
Parsojen grillaaminen käy näppärästi, kun kokoaa varret varrastikkujen avulla lautoiksi! Parsalautat on myös helppo sivellä mausteöljyllä grillaamisen aikana.
Grillatut parsalautat
Ainekset
Työvaiheet
-
Liota varrastikkuja vedessä vähintään tunnin ajan.
-
Katkaise parsojen kovat kannat. Hoikkia parsoja ei tarvitse kuoria, paksut voi kuoria puolivälistä alaspäin. Laita 5 parsaa vierekkäin ja keihästä parsarivi kahdesta kohtaa: muutama sentti nupun alta ja muutama sentti alhaalta.
-
Tee kastike. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Sivele kastiketta pullasudilla lauttojen toiselle puolelle ja ripottele päälle suolaa ja pippuria.
-
Grillaa tai paista parilapannulla noin 4 minuuttia per puoli ja käännä. Sivele kastiketta ja ripottele suolaa ja pippuria toisellekin puolelle.
-
Ripottele seesaminsiemeniä valmiiden parsojen päälle.Tarjoa grilliruokien kyljessä.
Halsteri ajaa saman ilman tikkujen liottelua ja askartelua.
Metsurin ruokaa parsalautta, vuollaan tukkilauttaan tervaskiehiset ja eiku lämmittämään.