
Grilliin meneviä uuden sadon porkkanoita ei kannata kuoria. Kunnon pesu riittää! Lisukkeena maistuu grillatuista munakoisoista surautettu dippi.
Grilliporkkanat ja munakoisodippi
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese porkkanat ja halkaise ne pitkittäin. Paahda kuminansiemeniä kuivassa pannussa pari minuuttia. Murskaa siemenet morttelissa. Raasta sitruunan kuori hienoksi raasteeksi ja lisää se mortteliin. Purista sitruunamehu joukkoon, lisää öljy, sokeri ja suola, sekoita tasaiseksi. Laita marinadi ja porkkanat tukevaan pussiin ja siirrä viileään marinoitumaan 4–12 tunniksi.
-
Grillaa munakoisoja kokonaisina miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia. Lisää porkkanat grilliin kypsennyksen lopulla. Käännä niitä muutama kerta kypsennyksen aikana. Ota munakoisot grillistä, kun ne ovat lähes mustuneet ja sisus tuntuu pehmeältä. Jätä porkkanat grilliin vielä noin 10 minuutiksi.
-
Halkaise munakoisot ja kaavi pehmeä sisus lusikalla sauvasekoittimen kulhoon. Hienonna minttu ja purista sitruunasta mehu. Lisää loput dipin aineet ja soseuta tasaiseksi seokseksi. Tarjoa dippi kuumien porkkanoiden kanssa.