Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2608 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Nauriiden kanssa maistuu suolainen vegekaviaari, joka on tehty soijakstikkeessa marinoiduista tapiokahelmistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t + 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Nauriskranssit ja tapiokakaviaari

Ainekset

500
g
bataattia
1
rkl
ruokaöljyä
1
dl
majoneesia
1
valkosipulinkynsi
2
kevätsipulia
1
ruukku thaibasilikaa
50
g
versoja
Pikkelöity nauris
3
naurista
1
rkl
inkivääriä raastettuna
3
dl
vettä
1
dl
etikkaa
1
dl
sokeria
Tapiokakaviaari
1
dl
pieniä tapiokahelmiä
5
dl
vettä
1
dl
japanilaista soijakastiketta

Työvaiheet

  1. Aloita nauriista. Pese nauriit ja viipaloi ne ohuiksi vihannesleikkurilla tai juustohöylällä. Laita viipaleet kulhoon.
  2. Kuori ja raasta inkivääri. Kiehauta vesi, etikka, sokeri ja inkivääri kattilassa. Sekoita kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet. Kaada liemi nauriiden päälle. Anna maustua vähintään 2 tuntia.
  3. Tee tapiokakaviaari. Keitä tapiokahelmiä vedessä, kunnes ne muuttuvat läpinäkyviksi, noin 20 minuuttia. Kaada lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä niin, että tapioka jäähtyy.
  4. Kaada tapiokahelmet kulhoon ja sekoita soijakastike joukkoon. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
  5. Leikkaa bataatti noin 1 cm:n viipaleiksi ja puolita viipaleet. Sivele ne öljyllä ja paahda 200-asteisessa uunissa pehmeiksi, 20 minuuttia. Anna bataattien jäähtyä.
  6. Mittaa majoneesi pieneen kulhoon. Purista valkosipuli ja sekoita se majoneesiin.
  7. Jaa bataatit lautasille kranssin pohjaksi. Viipaloi sipulinvarret ja irrota thaibasilikan lehdet. Asettele naurisviipaleet, sipulit, versot ja yrtit kranssiksi bataattien päälle. Viimeistele valkosipulimajoneesilla ja tapiokalla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 240 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Tämän tiikerikakun sisällä piilee marjaisa yllätys: mustaherukasta tehty raidoitus. Kakun kanssa tarjotaan porkkanakakusta tuttu päällys eli tuorejuustokuorrutus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 12 palaa
Valmistusaika
20 min + paistamiseen ja jäähtymiseen 1½ h
Vaikeustaso
Helppo

Mustaherukkatiikeri

Ainekset

1
dl (50 g)
mustaherukoita
200
g
huoneenlämpöistä voita
dl
tomusokeria
3
kananmunaa
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
rkl
vaniljasokeria
1
dl
kuohukermaa tai kerma-maitoseosta
Kuorrutus
50
g
huoneenlämpöistä voita
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
noin 1½
dl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella. Laita hetkeksi sivuun.

  2. Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen vatkaten.

  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Kääntele seos taikinaan.

  4. Ota noin 2 dl taikinaa erilleen. Sekoita siihen mustaherukkasose. Sekoita loppuun taikinaan kerma.

  5. Laita leivinpaperisuikale pinnoitetun suorakaidevuoan (vetoisuus noin 1½ l) pohjalle. Laita reilu puolet vaaleaa taikinaa vuokaan. Nosta päälle herukkainen taikina. Peitä lopulla vaalealla taikinalla. Sekoita taikinaa kevyesti haarukalla.

  6. Paista 175-asteisen uunin ala­osassa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  7. Tee kuorrutus. Vatkaa voi ja tuorejuusto sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää tomusokeri. Sekoita hyvin. Levitä seos jäähtyneen kakun päälle tai tarjoa se kulhosta, jolloin jokainen syöjä voi itse laittaa kuorrutusta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2608 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Lindström KUVA Sami Repo

Siipiä lihaisammat kana­herkut syntyvät broile­rinkoivista. Kuivamausteseoksella eli rubilla maustetut koivet kypsennetään grillissä ja valellaan buffalokastikkeella. Kyytipojaksi kelpaa luonteikas sinihome­juustodippi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min + maustuminen 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Buffalokoivet

Ainekset

12
broilerinkoipea
1
dl
cajun rub -mausteseosta (esim. Poppamies)
Buffalokastike
2
valkosipulinkynttä
dl
chilikastiketta (esim. Texas Pete)
4
rkl
voita
2
tl
worcesterkastiketta
Sinihomejuustodippi
dl
majoneesia
150
g
ranskankermaa
1
rkl
valkoviinietikkaa
150
g
vahvaa sinihomejuustoa (esim. Roquefort tai Danablu)
Lisäksi
4
varsisellerin vartta
½
ruukku ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Hiero rub koipiin ja pakkaa ne esimerkik­si foliovuokaan. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet. Yhdis­tä buffalokastikkeen aineet kasarissa ja kuu­menna sekoitellen kiehuvaksi, anna kuplia noin 3 minuuttia, ota liedeltä ja sekoita. Pakkaa kastike purkkiin.
  3. Sekoita dipin majoneesi, ranskankerma ja etikka, murenna juusto joukkoon. Pakkaa rasiaan.
  4. Leikkaa varsiselleri tikuiksi, hienonna ruohosipuli. Pakkaa erillisiin rasioihin.
  5. Valmistele hiillos ja grillaa koipia noin 20 minuuttia käännellen, jotta ne kypsyvät tasai­sesti. Siirrä koivet tarvittaessa epäsuoraan lämpöön, ettei pinta pala. Tarkista kypsyys leikkaamalla viilto koiven paksuimpaan kohtaan: kypsä liha irtoaa helposti luusta, ja lihasta tihkuva neste on kirkasta.
  6. Lämmitä kastike foliovuoassa tai pienessä kasarissa grillissä.
  7. Laita koivet vuokaan ja kaada kuuma buf­falokastike päälle. Viimeistele ruohosipulilla ja tarjoa selleritikkujen ja sinihomejuustodi­pin kera.

Vinkki! Rubin voit tehdä itse sekoittamalla paprika- ja valkosipulijauhetta, oreganoa, cayenne- ja mustapippuria sekä suolaa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1317 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Umami tarkoittaa japaniksi herkullista. Se on se salainen aines, joka saa veden herahtamaan kielellesi. Monen sienen risotto ansaitseekin umamivaroituksen – liian herkullista! Sienistä eniten umamia on herkkutateissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Monen sienen risotto

Ainekset

3
dl
kuivattuja sieniä (esimerkiksi herkkutatteja) tai 1 litra tuoreita
1
sipuli
1
porkkana
1
rkl
oliiviöljyä
2
l
vettä
1
laakerinlehti
2
tl
kuivattua oreganoa
½
suolaa
Paistetut sienet
200
g
käyttövalmiita metsäsieniä tai viljeltyjä sieniä paloiteltuna
100
g
voita
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Risotto
1
l
sienilientä
1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
50
g
voita
½
tl
rouhittua mustapippuria
dl
risottoriisiä
1
dl
valkoviiniä
75
g
voita
75
g
raastettua pecorinojuustoa (tai parmesaania)
noin ½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuri

Työvaiheet

  1. Liota kuivattuja sieniä 30 minuuttia ja valuta. (Tai pilko tuoreet sienet.)

  2. Kuori ja paloittele sipuli ja porkkana reiluiksi paloiksi. Paloittele myös varsiselleri. Paista kasviksia ja sieniä ja öljyssä kattilassa 5 minuuttia. Lisää vesi ja mausteet ja keitä ilman kantta miedolla lämmöllä 30 minuuttia.

  3. Siivilöi kasvikset, sienet ja mausteet pois. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä lientä ilman kantta kasaan, kunnes sitä on jäljellä 1 litra.

  4. Puhdista ja viipaloi herkkusienet ja paista voissa rapsakoiksi. Mausta ja siirrä sivuun, pidä lämpimänä.

  5. Lämmitä sieniliemi kattilassa. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota voissa kasarin pohjalla. Mausta mustapippurilla. Lisää riisi ja lämmitä varovaisesti. Kaada joukkoon valkoviini ja anna imeytyä.

  6. Lisää lämmintä sienilientä vähitellen – lisää nestettä aina, kun edellinen on imeytynyt riisiin.

  7. Lisää 10 minuutin jälkeen kaksi kolmasosaa paistetuista herkkusienistä. Risoton kokonaiskeittoaika 18 minuuttia.

  8. Sekoita lopuksi joukkoon raastettu pecorino ja jäljellä oleva herkkusienten paistovoi. Mausta tarvittaessa suolalla. Nosta loput sienet valmiiden annosten päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2608 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Tuomas Kolehmainen

Laatikkoviinin pohjista ja kivennäisvedestä syntyy sitruunan, kurkun ja vadelman avustuksella loppukesän raikkain vähäalkoholinen cocktail.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkoviini-cobbler

Ainekset

1
dl
valkoviiniä
1
cl
sitruunamehua
1
tl
sokeria
3
tuoretta vadelmaa
2
viipaletta
kurkkua
4
cl
kivennäisvettä
Lisäksi
jäitä

Työvaiheet

  1. Laita valkoviini, sitruunamehu ja sokeri viinilasiin ja sekoita, kunnes sokeri liukenee.

  2. Lisää vadelmat ja painele niitä hellästi lasin pohjaa vasten.

  3. Lisää kurkkuviipaleet, kivennäisvesi ja jäitä, ja sekoita varoen.

Vinkki Voit käyttää juomaan juhlista yli jääneet valkoviinit.

Kommentit (0)