työvaiheet

Esikeitä perunat ja kukkakaali kattilassa. Kuullota hienontamasi valkosipuli ja sipuli pannulla öljyssä. Lisää pannuun tomaatinpalat, kookosmaito ja kikherneet sekä esikypsennetyt kukkakaalit ja perunat. Mausta ja lisää loput ainekset. Anna kiehua hiljaa kannen alla 20 minuuttia. Tee punakaalisalaatti ja pilko punakaali, taateleita, ja kurkku. Raasta sitten kurkku ja punakaali. Sekoita salaatin ainekset keskenään ja sekoita joukkoon jogurtti ja majoneesi. Lisää mausteena kuminaa. Tarjoa lämpimän ruuan kanssa.
Voit tehdä myös toisen salaatin, joka koostuu keltaisesta riisistä ja fenkolista sekä appelsiinista; Keitä riisiä kukkakaalipadan ollessa 20 minuuttia kiehumassa. Laita riisin joukkoon kurkumaa. Tee jo valmiiksi hyvissä ajoin toiseen pannuun öljy ja siihen kevätsipulia ja fenkoli sekä appelsiinin palat. Kuullota vähän aikaa ja lisää riisi joukkoon. Pilko taateleita joukkoon myös niin että pannu on alemmalla lämmöllä tai keskilämmöllä. Sekoittele ja lisää lopuksi korianteria ja sulatejuustoa. Laita salaattikulhoon ja koristele kevätsipulilla vielä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2262 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Gnocchit maistuvat ihanilta ratatouillen kanssa. Parasta on yhdistää nämä kaksi, jolloin perunapallerot saavat imaista makunsa kasvishöystön liemestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Ratatouillegnocchit

Ainekset

1
iso sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
kesäkurpitsaa
2
paprikaa
1
munakoiso
2
rkl
oliiviöljyä
1
rosmariininoksa
3
timjaminoksaa
1
tlk (400 g)
säilöttyjä kirsikkatomaatteja
dl
vettä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
500
g
gnoccheja
Lisäksi
20
g
parmesaania (n. 2 rkl raastettuna)
150
g
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Leikkaa kesäkurpitsat, paprikat ja munakoiso suupaloiksi. Paista sipuleita, kasviksia ja yrttejä öljyssä paistokasarissa pari minuuttia. Lisää tomaatit. Huuhtele tölkki vedellä ja kaada joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä kannen alla noin 5 minuuttia.

  2. Lisää gnocchit kasariin ja anna kypsyä hiljaa poreillen noin 5 minuuttia.

  3. Raasta parmesaani ja sekoita se ranskankermaan. Lusikoi ranskakerma ruuan pinnalle tai tarjoa erikseen.

Kommentit (0)