
Sumppia sienikastikkeeseen? Kyllä vain! Tuo salainen ainesosa korostaa sienten umamisuutta ja sopii kaikenlaisista sienistä valmistettuihin kastikkeisiin.
Maailman paras sienikastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Puhdista sienet ja kuivaa ne liinalla. Paloittele suurimmat. Paista sieniä hetken aikaa kuivalla pannulla, niin että neste haihtuu hieman. Lorauta (kuuma) kahvi pannulle ja anna sihistä kunnolla. Haihduta kaikki neste.
-
Lisää voi pannulle ja paista sieniä voissa, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
-
Kuori ja murskaa sillä aikaa valkosipulinkynsi ja lisää joukkoon. Kuullota muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon fondi, etikka ja hunaja ja pyörittele pannulla. Hienonna timjamin lehdet joukkoon.
-
Lisää lopuksi kerma ja keitä kokoon keskilämmöllä, kunnes kastike sakenee.
-
Tarkista maku ja mausta suolalla tarvittaessa. Tarjoa esimerkiksi paistetun kalan kanssa.