Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2181 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Nauriiden kanssa maistuu suolainen vegekaviaari, joka on tehty soijakstikkeessa marinoiduista tapiokahelmistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t + 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Nauriskranssit ja tapiokakaviaari

Ainekset

500
g
bataattia
1
rkl
ruokaöljyä
1
dl
majoneesia
1
valkosipulinkynsi
2
kevätsipulia
1
ruukku thaibasilikaa
50
g
versoja
Pikkelöity nauris
3
naurista
1
rkl
inkivääriä raastettuna
3
dl
vettä
1
dl
etikkaa
1
dl
sokeria
Tapiokakaviaari
1
dl
pieniä tapiokahelmiä
5
dl
vettä
1
dl
japanilaista soijakastiketta

Työvaiheet

  1. Aloita nauriista. Pese nauriit ja viipaloi ne ohuiksi vihannesleikkurilla tai juustohöylällä. Laita viipaleet kulhoon.
  2. Kuori ja raasta inkivääri. Kiehauta vesi, etikka, sokeri ja inkivääri kattilassa. Sekoita kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet. Kaada liemi nauriiden päälle. Anna maustua vähintään 2 tuntia.
  3. Tee tapiokakaviaari. Keitä tapiokahelmiä vedessä, kunnes ne muuttuvat läpinäkyviksi, noin 20 minuuttia. Kaada lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä niin, että tapioka jäähtyy.
  4. Kaada tapiokahelmet kulhoon ja sekoita soijakastike joukkoon. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
  5. Leikkaa bataatti noin 1 cm:n viipaleiksi ja puolita viipaleet. Sivele ne öljyllä ja paahda 200-asteisessa uunissa pehmeiksi, 20 minuuttia. Anna bataattien jäähtyä.
  6. Mittaa majoneesi pieneen kulhoon. Purista valkosipuli ja sekoita se majoneesiin.
  7. Jaa bataatit lautasille kranssin pohjaksi. Viipaloi sipulinvarret ja irrota thaibasilikan lehdet. Asettele naurisviipaleet, sipulit, versot ja yrtit kranssiksi bataattien päälle. Viimeistele valkosipulimajoneesilla ja tapiokalla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2181 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Lauantaiksi kannattaa ostaa croissanteja tavallista enemmän, jotta niitä riittää sunnuntaiaamun herkkuvanukkaaseen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Croissant-vanukas

Ainekset

4
croissantia
200
g
jäisiä marjoja (esim. vadelmia, boysenmarjoja ja mustikkaa)
1
dl
sokeria
2
kananmunaa
2
dl
kevytkermaa
2
dl
maitoa
LISÄKSI
voita voiteluun
vaniljajäätelöä tai turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele uunivuoka voilla.

  2. Leikkaa croissantit 4–6 osaan. Lado ne, marjat ja sokeri kerroksittain vuokaan. Vatkaa kananmunat, kerma ja maito keskenään kulhossa ja kaada vuokaan.

  3. Kypsennä paistosta uunissa noin 20–25 minuuttia. Tarjoa lämpimänä pehmeän vaniljajäätelön tai vaniljasokerilla maustetun turkkilaisen jogurtin kanssa.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 26 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Tämä perunasalaatti on uskomattoman maukasta ja raikasta. Perunasalaatti on herkullinen lisuke esimerkiksi grilliruoalle. Omena tuo salaattiin mukavaa raikkautta. Aineksia voi toki muokata oman maun mukaan ja esimerkiksi jugurtin voi halutessaan korvata kermaviilillä. Perunat kannattaa keittää...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
60 min + perunoiden keitto ja jäähdytys 2h
Vaikeustaso
Helppo

Paras perunasalaatti

Ainekset

1
kg
perunoita (kiinteä lajike)
2
kpl
hapokasta omenaa
200
g
suolakurkkua
1/2
kpl
sitruuna
1,5
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
2
tl
hunajaa
1
rkl
kapriksia
2
tl
mietoa sinappia
500
g
kreikkalaista jugurttia
viimeistelyyn ruohosipulia ja/tai basilikaa

Työvaiheet

Keitä perunat napakan kypsiksi kuorineen. Jäähdytä ne esimerkiksi ensin huoneenlämmössä ja sitten yön yli jääkaapissa. Kuori jäähtyneet perunat.
Pilko perunat n. 1 cm kokoisiksi kuutioiksi.
Kuori omenat ja pilko samankokokoisiksi kuutioiksi kuin perunat.
Pilko myös suolakurkku ja laita suolakurkku-, omena- ja perunakuutiot kulhoon.
Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu.

Mausta suolalla ja pippurilla.
Mittaa joukkoon hunaja, kaprikset, sinappi ja jugurtti.
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Tarkista maku.
Anna makujen tasaantua vähintään 30 minuuttia.
Perunasalaatti on parhaimmillan vasta vuorokauden jääkaapissa maustumisen ja tekeytymisen jälkeen.
Juuri ennen tarjoilua viimeistele salaatti hienonnetuilla yrteillä.
Tarjoile vaikkapa grilliruoan lisukkeena :)

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2181 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Amerikkalaisessa juustokakussa juhlii maapähkinävoi. Sitä on täytteessä, kuorrutteessa ja koristeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
1 h 30 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinävoi-juustokakku

Ainekset

POHJA
150
g
(gluteenittomia) digestivekeksejä
50
g
voita
1
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
sokeria
TÄYTE
1
appelsiini
600
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
maapähkinävoita
1
dl
kevytkermaa
1
dl
sokeria
2
rkl
maissitärkkelysjauhoja
3
kananmunaa
KUORRUTUS
2
prk (à 125 g)
ranskankermaa
2
rkl
sokeria
1
rkl
maapähkinävoita
LISÄKSI
1
appelsiini
2
rkl
maapähkinävoita
2
rkl
suolapähkinöitä

Työvaiheet

  1. Murskaa keksit pieneksi muruksi. Sulata voi ja sekoita se kaakaojauheen ja sokerin kanssa keksimuruihin. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø n. 25 cm) pohjalle. Painele keksiseos tiiviisti vuokaan ja laita jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pese appelsiini ja raasta kuoren keltainen osa isoon kulhoon. Purista ½ dl appelsiinimehua ja lisää se kulhoon. Lisää loput täytteen aineet ja sekoita vispilällä tai sähkövatkaimella tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjalle ja kypsennä kakkua uunissa 1 tunti. Anna jäähtyä vuoassa.

  3. Sekoita kuorrutuksen aineet kulhossa. Irrota kakku vuoasta ja levitä kuorrutus kakulle.

  4. Kuori appelsiini terävällä veitsellä niin, että myös lohkoja suojaava kalvo irtoaa. Viipaloi ja paloittele appelsiini ja koristele kakku viipaleilla. Valuta maapähkinävoita rennosti appelsiiniviipaleille. Rouhi suolapähkinät ja ripottele kakulle.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Panu Pälviä

Kääri munakoisot rullalle! Rullien täytteenä on herkullista, pinjansiemenillä höystettyä juustotahnaa ja basilikanlehtiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Munakoisorullat tomaatti­kastikkeessa

Ainekset

2
(yhteensä noin 800 g)
munakoisoa
suolaa
oliiviöljyä
TOMAATTIKASTIKE
1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
½
tl
chilihiutaleita
1
tlk
laadukasta tomaattimurskaa
1
tlk
säilöttyjä kirsikkatomaatteja
dl
punaviiniä)
1
rkl
sokeria
pari
appelsiininkuorisuikaletta
1
tl
suolaa
mustapippuria
TÄYTE
1
pallo (125 g)
mozzarellaa
50
g (noin 2 dl)
parmesaania raastettuna
½
pieni valkosipulinkynsi
1
rkl
oliiviöljyä
½
dl
pinjansiemeniä
tuoretta basilikaa
PÄÄLLE
½
dl
parmesaania raastettuna
2
rkl
pinjansiemeniä (paahdettuna)
tuoretta basilikaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja kuivaa munakoisot. Leikkaa munakoisot pitkittäin runsaan puolen sentin paksuiksi viipaleiksi. Viipaleita pitäisi tulla yhteensä 16 kappaletta. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille ja ripottele viipaleille suolaa. Jätä ”itkemään” noin vartiksi.
  2. Pyyhi munakoisojen pintaan noussut neste huolellisesti pois talouspaperilla. Sivele munakoisojen pintaan oliiviöljyä ja nosta pellit 200-asteiseen uuniin. Pidä uunissa, kunnes viipaleet ovat kypsyneet ja saaneet hyvän värin, eli noin 15–20 minuuttia.
  3. Nosta pellit uunista ja anna munakoisoviipaleiden hieman jäähtyä (jotta pystyt pyörittämään niistä rullia).
  4. Tee munakoisojen kypsyessä tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna tilkka öljyä ison kattilan pohjalla. Kuullota sipuleita öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää sitten valkosipuli ja jatka paistamista parin minuutin ajan.
  5. Lisää joukkoon vielä chilihiutaleet ja sekoittele hetki.
  6. Kaada kattilaan tomaattimurska ja säilötyt kirsikkatomaatit. Lisää halutessasi joukkoon tilkka viiniä. Lisää myös (luomu)appelsiinista leikatut kuorisuikaleet sekä sokeri. Anna kiehua kannen alla hiljalleen noin 15 minuutin ajan. Sekoita varovasti, jotta et riko kirsikkatomaatteja.
  7. Mausta tomaattikastike suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.
  8. Tee munakoisorullien täyte. Revi mozzarellapallo paloiksi kulhoon, lisää raastettu parmesaani, hienonnettu valkosipuli ja tilkka oliiviöljyä. Hienonna sauvasekoittimella tahnaksi.
  9. Sekoita tahnan joukkoon pinjansiemenet. (Älä enää soseuta.)
  10. Aloita rullien pyörittäminen. Aseta munakoisoviipaleelle pari basilikanlehteä. Nosta noin ruokalusikallinen juustotäytettä munakoisoviipaleen päähän ja rullaa munakoiso tiiviiksi kääröksi. Laita käärö uunivuokaan saumapuoli alaspäin. Jatka, kunnes kaikki kääröt on tehty.
  11. Kaada tomaattikastike kääröjen päälle vuokaan. (Poista kaataessasi joukosta appelsiininkuorisuikaleet). Nosta vuoka 200-asteiseen vuokaan 20–25 minuutiksi eli kunnes pinnalla olevat tomaatit ovat hieman saaneet väriä.
  12. Ripottele päälle vielä parmesaania, kuivalla pannulla paahdettuja pinjansiemeniä sekä tuoretta basilikaa. Tarjoa tuoreen maalaisleivän kera vaikka perjantai-illan iltapalana. Ruuasta riittää iltapala-annokseksi neljälle.

Kommentit (0)