
Gluteeniton savujuustopiiras on illanistujaisten varma hitti.
Savujuustopiiras
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita perunahiutaleet, jauhoseos ja suola keskenään. Nypi joukkoon kylmä voi. Lisää joukkoon lopuksi keltuaiset ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinapalloksi.
- Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista taikinapohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- Raasta mustaleimaemmental ja savujuusto. Sekoita kerma ja kananmunat kulhossa. Lisää joukkoon juustoraasteet.
- Kaada juustotäyte esipaistetun pohjan päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
- Tee lisuke. Rouhi saksanpähkinöitä hieman. Huuhtele ja halkaise viinirypäleet. Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Lisää raastettu muskottipähkinä, kuivattu timjami ja saksanpähkinät. Paista pari minuuttia.
- Sekoita joukkoon viinirypäleet ja paista puolisen minuuttia, niin että rypäleet hieman lämpenevät. Kaada seos hieman jäähtyneen juustopiirakan päälle. Tarjoa lämpimänä raikkaan vihersalaatin kanssa.